Այս համեղ մթերքը օգտակար է ստամոքսի, լյարդի և երիկամների համար
Վարսակի ալյուրի ժելեն օգտակար է ստամոքսի, լյարդի և երիկամների համար։ Այն լուծում է քարերը, նվազեցնում է խոլեստերինը արյան մեջ։ Վարսակը վերականգնում է ուժը, տալիս է էներգիա և օգնում է դեպրեսիայի դեպքում:
Պատրաստման համար անհրաժեշտ է վերցնել՝
- 1 բաժակ վարսակի ալյուր
- 5 բաժակ ջուր
- 1 բաժակ կաթ
- մեղր
Դնել կրակի վրա և եփել թույլ կրակի վրա, մինչև դառնա հեղուկ ժելե։
Այնուհետև կաթը ավելացնել սկզբնական ծավալին և եռացնել։
Երբ մի փոքր սառչի, ավելացրեք 4 ճ.գ. մեղր։ Օրվա ընթացքում կերեք այնքան, որքան ցանկանում եք։
Ինչ մթերքներ անպայման չպետք է լինեն սննդակարգում ենթաստամոքսային գեղձի հետ կապված խնդիրների դեպքում
Ենթաստամոքսային գեղձի խանգարումների կամ հիվանդությունների դեպքում հիվանդներին խորհուրդ է տրվում շտկել սննդակարգը՝ ներառյալ յուղոտ մթերքների օգտագործման խիստ վերահսկողությունը։ Երբեմն, ձգտելով վերականգնման, մարդիկ սկսում են սննդակարգից հեռացնել գրեթե ողջ ճարպը։ Էնդոկրինոլոգ Եկատերինա Յանգի կարծիքով՝ այս միջոցը չափից դուրս է և ավելի շուտ վնասում է, քան օգնում։ Մասնագետը հիշեցրեց, որ կան ճարպ լուծվող վիտամիններ, որոնք կարևոր դեր են խաղում ընդհանուր առողջության պահպանման գործում, քանի որ ազդում են իմունային համակարգի աշխատանքի, նյութափոխանակության գործընթացների, հոգեկանի, էներգիայի վրա։
Այս վիտամինները (D, A, E, K) չեն ներծծվում առանց ճարպերի առկայության։ Եթե դուք ամբողջությամբ հեռացնեք սննդակարգից ամբողջ ճարպը, ապա մարմինը կսկսի զգալ իրեն անհրաժեշտ նյութերի պակասը:
«Ճարպը սննդակարգից հեռացնելը, նույնիսկ եթե արդեն իսկ ենթաստամոքսային գեղձի հետ կապված խնդիրներ ունեք, չպետք է ամբողջությամբ վերացնել: Միևնույն ժամանակ, հիմնական ուտեստը պարտադիր պետք է պարունակի սպիտակուցներ՝ միս, ձուկ, ձու», - ասաց Յանգը:
Telegram-ում բժիշկը կիսվել է իր կարծիքով, որ անառողջ ենթաստամոքսային գեղձով մարդկանց սննդակարգում կարող են լինել յուղոտ սնունդ՝ կարագի, յուղի կամ ձիթապտղի յուղի, ավոկադոյի տեսքով։ Եթե ճարպերի մարսումը դառնում է խնդիր, ապա պետք է դիմել մասնագետի՝ ֆերմենտներով դեղեր նշանակելու համար։
Ինչ մթերքներ անպայման չպետք է լինեն սննդակարգում ենթաստամոքսային գեղձի հետ կապված խնդիրների դեպքում.
խմորիչով հաց
սպիտակ ալյուրով թխուկներ
քաղցրավենիք
երշիկեղեն
սննդի ներկանյութեր և բուրավետիչներ
տապակած ուտելիքներ
ալկոհոլ
ցանկացած քաղցր գազավորված ըմպելիք:
«Մրգերը պետք է սահմանափակվեն նվազագույնով կամ փոխարինվեն հատապտուղներով: Դրանք օգտագործելու լավագույն ժամանակը ճաշից հետո է»,- հավելեց Եկատերինա Յանգը:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։