Այս համեմունքը օգտակար է քաշի կորստի և շաքարախտի համար
Դարչինը կարող է օգնել նիհարելուն, բայց պետք է դիտարկել միայն որպես օժանդակ միջոց: Համեմունքը կարող է կարգավորել արյան շաքարի մակարդակը և բարձրացնել նյութափոխանակությունը, ինչը կարող է նպաստել քաշի կորստին:
Այնուամենայնիվ, պետք է նշել, որ հավասարակշռված դիետան և կանոնավոր ֆիզիկական ակտիվությունը հաջող քաշի կորստի հիմքն են: Միայն դարչինը կարող է նշանակալի արդյունքներ չտալ, բայց որպես առողջ ապրելակերպի մաս՝ այն կարող է օգնել ձեզ նիհարել:
Դարչինը հայտնի համեմունք է, որն արդյունահանվում է դարչինի ծառերի կեղևից։ Դարչինը ոչ միայն գնահատվում է իր յուրահատուկ համի և հաճելի բույրի համար, այլև ապացույցներ կան, որ այն կարող է օգնել նիհարել:
Դարչինը պարունակում է միացություններ, որոնք կարող են բարելավել ինսուլինի գործողությունը և նպաստել շաքարի բջիջների կլանմանը: Սա կարող է նվազեցնել շաքարի ցանկությունը և պահպանել արյան շաքարի մակարդակը կայուն: Սա, իր հերթին, ստիպում է ձեր մարմինը ավելի քիչ ճարպ կուտակել:
Եթե ցանկանում եք դարչին ներառել ձեր սննդակարգում, ապա դա անելու մի քանի եղանակ կա:
Դուք կարող եք դարչին ավելացնել ձեր առավոտյան վարսակի ալյուրին կամ մածունին, օգտագործել այն ձեր սմուզիների մեջ կամ նույնիսկ օգտագործել կծուծ ախորժակային կծու կերակուրները համտեսելու համար:
Այնուամենայնիվ, համոզվեք, որ դարչին օգտագործում եք չափավոր քանակությամբ, քանի որ համեմունքը կարող է թունավոր լինել մեծ քանակությամբ:
Դարչինը և քրքումը շատ օգտակար են, բայց եթե այսպես օգտագործեք, ապա անդառնալի հետևանքներ կառաջացնեն ձեր առողջության համար
Սննդաբան Օլեսյա Լուկաշենկովան հարցազրույցներից մեկում պատմել է, թե ինչպես հայտնի համեմունքները կարող են վնասել ձեր առողջությանը։
Դարչինն ու քրքումը համարվում են չափազանց օգտակար համեմունքներ առողջության համար։ Օրինակ՝ դարչինը կապված է արյան շաքարի մակարդակի իջեցման հետ, իսկ քրքումի հիմնական բաղադրիչը՝ կուրկումինը, հայտնի է որպես հզոր հակաօքսիդանտ, որը պայքարում է բորբոքման դեմ:
Բայց բժիշկ Լուկաշենկովան հարցազրույցներից մեկում զգուշացրել է, որ համեմունքները նույնպես կարող են վտանգավոր լինել, հատկապես, երբ դրանք սխալ են օգտագործվում։ Խոսելով դարչինի հնարավոր վտանգների մասին՝ բժիշկը նշեց, որ խանութներում սովորաբար վաճառվում է էժան տարբերակը, որի արտադրության հիմքը ծառի կեղևն է։ Դարչինի այս տեսակը հայտնի է որպես «կասիա»։
Լուկաշենկովան ընդգծել է, որ կասիայի կեղևի համեմունքը մեծ չափաբաժիններով օգտագործելը վտանգավոր է։ Կումարինի բարձր չափաբաժինները երկարատև օգտագործման դեպքում կարող են թունավոր ազդեցություն ունենալ լյարդի վրա: Օրական ոչ ավելի, քան մեկ թեյի գդալ կասիայի կեղևի համեմունք պետք է օգտագործվի։
Նաև, ըստ մասնագետի, որոշ դեպքերում օրգանիզմը, կումարինի նկատմամբ զգայունության բարձրացման պատճառով, կարող է կտրուկ արձագանքել դրան. այս դեպքում որովայնի ցավի, սրտխառնոցի և այրոցի հետ մեկտեղ առաջանում են գլխացավեր, մաշկային և աղեստամոքսային խնդիրներ:
Ինչ վերաբերում է քրքումին, ապա այս համեմունքն անվտանգ չէ հղիների համար՝ արգանդի տոնուսը խթանելու ունակությամբ։
«Սուր և քրոնիկ հեպատիտով, ստամոքսի և տասներկումատնյա աղիքի խոցով տառապողներին խորհուրդ չի տրվում քրքում ավելացնել սննդի մեջ»,- պարզաբանել է փորձագետը։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։