Այս դեղամիջոցն օգտագործելուց որոշ ժամանակ անց արգանդի ուռուցքը վերացավ
Այսօր մենք կխոսենք մի կնոջ մասին, ով հաղթահարել է սարսափելի հիվանդություն՝ արգանդի ուռուցք: Նա ուրախությամբ կիսվեց մեզ հետ իր պատմությամբ և պատմեց այն միջոցի բաղադրատոմսը, որը փրկեց իր կյանքը:
Վեսելինա Զատևիչը կին է, ով որոշել է բնական ճանապարհով բուժել արգանդի ուռուցքը։ Այս սարսափելի ախտորոշմամբ նա լսեց բնական ալոե վերայի դեղամիջոցի մասին և որոշեց փորձել այն, քանի որ կորցնելու ոչինչ չուներ:
Այս դեղամիջոցն օգտագործելուց որոշ ժամանակ անց նա գնաց բժշկի հերթական պլանային ստուգման:
Նրանք չէին հավատում իրենց աչքերին, ուռուցքը սկսեց նվազել: Հիվանդանոցից հետո նա բարձր տրամադրություն ուներ, քանի որ ապրելու հույս ուներ։
Եվս որոշ ժամանակ անց նա ցնցվեց՝ տեսնելով, որ իր ուռուցքն ամբողջությամբ անհետացել է։ «Ալոեի հյութ օգտագործելուց հետո այտուցը պարզապես անհետացավ», - ասում է նա:
«Քաղցկեղի բուժման համար ձեզ անհրաժեշտ է վիտամիններով հարուստ հատուկ դիետա, և ես խորհուրդ եմ տալիս այս դեղամիջոցը», - ասում է Վեսելինան:
Այն պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր է.
100 գրամ ալոեի հյութ
500 գրամ աղացած ընկույզ
300 գրամ բնական մեղր
Պարզապես պետք է միացնել այս բաղադրիչները և լավ խառնել:
Մի մոռացեք, որ այս հրաշալի միջոցը պետք է պահել սառը և մութ տեղում։
Դուք պետք է ամեն առավոտ դեղն ընդունեք մեկ ճաշի գդալ դատարկ ստամոքսին:
Եթե ունեք լուրջ առողջական խնդիրներ կամ ուժեղ ցավեր, խորհուրդ ենք տալիս դիմել բժշկի: Ինքնաբուժումը կարող է անվտանգ չլինել ձեր առողջության համար։
Ոսպը բուժում է ճնշումը, չարորակ ուռուցքը, ոսկրացավերը, սիրտը, լյարդը, մարսողական համակարգը ․․․ Ունի նաև հակացուցումներ
Ոսպ (լատ.՝ Lens), միամյա բույս է, պատկանում է բակլազգիների (թիթեռնածաղկավորների) ընտանիքին միամյա բույսերի ցեղ։ Հայտնի է մոտ 6 տեսակ։
Ոսպը պարունակում է մեծ քանակությամբ սպիտակուցային նյութեր, օսլա, ճարպ։ Սերմերը պարունակում են վիտամիններ, ճարպայուղեր և միկրոտարրեր։
Բժշկության մեջ օգտագործվում են ոսպի սերմերը։
Հայկական բժշկության մեջ ոսպն օգտագործել են զարկերակային արյան ճնշման բարձրացման, մաշկային ցաների, նշիկների բորբոքումների, կերակրափողի խոցերի, հազի, խոցերի, աչքի, ականջի բորբոքումների, աչքի սպիտակափառության, բարորակ և չարորակ ուռուցքների, ոսկրացավի, լյարդի հիվանդությունների, մարսողական ուղու բորբոքումների, լուծի, ջրգողության բուժման համար։
Ոսպի հակացուցումները
Գերգազառաջացումը, դիսբակտերիոզ կամ աղիքային հիվանդություն ունեցողներին խորհուրդ չի տրվում տարվել ոսպով: Ոսպ խորհուրդ չի տրվում նաևորոշ քրոնիկ հիվանդությունների դեպքում, օրինակ՝ պոդագրայի: Այն դժվար է մարսվում, ուստի ստամոքսի հիվանդություններ ունեցողներին խորհուրդ չի տրվում օգտագործել ոսպով աղցաններ: Բայց կարելի է լավ եփած, տրորած վիճակում վայելել այն:
Ոսպի մեջ մեծ քանակությամբ օսլա, բնական շաքար, չհագեցած ճարպաթթուներ են պարունակվում: Մեծ քանակությամբ լուծվող բջջանքի շնորհիվ բարելավվում է մարսողությունը, որն իր հերթին աղիքների քաղցկեղի կանխարգելման հրաշալի միջոց է: Այս մթերքն օգտակար է կանանց առողջությանը: Մեկ բաժին ոսպըկարող է ապահովել մարդուն անհրաժեշտֆոլաթթվի օրաբաժնի 90%-ը: Ուստի այն պետք է ներառել հղի կանանցսննդակարգում, պտղի նորմալ ձևավորման համար: Այս մթերքը հարուստ է A, PP, E և В խմբի վիտամիններով ու բետա-կարոտինով: Հարուստ է հանքանյութերով՝ մանգանաթթվով, յոդով, ցինկով, երկաթով, կոբալտով, բորով ու քրոմով, սելենով, ծծումբով, ֆոսֆորով ևն: Ոսպի առկայությունն օրաբաժնում բարելավում է սրտի, նյարդային ու արյունաստեղծ համակարգերի աշխատանքը: Բուսական աշխարհում սննդարար ու օգտակար հատկություններով ոսպին հավասար մթերք թերևս չկա: Տրիպտոֆանի պարունակության շնորհիվ այն անփոխարինելի է նյարդային համակարգի համար. օգնում է մշակելու սերոտոնին հորմոնը, որը, ինչպես հայտնի է, պատասխանատու է հոգեկան հավասարակշռության ու լավ տրամադրության համար: Դեռևս հին բժշկողներն այն համարում էին հոգուն հանգստություն բերող սնունդ: Ոսպի պարունակած մագնեզիումը, կալիումը, ցինկն ու երկաթը դրական են ազդում արյունատար ու սիրտ-անոթային համակարգի վրա, օգնում են մաքրելու անոթները վտանգավոր խոլեստերինից, բարձրացնում են հեմոգլոբինը, կարգավորում սրտամկանի աշխատանքն ու ամրացնումայն:
Եթե ձեր ընտրած սննդակարգը ոսպ է ներառում, ապա վստահ եղեք, որ վիտամինների ու հանքանյութերի անբավարարության խնդիր չեք ունենա: Այս ամենից զատ՝ ոսպը նաև էկոլոգիապես մաքուր ու անվտանգ մթերք է: Բանն այն է, որ եթե անգամ այս բույսը մշակվել է աղտոտված տեղանքում, միևնույն է,նիտրատներ, թունավոր նյութեր ու ռադիոնուկլեիդներ չի կլանում ու կուտակում: Կրծքագեղձի և ուղիղ աղիքի քաղցկեղի կանխարգելման նպատակով առաջարկվում է ոսպով պատրաստված սնունդ ընդունել ցանկացած վիճակում, քանի որ իզոֆլավոնները (նյութեր, որոնք ճնշում են քաղցկեղային բջիջների աճը), չեն քայքայվում ջերմամշակման արդյունքում: Ոսպը շատ օտակար է դիաբետով հիվանդների համար, քանի որ պարունակում է թեթև ածխաջրեր: Դրանք ոչ միայն չեն բարձրացնում արյան մեջ շաքարի մակարդակը, այլև լավ են յուրացվում օրգանիզմում: Ոսպը հաջողությամբ կիրառում են նաև ժողովրդական բժշկության մեջ: Օրինակ՝ այրվածքները բուժում են կարագի հետ խառնած ոսպի ալյուրով, իսկ վերքերի սպիացման համար այն խառնում են դեղնուցին: Միզաքարային հիվանդության դեպքում ցավը մեղմելու համար պետք է օրական 3 անգամկես բաժակ ոսպով շիլա ուտել: Ոսպի օգտագործումն օգուտ էտալիս ամբողջ օրգանիզմին: Եվ քանի որ բնության մեջ գոյություն չունի բացարձակ օտակար ու բացարձակ վնասակար մթերք, ոսպն էլ ունի իր վտանգները: