Այս բուսական թեյերը արագացնում են նյութափոխանակությունը, մաքրում օրգանիզմը, բացի այդ, դրանք անսովոր բուրավետ և համեղ են
Բուսական թեյ կիտրոնի բալասանից
1 ճ.գ. մանրացված կիտրոնի բալասանի և անանուխի տերևները (բաղադրիչները հավասար համամասնությամբ խառնել), լցնել եռման ջուր (1,5-2 բաժակ), թողնել 1 ժամ, ծածկել կափարիչով, ապա քամել։
Այս բուսական թեյը պարունակում է եթերայուղ, որն ունի հաճելի կիտրոնի համ: Այն իջեցնում է զարկերակային ճնշումը, տոնիկ ազդեցություն ունի սառը վիճակում, իսկ տաք թեյն օգտագործվում է որպես մրսածության դեմ մրսածության միջոց:
Բուսական թեյ՝ անանուխով
1 ճ.գ. անանուխ լցնել եռացրած ջրի մեջ (1,5 բաժակ) մանրացրած անանուխի տերևները և թողնել ծածկված 15 րոպե։
Հագեցնում է ծարավը, նվազեցնում է ախորժակը: Պարունակում է ընդգծված հակասեպտիկ ազդեցությամբ եթերայուղ (օգտակար երիկամների և միզապարկի բորբոքային հիվանդությունների դեպքում)։ Ակտիվացնում է ստամոքսի և աղիքների աշխատանքը, վերացնում փքվածությունը։
Բուսական թեյ եղեսպակից
Մանրացրած եղեսպակի տերևների վրա (1 ճ/գ) լցնել եռման ջուր (1,5-2 բաժակ), թողնել կես ժամ։
Համը բարելավելու համար կարող եք ավելացնել մի կտոր կիտրոն կամ քաղցր խնձոր։
Սառը թեյը թարմացնում է շոգ սեզոնին, տաք թուրմն ընդունվում է որպես հակասեպտիկ երիկամների և միզապարկի քրոնիկ հիվանդությունների, ինչպես նաև ստամոքսի արտազատման ֆունկցիայի նվազեցմամբ գաստրիտների դեպքում, որպես ախորժակը ուժեղացնող միջոց: Օգտագործվում է հազի ժամանակ։
Պատրաստեք հացը այս բաղադրատոմսով, քանի որ այն կանխում է ծերացումը և կարգավորում է նյութափոխանակությունը
Մենք բոլորս գիտենք այն տեսությունը, որ եթե ցանկանում ենք նիհարել, պետք է խուսափենք հացից, քանի որ սպիտակ ալյուրը վնասակար է առողջության համար։ Բայց հացի տարբեր տեսակներ կան։ Եթե այն ճիշտ պատրաստեք, կարող եք արագացնել նյութափոխանակությունը և կանխել մարմնի ու հոգու ծերացումը։
Մթերքների սխալ համադրությունը կարող է բացասաբար անդրադառնալ մեր առողջության, արտաքին տեսքի և գեղեցկության վրա։
Բարձրորակ և սննդարար սնունդն ազդում է ծերացման գործընթացի դանդաղեցման վրա։ Հայտնի է նաև որպես հակատարիքային հաց, այս հացը կարող է լինել ցանկացած լավ նախաճաշի հիմքը:
- 200 գրամ հնդկաձավարի ալյուր,
- 200 գրամ ցորենի ալյուր,
- 100 գրամ տարեկանի ալյուր,
- փխրեցուցիչ,
- սոդա,
- 4 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ,
- 0,5 թեյի գդալ չաման,
- 1 ճաշի գդալ կտավատի սերմեր,
- խնկունի
- 0,5 լիտր ջուր
Բաղադրիչները խառնում ենք և թողնում, որ ամբողջ գիշեր խմորվեն։ Ջեռոցը տաքացնել 250 աստիճան և թխելու համար մագաղաթյա թուղթ դնել և վրան լցնել զանգվածը։
Թխել հացը 30 րոպեից մեկ ժամ: Թխելու ժամանակը կախված է կաղապարի չափից և խմորի խտությունից։
Եթե ունեք լուրջ առողջական խնդիրներ կամ ուժեղ ցավեր, խորհուրդ ենք տալիս դիմել բժշկի: Ինքնաբուժումը կարող է անվտանգ չլինել ձեր առողջության համար։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։