Այս բուսական թեյերը արագացնում են նյութափոխանակությունը, մաքրում օրգանիզմը, բացի այդ, դրանք անսովոր բուրավետ և համեղ են

Դիտումներ 3385

Այս բուսական թեյերը արագացնում են նյութափոխանակությունը, մաքրում օրգանիզմը, բացի այդ, դրանք անսովոր բուրավետ և համեղ են

Բուսական թեյ կիտրոնի բալասանից

1 ճ.գ. մանրացված կիտրոնի բալասանի և անանուխի տերևները (բաղադրիչները հավասար համամասնությամբ խառնել), լցնել եռման ջուր (1,5-2 բաժակ), թողնել 1 ժամ, ծածկել կափարիչով, ապա քամել։ 

Այս բուսական թեյը պարունակում է եթերայուղ, որն ունի հաճելի կիտրոնի համ: Այն իջեցնում է զարկերակային ճնշումը, տոնիկ ազդեցություն ունի սառը վիճակում, իսկ տաք թեյն օգտագործվում է որպես մրսածության դեմ մրսածության միջոց: 

 

Բուսական թեյ՝ անանուխով 

1 ճ.գ. անանուխ լցնել եռացրած ջրի մեջ (1,5 բաժակ) մանրացրած անանուխի տերևները և թողնել ծածկված 15 րոպե։ 

Հագեցնում է ծարավը, նվազեցնում է ախորժակը: Պարունակում է ընդգծված հակասեպտիկ ազդեցությամբ եթերայուղ (օգտակար երիկամների և միզապարկի բորբոքային հիվանդությունների դեպքում)։ Ակտիվացնում է ստամոքսի և աղիքների աշխատանքը, վերացնում փքվածությունը։ 

 

Բուսական թեյ եղեսպակից 

Մանրացրած եղեսպակի տերևների վրա (1 ճ/գ) լցնել եռման ջուր (1,5-2 բաժակ), թողնել կես ժամ։

Համը բարելավելու համար կարող եք ավելացնել մի կտոր կիտրոն կամ քաղցր խնձոր։ 

Սառը թեյը թարմացնում է շոգ սեզոնին, տաք թուրմն ընդունվում է որպես հակասեպտիկ երիկամների և միզապարկի քրոնիկ հիվանդությունների, ինչպես նաև ստամոքսի արտազատման ֆունկցիայի նվազեցմամբ գաստրիտների դեպքում, որպես ախորժակը ուժեղացնող միջոց: Օգտագործվում է հազի ժամանակ։ 



Պատրաստեք հացը այս բաղադրատոմսով, քանի որ այն կանխում է ծերացումը և կարգավորում է նյութափոխանակությունը

Մենք բոլորս գիտենք այն տեսությունը, որ եթե ցանկանում ենք նիհարել, պետք է խուսափենք հացից, քանի որ սպիտակ ալյուրը վնասակար է առողջության համար։ Բայց հացի տարբեր տեսակներ կան։ Եթե ​​այն ճիշտ պատրաստեք, կարող եք արագացնել նյութափոխանակությունը և կանխել մարմնի ու հոգու ծերացումը։

 

 

Մթերքների սխալ համադրությունը կարող է բացասաբար անդրադառնալ մեր առողջության, արտաքին տեսքի և գեղեցկության վրա։

Բարձրորակ և սննդարար սնունդն ազդում է ծերացման գործընթացի դանդաղեցման վրա։ Հայտնի է նաև որպես հակատարիքային հաց, այս հացը կարող է լինել ցանկացած լավ նախաճաշի հիմքը:

Բաղադրությունը․

- 200 գրամ հնդկաձավարի ալյուր,

- 200 գրամ ցորենի ալյուր,

- 100 գրամ տարեկանի ալյուր,

- փխրեցուցիչ,

- սոդա,

- 4 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ,

- 0,5 թեյի գդալ չաման,

- 1 ճաշի գդալ կտավատի սերմեր,

- խնկունի

- 0,5 լիտր ջուր

 



Բաղադրիչները խառնում ենք և թողնում, որ ամբողջ գիշեր խմորվեն։ Ջեռոցը տաքացնել 250 աստիճան և թխելու համար մագաղաթյա թուղթ դնել և վրան լցնել զանգվածը։ 

Թխել հացը 30 րոպեից մեկ ժամ: Թխելու ժամանակը կախված է կաղապարի չափից և խմորի խտությունից։

 

 

Եթե ​​ունեք լուրջ առողջական խնդիրներ կամ ուժեղ ցավեր, խորհուրդ ենք տալիս դիմել բժշկի: Ինքնաբուժումը կարող է անվտանգ չլինել ձեր առողջության համար։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը