Այս բլիթները իմ ամենասիրած ուտեստներն են․ Անպայման պատրաստեք և երեխաներին զարմացրեք
Դդմիկով և կեֆիրով բլիթներ
Կեֆիրով դդմիկի բլիթները միանգամայն բազմակողմանի և համեղ ուտեստ են ամբողջ ընտանիքի համար։ Բանջարեղենային հավելումների շնորհիվ (նաև առողջ ապրելակերպի բոլոր սիրահարներին) նրբաբլիթները ստացվում են շատ թեթև և համեղ, մինչդեռ դրանցում կալորիաների քանակը սովորականների համեմատ ավելի քիչ է, իսկ վիտամիններն ու միկրոտարրերն ավելի շատ են: Պատրաստի բլիթները կարելի է մատուցել թթվասերի կամ հունական մածունի սոուսով, համեմված սխտորով, ձիթապտղի յուղով և մանր կտրատած անանուխով, փաթաթել կաթնաշոռի կամ փափուկ սերուցքային պանրի հետ և ձեզ հետ վերցնել աշխատանքի։
Ձեզ անհրաժեշտ է․
ցորենի ալյուր – 250 գ
երիտասարդ դդմիկ- 1 հատ (մոտ 300 գ)
ձու– 2 հատ.
կեֆիր - 200 մլ
մաղադանոս – 2 ճյուղ
սամիթ – 2 ճյուղ
բուսական յուղ - 5-6 ճաշի գդալ
փխրեցուցիչ խմորի համար – ½ թեյի գդալ:
շաքարավազ – ½ ճաշի գդալ
աղ – ½ թեյի գդալ
Մաքրած դդմիկը քերել մանր քերիչով, դնել ամանի վրա դրված քամոցի մեջ և թողնել 5 րոպե։ Քամեք ավելորդ հեղուկը թիակով և դդմիկի զանգվածը տեղափոխեք մեծ ամանի մեջ։
Սամիթն ու մաղադանոսը լվանալ և չորացնել թղթե սրբիչով։ Տերևներն առանձնացրեք ցողուններից և մանր կտրատեք։ Ալյուրը խառնում ենք փխրեցուցիչի հետ, ավելացնում ենք աղը, ավելացնում ենք շաքարավազը և հարում ենք հարիչով։
Լցնել կեֆիրը մեծ ամանի մեջ և ավելացնել ձուն։ Ավելացնել ալյուրի զանգվածը և հարել հարիչով։ Խմորը թողնել 10 րոպե սենյակային ջերմաստիճանում։ Լցնել 2 ճ.գ. բուսական յուղ, ավելացնել կանաչիները և նորից խառնել։
Տաքացրեք տապակը միջին բարձր ջերմության վրա։ Հրուշակեղենի խոզանակի օգնությամբ յուղել տապակը բուսայուղով և լցնել խմորի մի մասը։ Այդ նպատակով հարմար է օգտագործել փոքրիկ շերեփ կամ չափիչ բաժակ։
Տապակը թեքել տարբեր ուղղություններով, խմորը հավասարաչափ բաժանել և թխել նրբաբլիթը 1,5 րոպե։ Զգուշորեն պտտել հակառակ կողմ և եփել ևս 50-60 վայրկյան:
Շարունակեք եփել մինչև խմորն ավարտվի։ Յուրաքանչյուր նրբաբլիթից առաջ տապակը յուղել փոքր քանակությամբ բուսական յուղով։ Պատրաստի նրբաբլիթները դրեք ափսեի մեջ:
Այս նախաճաշը կանխում է քաղցկեղը և ազատում ավելորդ կիլոգրամներից
Այս առողջարար և համեղ նախաճաշը կօգնի ձեզ նիհարել և կանխել հաստ աղիքի քաղցկեղը։ Պատրաստելը տևում է ընդամենը 15 րոպե։
Ահա 4 պատճառ, թե ինչու պետք է վարսակի ալյուրը ներառել ձեր ամենօրյա սննդակարգում.
Սովի զգացումը կվերանա. վարսակի ալյուրը հարուստ է բջջանյութով, ինչը կապահովի ձեզ լիարժեք զգալ մինչև հաջորդ կերակուրը:
Խոլեստերինի մակարդակը նորմալացվում է. վարսակի մեջ պարունակվող բնական մանրաթելերի շնորհիվ խոլեստերինի մակարդակը նկատելիորեն կարգավորվում է:
Վերականգնում է արյան ճնշումը. Բացի արյան ճնշումը նորմալացնող այլ բաղադրիչներից, վարսակի ալյուրն այս հարցում ամենահզոր օգնականն է, քանի որ այն հարստացված է բուսական մանրաթելով:
Պայքարում է քաղցկեղի դեմ. Հացահատիկային բաղադրիչները նվազեցնում են հաստ աղիքի քաղցկեղի առաջացման վտանգը, ըստ բազմաթիվ հետազոտությունների, դա մնում է ճիշտ:
Բանանով և դարչինով վարսակի ալյուրի համեղ բաղադրատոմս.
Ձեզ անհրաժեշտ կլինի.
1 բաժակ վարսակի ալյուր
1 կտրատած բանան (ըստ ցանկության)
1 ճ.գ. մեղր
1/2 բաժակ կաթ
1 ճ.գ դարչին
Մի քանի մանր կտրատած
Պատրաստման եղանակը՝ վարսակի ալյուրը լցնել կաթով և թողնել 10-20 րոպե։ Այնուհետեւ ավելացնել մեղրը եւ լավ խառնել, շիլայի մեջ ավելացնել մանր կտրատած բանանն ու ընկույզը եւ նորից խառնել։ Վերջում ավելացնել դարչին։ Այն ձեր նախաճաշին նուրբ համ կհաղորդի։
Շաբաթը առնվազն 3 անգամ ձեր անօգուտ նախաճաշերը փոխարինեք այս շիլաով։ Եվ վերջում դուք կնախանձեք ձեր կազմվածքին, իսկ քաղցկեղի դեմ պայքարը կգերազանցի ձեր սպասելիքները։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։