Այս բազուկով աղցանը բուժում է անեմիան, դետոքսիկացնում է լյարդը և պայքարում բորբոքման դեմ
Ճակնդեղի հակաբորբոքային հատկությունները․
Այս մթերքը դարձնում են հիանալի բնական ցավազրկող՝ օգնելով թեթևացնել հոդատապի, արթրիտի և վնասվածքների ցավը: Հեռացնում է լյարդից տոքսինները և օգնում լեղու հիվանդությունների դեպքում, ինչպիսիք են դեղնախտը, հեպատիտը, սննդային թունավորումը։
Ֆետա պանրի առողջության առավելությունները
Շատերը կարդում են «պանիր» և համարում այն «անառողջ»: Լավ նորությունն այն է, որ ոչ բոլոր պանիրներն են վնասակար ձեզ համար: Ֆետա պանիրը շատ ցածր կալորիականություն ունի և ամենաառողջ պանիրներից է: Համեղ է, երբ համաչափ օգտագործվում է բաղադրատոմսերում։
Պատրաստված ոչխարի կամ այծի կաթից (կամ երկուսն էլ) ֆետա պանիրն ունի հաճելի ախորժակ բացող նախուտեստի համ և հարուստ է սննդարար նյութերով, այնպես որ կարող եք ուտել առանց մտածելու (չնայած չափավորությունը միշտ լավագույն քաղաքականությունն է): Ֆետա պանիրը (ինչպես այծի կաթը) ավելի հեշտ է մարսվում և շատ ավելի քիչ ալերգեն և բորբոքում է, ինչը այն դարձնում է իդեալական այն մարդկանց համար, ովքեր չեն կարող հանդուրժել կովի կաթից կաթնամթերքը:
Այս ճակնդեղի ֆետա աղցանի բաղադրատոմսը պահանջում է մանր կտրատած կիլանտրոն և սխտոր:
Սխտորն ինքնին հակամակարդիչ է, ունի հակաքաղցկեղային հատկություն, ամրացնում է իմունային համակարգը, նվազեցնում է արյան շաքարը, բուժում սնկային վարակները, նորմալացնում է արյան ճնշումը, դետոքսիկացնում է արյունը և վերացնում գազերը/փքվածությունը:
Կիլանտրոն պարունակում է բնական հատկություններ, որոնք հակաբիոտիկ, հակաքաղցկեղային, հակամանրէային, հակաբորբոքային են: Միայն այս գործոնը այս խոտը դարձնում է հիանալի սնունդ իմունային համակարգը ուժեղացնելու համար: Պարբերաբար կիլանտրո ուտելն օգնում է օրգանիզմից հեռացնել ծանր մետաղները՝ կանխելով Ալցհեյմերի և Պարկինսոնի հիվանդությունները:
Այս բաղադրատոմսում մենք օգտագործում ենք օրգանական լրացուցիչ կույս ձիթապտղի յուղ: Դուք կարող եք այն փոխարինել մեկ այլ սրտի համար օգտակար յուղով, օրինակ՝ մաքուր խաղողի կորիզի յուղով, քնջութի յուղով կամ ավոկադոյի յուղով:
Այս յուղերը հարուստ են թանկարժեք միանհագեցած ճարպերով, որոնք բառացիորեն օգնում են ձեզ այրել ճարպերը, երբ դրանք ճիշտ օգտագործվում են:
Բաղադրություն՝
2 միջին չափի ճակնդեղ
50-60 գ ֆետա պանիր
2 պճեղ սխտոր, մանր կտրատած
2 ճաշի գդալ մանր կտրատած կիլանտրո
3 ճաշի գդալ ձիթապտղի յուղ
Մի բուռ թեթև տապակած հնդկական ընկույզ (ըստ ցանկության, բայց դրանցով աղցանը այնքան համեղ է)
Լվացք ճակնդեղը չժանգոտվող պողպատից պատրաստված կաթսայի մեջ միջին ջերմության վրա մոտ 40-45 րոպե: Դուք պետք է կարողանաք հեշտությամբ ծակել ճակնդեղը դանակով, երբ դրանք պատրաստ լինեն: Տաք ջուրը կաթսայից քամել ու սառը ջրով լցնել, որ սառչի։ Հեռացրեք կեղևը և խորանարդների վերածեք: Ավելացնել բոլոր բաղադրիչները մեծ աղցանի ամանի մեջ, ցողել ձիթապտղի յուղով և խառնել: