Այս բաղադրատոմսով պիցան իդեալական է ստացվում․ Անպայման փորձեք

Դիտումներ 487

Այս բաղադրատոմսով պիցան իդեալական է ստացվում․ Անպայման փորձեք

Ձեզ անհրաժեշտ է

սառեցված սպանախ – 300 գ

կաթնաշոռ – 280-300 գ

վարսակի ալյուր – 6 ճաշի. գդալ.

ամբողջական հացահատիկի ալյուր - 6 ճաշի գդալ

լոլիկ - 8 հատ

չիլի պղպեղ - 1/2 հատ

շամպինիոններ - 4 հատ

նեխուրի ցողուններ – 3-4 հատ

սոխ – 1 հատ

պանիր – 100-150 գ

աղ - ըստ ճաշակի

 

Կանաչ առողջ պիցցան իդեալական լուծում է առողջ ապրելակերպ վարող մարդկանց համար: Եվ սա հենց այն դեպքն է, երբ առողջ ուտեստը նույնպես շատ համեղ է։ Պիցցայի խմորը պատրաստվում է սպանախով կաթնաշոռով, ուստի այն շատ թեթև է ստացվում։ Միջուկը դասականներից է՝ լոլիկ, շամպինիոն, նեխուր, սոխ և պանիր։ Նրա համն ավելի կծու դարձնելու համար բաղադրության մեջ ներառվել է չիլի պղպեղը, որից, իհարկե, կարող եք հրաժարվել։ Կանաչ Առողջ պիցցան նման է սովորական պիցցային: Անկասկած, կան տարբերություններ, բայց որ ուղղությամբ պետք է որոշեք:

Քայլ 1 Պատրաստենք պիցցայի խմորը։

Սպանախը լցնել եռացրած, մի փոքր աղ արած ջրի մեջ և եփել 2-3 րոպե։ Եփելուց հետո հանեք սպանախը, սառեցրեք և լավ քամեք ջուրը: Բլենդերի մեջ կաթնաշոռը խառնել սպանախի հետ։ Ավելացնել ալյուրը և հունցել խմորը։ Խմորը 10 րոպե դնել սառցախցիկում, բանջարեղենը մանր կտրատել։ Խմորը հանում ենք և թխման թերթիկի վրա փոքր կողքերով պիցցայի հարթ հաց ենք կազմում։

Քայլ 2 Կանաչ Առողջ պիցցա, սոուսի պատրաստում

Պատրաստում ենք սոուսը. 2-3 լոլիկ (կախված չափից) լցնում ենք բլենդերի մեջ, ավելացնում աղ, չիլի պղպեղ (եթե կծու չեք սիրում, մի ավելացրեք): Մանրացրեք բլենդերով։ Սոուսը հավասարաչափ լցնել կանաչ պիցցայի վրա և շաղ տալ կապերսով:

Քայլ 3 Կանաչ Առողջ պիցցա, ավելացնելով լցոնումներ

Շամպինիոնները մաքրում ենք, բայց ջրով չենք լվանում։ Կարելի է սրբել խոնավ շորով։ Կտրեք շերտերով և դրեք շրջանակի մեջ: Մնացած լոլիկները կտրատեք շերտերով: Շամպինիոնները դնել պիցցայի խմորի վրա։

Քայլ 4 Կանաչ Առողջ պիցցա, ավելացնելով սոխ

Մաքրել սոխը և կտրատել բարակ օղակներ։ Ավելի լավ է կարմիր կամ սպիտակ սոխ վերցնել: Տեղադրել պիցցայի հիմքի վրա: Պանիրը քերել մանր կամ միջին քերիչով։

Քայլ 5 Կանաչ Առողջ պիցցա, ավելացնելով պանիր և թխում

Պիցցայի վրա առատ պանիր շաղ տալ։ Պիցցան դնել 200°C տաքացրած ջեռոցում 20-30 րոպե։ Հանեք ջեռոցից, տեղափոխեք ափսեի մեջ և անմիջապես մատուցեք։



Տան պայմաններում պատրաստեք պիցայի համար խմոր․ Սա երկրորդ տարբերակն է․

Բաղադրամասեր․

Ջուր (տաք) 60 մլ

Աղ 0,33 թեյի գդալ

Շաքարավազ 0.5 թեյի գդալ

 

 

Չոր խմորիչ 0.5 թեյի գդալ

Ձիթապտղի ձեթ

Ցորենի ալյուր 100 գր

Տաք ջրի մեջ լուծել շաքարավազն ու խմորիչը։ Թողնել 10 րոպե, որպեսզի խմորիչը ուռչի։ Մակերեւույթի վրա փոքր փրփուր կհայտնվի։



Ալյուրը մաղել ամանի մեջ։

Ալյուրի մեջ ձագար պատրաստեք, ավելացրեք ձիթապտղի յուղը։

Լցնել խմորիչ ջրի մեջ, խառնել նախ գդալով, ապա ձեռքերով։

Հուցնեք միատարր, փափուկ, առաձգական խմորը։ Անհրաժեշտության դեպքում խմորը հունցելիս մակերեսը ալյուրով քսել։ Խմորը ծածկում ենք սրբիչով և թողնում ենք 25 րոպե։

Խմորը մոտավորապես կրկնապատկվել է ծավալով։ Խմորը պատրաստ է։ Դուք կարող եք սկսել հիմք ստեղծել պիցցայի համար:



Ամենաընթերցվածը