Այս բանջարեղենը պաշտպանում է անոթային հիվանդություններից և քաղցկեղից

Դիտումներ 501

Այս բանջարեղենը պաշտպանում է անոթային հիվանդություններից և քաղցկեղից

Գիտնականները պարզել են, որ կարտոֆիլը պաշտպանում է անոթային հիվանդություններից և քաղցկեղից, սննդաբան Ստրոկովը պատմել է, թե ինչպես ճիշտ պատրաստել այն.

Գիտնականները ցույց են տվել, որ կարտոֆիլի օգտագործումը կարող է օգտակար լինել աղիների միկրոբիոմի վրա: Սա կարևոր է ամբողջ օրգանիզմի համար որպես ամբողջություն։ Բացի այդ, կարտոֆիլը պարունակում է ֆլավոնոիդներ, կարոտինոիդներ և ֆենոլաթթուներ։ Սրանք հակաօքսիդանտներ են, որոնք չեզոքացնում են օրգանիզմի համար վնասակար ազատ ռադիկալները։

 

 

Վերջիններս մեծ քանակությամբ առաջացնում են օքսիդատիվ սթրես, որը վնասում է բջիջները՝ հրահրելով նյութափոխանակության, սրտի, նեյրոդեգեներատիվ և ուռուցքաբանական հիվանդություններ։ Կարտոֆիլում առկա հակաօքսիդանտները «օգնում են օրգանիզմը պաշտպանել սիրտ-անոթային հիվանդություններից և քաղցկեղից»։

«Կարտոֆիլ պատրաստելը կարող է զգալիորեն ազդել դրանց սննդային արժեքի և օգտակար հատկությունների պահպանման վրա», - ասում է սննդաբան Իգոր Ստրոկովը:



Կարտոֆիլի օգնությամբ ազատվեք աղերի կուտակումից և պարանոցի ցավից

Մեզանից շատերը ողնաշարի հետ կապված խնդիրներ ունեն: Հիվանդ ողնաշարը առաջացնում է ցավ գլխի և պարանոցի շրջանում, ինչպես նաև հանգեցնում է վերին վերջույթների թմրության և մարմնի կոշտության: Խնդրի աղբյուրը հաճախ աղեր են, որոնք կուտակվում են ողնաշարում և առաջացնում օստեոխոնդրոզ: Ինչ անել?

Մարդու մարմինը բարդ «մեխանիզմ» է, որի «դետալները» փոխկապակցված են։ Այս «մեխանիզմը» անցկացվում է ողնաշարի վրա, որը բաղկացած է հատվածներից։

 

 

Դրանցից մեկը վզի շրջանն է, որտեղ տեղակայված են շրջանառու համակարգի նյարդային վերջավորությունները և արյունատար անոթները:

Վերջիններս պատասխանատու են պարանոցի, գլխի և դեմքի առողջ սնուցման համար։ Իսկ եթե գլխի հատվածում ցավ եք զգում, ձեռքերի և ոտքերի թմրություն, մկանների թուլություն, դա կարող է ազդանշան լինել մատնված նյարդի մասին: Վզիկի շրջանում ցավից մարդու տառապանքը մեղմելու համար օգտագործում են կարտոֆիլ, մեղվամթերք (մեղր) և եղևնու յուղ։



Քայլ առ քայլ բուժում

Կարտոֆիլը մանր կտրատել և վրան մեղր ավելացնել։ Համամասնությունը պետք է լինի մեկից մեկ:

Խառնուրդը քսեք պարանոցին և վերին վերջույթներին (ուսագոտին):

Մարմնի կոմպրեսով հատվածները պետք է այնպես փաթաթել, որ ջերմությունը չփախչի։ Դրա կիրառման տեւողությունը երկու ժամ է։

 

 

 

 

Կոմպրեսը հանելուց հետո մարմինը սրբեք տաք ջրով։ Դրական արդյունքի հասնելու համար կատարեք 10 կոմպրես։

Եթե ​​լուրջ խնդիրներ ունեք ողնաշարի հետ, ապա նախքան ընթացակարգին անցնելը խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ։ Եթե ​​հակացուցումներ չկան, ապա ազատ զգալ շարունակեք այս բուժումը: Մաղթում ենք ձեզ առոջություն!

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը