Այս բանջարեղենը օպտիմալացնում է նյարդային համակարգի աշխատանքը և դրական է ազդում ուղեղի աշխատանքի վրա
Բրոկկոլին և դրա օգտակար հատկությունները.
Բրոկկոլին պարունակում է մեծ քանակությամբ խոլին և վիտամին K։ Այս նյութերի շնորհիվ բարելավվում է ուղեղի աշխատանքը և իրադարձությունները մանրամասն գրանցող էպիզոդիկ հիշողությունը։
Բացի այդ, բրոկկոլին պարունակում է գլյուկոզինոլատ նյութ։ Այն կանխում է ացիիտոլինի քայքայումը՝ նյարդային ազդակներ փոխանցող նյարդային հաղորդիչ:
Պարզ ասած՝ բրոկկոլին օպտիմալացնում է նյարդային համակարգի աշխատանքը և դրական է ազդում ուղեղի աշխատանքի վրա։ Բանջարեղենը կարելի է ուտել ամեն օր։
Բրոկոլին համարվում է լավագույն բնական միջոցը թոքերու մաքրելու համար
Բրոկոլին բանջարեղենի մեզ հայտնի ամենաօգտակար տեսակներից մեկն է։ Այն մեծ քանակությամբ միկրոտարրեր և մակրոտարրեր է պարունակում, ինչպես նաև վիտամիններ և օգտակար այլ նյութեր, օժտված է պաշտպանական, հանգստացնող, հակաբորբոքային, հակաքաղցկեղային, երիտասարդացնող հատկություններով։
Բրոկոլին օգնում է իմունային համակարգին պաթոգեն բակտերիաները թոքերից դուրս բերել: Գաղտնիքը կայանում է հատուկ միացության մեջ: Այժմ այն փորձարկվում է թոքերի տարատեսակ հիվանդություններ ունեցող մարդկանց վրա: Արյան սպիտակ բջիջները` մակրոֆագերը, վերացնում են օտար նյութերն ու բակտերիաները, որոնք հավաքվում են թոքերում:
Ծխող մարդկանց մոտ այս համակարգը խախտված է, ինչի հետևանքով ծխողներն ավելի հաճախ են տարատեսակ վարակների զոհ դառնում: Այնպես, որ թոքերը մաքրելու համար հաճախ օգտագործեք բրոկոլի:
Բրոկոլին նաև օգնում է պայքարել սթրեսի դեմ, կարգավորում է նյարդային համակարգի աշխատանքը։
Նպաստում է ոսկրային հյուսվածքի ամրացմանը։
Խորհուրդ է տրվում հղի և հղիություն պլանավորող կանանց, քանի որ այն մի քանի անգամ նվազեցնում է պտղի պաթոլոգիաների առաջացման հավանականությունը։
Շատ օգտակար է նաև երեխաների համար։ Այն մթերքներից է, որ կարելի է տալ երեխային սկսած 7-8 ամսականից։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։