Այս բանջարեղենը նվազեցնում է բորբոքումները, բարելավում է հոդերի առողջությունը և իջեցնում խոլեստերինի մակարդակը

Դիտումներ 680

Այս բանջարեղենը նվազեցնում է բորբոքումները, բարելավում է հոդերի առողջությունը և իջեցնում խոլեստերինի մակարդակը

Նեխուրը ամենաառողջ բանջարեղեններից է, որը կարող եք ներառել ձեր սննդակարգում: Այն բազմաթիվ հանքանյութերի և վիտամինների հարուստ աղբյուր է, ուստի շատ առումներով բարելավում է առողջությունը:

 

Համաձայն ուսումնասիրության՝

Նեխուրը ֆենոլային ֆիտոնուտրիենտների հարուստ աղբյուր է, որոնք ունեն հակաօքսիդանտ և հակաբորբոքային հատկություններ:

Այս ֆիտոնուտրիենտները ներառում են կոֆեինաթթու, կաֆեոիլխինաթթու, կումարաթթու, ֆերուլաթթու, ապիգենին, լյուտեոլին, կվերցետին, կաեմպֆերոլ, բետա-սիտոստերոլ և ֆուրանոկումարին:

Նեխուրը վիտամին K-ի և մոլիբդենի հիանալի աղբյուր է: Այն ֆոլաթթվի, կալիումի, սննդային մանրաթելերի, մանգանի և պանտոտենաթթվի շատ լավ աղբյուր է։

Նեխուրը նաև վիտամին B2-ի, պղնձի, վիտամին C-ի, վիտամին B6-ի, կալցիումի, ֆոսֆորի, մագնեզիումի և վիտամին A-ի լավ աղբյուր է (որպես կարոտինոիդներ):

 

Այսպիսով, ահա մի քանի պատճառ, թե ինչու պետք է սկսել ամեն օր նեխուր ուտել.

1. Նեխուրը նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը

Ֆտալիդներն իրենց պարունակությամբ խթանում են լեղաթթուների արտադրությունը, որոնք նվազեցնում են արյան մեջ LDL խոլեստերինի մակարդակը:

 

2. Նեխուրն օգնում է կառավարել արյան ճնշումը

Կալիումի բարձր պարունակությունը կարգավորում է արյան ճնշումը, իսկ ֆտալիդները թուլացնում են զարկերակները շրջապատող մկանները և ձգում են արյունատար անոթները և այդպիսով իջեցնում արյան ճնշումը:

 

3. Նեխուրը նվազեցնում է բորբոքումները

Այն ունի հզոր հակաբորբոքային հատկություն:

 

4. Նեխուրը բուժում է միզապարկի ինֆեկցիաները

Որպես բնական միզամուղ միջոց՝ այն պայքարում է միզապարկի վարակների դեմ, բուժում է բորբոքումները և հեռացնում լեղաքարերն ու բակտերիաները մարմնից:

 

5. Նեխուրն օգնում է մարսողությանը

Նեխուրը հարուստ է բջջանյութով և ջրով, ուստի այն բուժում է փորկապությունը և նպաստում է աղիների առողջ աշխատանքին:

 

6. Նեխուրը նպաստում է հոդերի առողջությանը

Նեխուրի հզոր հակաբորբոքային հատկությունները բուժում են մի շարք բորբոքային հիվանդություններ, ներառյալ հոդատապը և արթրիտը, և հանգստացնում ախտանիշները, ինչպիսիք են ցավն ու այտուցը:

 

7. Նեխուրն օգնում է ազատվել սթրեսից

Նեխուրը հարուստ է մագնեզիումով, որը հանգստացնում է նյարդային համակարգը, նվազեցնում սթրեսն ու անհանգստությունը և լավացնում է քունը:

 

8. Նեխուրն օգնում է նիհարել

Նեխուրն օգնում է նիհարել, քանի որ այն հագեցած է մանրաթելերով և երկար ժամանակ կշտացնում է ձեզ:



Այս խառնուրդի մեկ գդալը նվազեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը, բարելավում սրտի աշխատանքը:

Մեղրի հատկությունները վաղուց ուսումնասիրված են, նրա քիմիական բաղադրությունը զարմանալի է, երկարատև օգտագործման դեպքում այն ​​ունի ընդգծված բուժական և կանխարգելիչ ազդեցություն։

Պատրաստման համար անհրաժեշտ է մեղր ու դարչին ընդունել 5-ից 1 հարաբերակցությամբ, այսինքն՝ 5 ճաշի գդալ մեղրի, 1 ճաշի գդալ դարչինի կամ այս հարաբերակցությամբ ցանկացած այլ ծավալի համար։ Պարզապես պետք է խառնել: Համեղ և առողջարար միջոցը պատրաստ է։

 

 

Եթե ​​այս խառնուրդից ամեն օր կերեք մեկ գդալ, առանց խմորիչ հացի վրա քսեք նախաճաշից 20 րոպե առաջ կամ նույնիսկ նախաճաշի փոխարեն, ապա արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը նվազում է, սրտի զարկերը լավանում են։

Զարկերակները և երակները, որոնք տարիքի հետ կորցնում են իրենց առաձգականությունը (և դա հանգեցնում է ներանոթային ճնշման խախտման), նույնպես բարելավում են իրենց վիճակը։ Դե, իսկ ո՞վ չունի նման առողջական խանգարումներ, ինչու՞ չզբաղվել կանխարգելմամբ։

Տարեց մարդկանց մոտ, ովքեր պարբերաբար ընդունում են մեղր և դարչին, կենտրոնացումը բարելավվում է, կենսական գործառույթներն ավելանում են։ Նման դեպքերում մեղրը դարչինով ընդունում են առավոտյան քաղցած վիճակում և ժամը 15-ին՝ խառնուրդից կես ճաշի գդալ նոսրացնելով մեկ բաժակ տաք ջրի մեջ։



Շատ օգտակար և արդյունավետ՝ արթրիտի դեպքում տաք բաժակի մեջ նոսրացրեք 2 ճաշի գդալ մեղր և 1 փոքր գդալ դարչին։ Նման ըմպելիքի օգտագործման արդյունքը նկատելի կլինի մեկ շաբաթից։

Մաշկային հիվանդությունների դեպքում (էկզեմա, սունկ և այլն) ախտահարված հատվածներին կարելի է քսել մեղրի և դարչինի խառնուրդը հավասար համամասնությամբ։

Մազաթափության դեպքում մազերի արմատներին քսում են 1 ճաշի գդալ մեղրի և 1 թեյի գդալ դարչինի խառնուրդ՝ մի փոքր տաքացրած ձիթապտղի յուղի ավելացմամբ։ Լվացեք 15 րոպե հետո:

 

 

Մրսածության, գրիպի, մարսողության խանգարումների, գազերի ավելացման դեպքում՝ այս դեպքերում կօգնի նաև մեղրի և դարչինի խառնուրդը։

Պարզվել է, որ օրական 3 անգամ մեկ ճաշի գդալ մեղր և մեկ թեյի գդալ դարչին ընդունելը հաջողությամբ բուժում է ստամոքսի և ոսկորների քաղցկեղը:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը