Այս բանջարեղենը կարող եք ուտել, որպես քաղցրավենիքի այլընտրանք
Դդումն իր հարուստ առողջարար բաղադրության շնորհիվ օժտված է յուրահատուկ հատկություններով։ Չորացրած դդումի օգուտները ոչ պակաս օգտակար են։ Սա իդեալական փոխարինում է խանութից գնված քաղցր մրգերին և հրուշակեղենին՝ տրանս ճարպեր շնորհիվ:
1. Այս հրաշք փոխարինիչը եփելու տարայի մեջ լցնել մեկ բաժակ ջուր, ավելացնել 1 կգ շաքարավազ, դնել կրակին և եփել այնքան, մինչև շաքարավազը լիովին լուծվի։
2. Ստացված օշարակի մեջ ավելացնել 1 կգ կեղեւազրկած եւ խորանարդիկներով կտրատած դդում։
3. Դդումը եռալուց հետո 10 րոպե թողեք կրակին, ապա հանեք կրակից և թողեք ամբողջ գիշեր, մինչև ամբողջովին սառչի։
4. Քամեք օշարակը և դդումի կտորները չորացրեք ջեռոցում։
Սա այնքան համեղ է ստացվում և շատ պարզ է պատրաստման եղանակը։
Ինչ կլինի ձեր օրգանիզմի հետ, եթե հում դդում ուտեք. Դիետոլոգի խորհուրդը
Դիետոլոգը խոսեց դդումի հատկությունների մասին, որոնց պատճառով այն չպետք է օգտագործվի մարդկանց որոշակի կատեգորիաների կողմից։
Առողջ մարդու համար դդումն օգտակար է ցանկացած ձևով և կարելի է ուտել առանց սահմանափակումների։ Բայց եթե որոշակի խնդիրներ կան, դդումը պետք է զգուշությամբ օգտագործել։
Գաստրիտով, խոցով և կոլիտով տառապողները չպետք է հում դդում ուտեն։
Եթե լեղապարկում քարեր կան, ապա այս մթերքով նույնպես չպետք է տարվել։ Դդումն ունի խոլերետիկ ազդեցություն, որը կարող է հրահրել երիկամների և լեղապարկի քարերի տեղաշարժը։
Բանջարեղենը նույնպես խորհուրդ չի տրվում շաքարախտով հիվանդներին։ Չնայած նրանում շաքարավազը քիչ է, սակայն գլիկեմիկ ինդեքսը բավականին բարձր է։
Ալեքսանդրա Յակովլևան բացատրեց, որ դդումը համարվում է հիպոալերգենային արտադրանք, բայց անհատական անհանդուրժողականության դեպքում այն կարող է ռեակցիա առաջացնել, հատկապես զգույշ պետք է լինել երեխաներին դդումը որպես լրացուցիչ սնունդ ներկայացնելիս:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։