Այս բանջարեղենները դուք հում եք ուտում, բայց այդպես շատ վտանգավոր է․ Եփեք, նոր կերեք
Այս բանջարեղենը վիտամինների համակարգ է, որոնց մի մասը կորչում է ջերմային մշակման ժամանակ։
Չնայած դրան, որոշ բուսական մթերքներ ավելի լավ է օգտագործել եփած վիճակում, հակառակ դեպքում դուք վտանգում եք վնասել ձեր առողջությանը:
Հում ճակնդեղը հակացուցված է ստամոքսի հիվանդություններ ունեցողներին։ Արմատային հյութը բացասաբար է ազդում այս օրգանի վրա։
Արդյունքում նույնիսկ առողջ մարդու մոտ կարող է զարգանալ գաստրիտ:
Հում գազարը չպետք է լինի ենթաստամոքսային գեղձի և լյարդի հիվանդություններով տառապողների ճաշացանկում։ Բացի այդ, այն ավելի շատ օգուտներ կբերի, եթե այն եփվի. ահա թե ինչպես է օրգանիզմը կարող ավելի հեշտությամբ կլանել բետա-կարոտինը։
Ծաղկակաղամբն ու բրոկկոլին անպայման կներառվեն նրանց սննդակարգում, ովքեր պատմության մեջ ունեն պեպտիկ խոցային հիվանդություն: Բայց հիմնական պայմանն այն է, որ այս բանջարեղենը պետք է խաշած կամ շոգեխաշած լինի։
Սպանախից առավելագույն օգուտ քաղելու համար այն նաև պետք է եփել։ Հակառակ դեպքում դրանում առկա վիտամինները չեն կարողանա ներծծվել հատուկ նյութի պատճառով, որի քանակությունը նվազում է բարձր ջերմաստիճանի ազդեցության տակ։
Ես ամեն երեկո դեմքիս հում կարտոֆիլ եմ դնում․ Ահա, թե ինչու
Առողջական տարբեր խնդիրների կամ պարզապես տարիքի պատճառով դեմքի վրա կարող են առաջանալ մուգ կետեր, որոնք առաջանում են հիպերպիգմենտացիայի պատճառով։
Կարտոֆիլը պարունակում է բազմաթիվ առողջարար օգուտներ, այդ թվում՝ վիտամին B, որն ակտիվացնում է մաշկի բջիջների թարմացումը, և նիկոտինամիդ, որը հայտնի է իր փայլեցնող հատկություններով:
Խորհուրդ է տրվում 10 րոպե տևողությամբ օրը 3-4 անգամ դեմքը քսել մի կտոր հում կարտոֆիլով։
Բնական յոգուրտը հիանալի միջոց է դեմքի մաշկի համար։ Այն պարունակում է կաթնաթթու, որը շատ նրբորեն և արդյունավետորեն շերտազատում է, փափկեցնում է մաշկը և վերացնում բծերը։
Յոգուրտից առավելագույն օգուտ ստանալու համար պարզապես այն քսեք դեմքի մուգ կետերին որպես դիմակ և պահեք այն 20 րոպե: Մի քանի պրոցեդուրաներից հետո դուք կնկատեք ազդեցությունը։
Բուժիչ ալոեն հիանալի միջոց է, որն օգնում է ոչ միայն այրվածքների և մաշկային այլ խնդիրների դեպքում։ Այն պարունակում է ֆերմենտներ, որոնք հեռացնում են մահացած բջիջները, ակտիվացնում են մաշկի վերականգնումը և օգնում ազատվել տարիքային բծերից։
Մասնագետները խորհուրդ են տալիս ամեն օր օգտագործել ալոեի տերևի հյութը, որը գտնվում է բարակ մակերեսային թաղանթի տակ։ Պարզապես ամեն օր գիշերը քսեք հյութը դեմքի բծերին։Խնձորի քացախը պարունակում է բնական նյութերի համալիր, որոնք օգնում են մաքրել և թարմացնել մաշկը։ Դրա հատկությունները օգնում են հիպերպիգմենտացիայի ժամանակ:
Պարզապես բամբակյա սկավառակով խնձորի քացախ քսեք բծերին: Դա արեք կանոնավոր կերպով մեկ ամսվա ընթացքում:
Եթե ձեր մաշկը չափազանց զգայուն է, և մաքուր քացախ քսելը այրման սենսացիա է առաջացնում, կարող եք մի փոքր նոսրացնել այն ջրով։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։