Այս բանջարեղենները ամենաօգտակարներն են․ Անպայման կերեք դրանք․ գիտե՞ք արդյոք այս մասին

Դիտումներ 425

Այս բանջարեղենները ամենաօգտակարներն են․ Անպայման կերեք դրանք․ գիտե՞ք արդյոք այս մասին

Բոլորը գիտեն բանջարեղենի օգուտները, որոնք դրանք բերում են մարդու օրգանիզմին:Այնուամենայնիվ, դրանցից մի քանիսը պարունակում են շատ ավելի շատ վիտամիններ, հանքանյութեր և սնուցիչներ, քան իրենց մյուս «եղբայրները»։

Բրյուսելյան կաղամբ

Բրյուսելի կաղամբը ցածր կալորիականություն ունի։

Բացի այդ, այն բանջարեղեններից է, որի օգտագործումը նվազեցնում է քաղցկեղի և սրտանոթային համակարգի հիվանդությունների ռիսկը, ինչպես նաև նվազեցնում է բնածին արատների հավանականությունը։

Բրոկկոլի

Բրոկոլին առողջարար է համարվում մի պատճառով. Նրա հարուստ բաղադրությունը ներառում է օրգանիզմի համար այնպիսի չափազանց օգտակար միկրոէլեմենտներ, ինչպիսիք են սելենը, սիլիցիումը, երկաթը, կալցիումը, բորը, յոդը և այլն, վիտամիններ՝ A, E, PP, K և B վիտամիններ, ինչպես նաև սպիտակուցներ, մանրաթելեր և այլն:



Տերևավոր բանջարեղեններ

Տերևավոր բանջարեղենի և կանաչեղենի կանոնավոր օգտագործումը խթանում է մարսողական և էնդոկրին համակարգերը: Դրանք օգտակար են անոթների համար, ինչպես նաև նվազեցնում են քրոնիկական հիվանդությունների առաջացման վտանգը, նպաստում են քաշի կորստին և նորմալացմանը։

Հատիկաընդեղեն բույսեր

Legumes (բացառությամբ սոյայի) պարունակում է մեծ քանակությամբ սպիտակուցներ՝ 20-ից 24%, ճարպեր՝ 2-ից 4%, օսլա՝ 38-34%, սննդային մանրաթելեր՝ 6-12%, երկաթ՝ 3-11%:

Նաև դրանց բաղադրության մեջ կարելի է գտնել ֆոլաթթու, կալիում, մագնեզիում: Նկատի ունեցեք, որ թեև հատիկավորները համեղ և առողջարար են, սակայն դրանք չպետք է շատ հաճախ ուտել։

 



Քաղցր կարտոֆիլ

Քաղցր կարտոֆիլը հարուստ է վիտամիններով և սննդարար նյութերով:

Այն սպիտակուցների, ածխաջրերի, մանրաթելերի, B խմբի վիտամինների, վիտամին C-ի, կալիումի և կալցիումի հիանալի աղբյուր է:

Բացի այդ, քաղցր կարտոֆիլը վիտամին A-ի եզակի աղբյուր է։



Ամենաընթերցվածը