Այս բանջարեղենն է ինձ օգնել ազատվել 2-րդ տիպի շաքարաին դիաբետից․ Այս գանձը պահպանեք ձեզ մոտ

Դիտումներ 13936

Այս բանջարեղենն է ինձ օգնել ազատվել 2-րդ տիպի շաքարաին դիաբետից․ Այս գանձը պահպանեք ձեզ մոտ

2-րդ տիպի շաքարային դիաբետ (նախկինում՝ ոչ ինսուլինակախյալ շաքարային դիաբետ, մեծահասակների շաքարախտ), նյութափոխանակության խանգարմամբ պայմանավորված հիվանդություն, որը բնութագրվում է գերշաքարարյունությամբ, ինսուլինի նկատմամբ զգայնության թուլացմամբ։

 

 

Այս հիվանդության և 1-ին տիպի շաքարային դիաբետի միջև եղած ամենահիմնական տարբերությունն այն է, որ վերջինի դեպքում գերշաքարարյունությունն առաջանում է ինսուլինի բացարձակ քանակի նվազման հետևանքով։

 



Հիվանդության հիմնական ախտանշաններն են անհագ ծարավը (պոլիդիպսիա), հաճախամիզությունը (պոլիուրիա), շատակերությունը (պոլիֆագիա)։ 2-րդ տիպի շաքարային դիաբետը կազմում է շաքարային դիաբետի ընդհանուր դեպքերի շուրջ 90%-ը։ Մարմնի ավելորդ քաշը (գիրություն) 2-րդ տիպի շաքարային դիաբետի առաջացման հիմնական պատճառն է այն մարդկանց մոտ (բացառությամբ՝ արևելյան ասիացիների), որոնք գենետիկորեն հակում ունեն այս հիվանդության առաջացման նկատմամբ։

 

 

2-րդ տիպի շաքարային դիաբետի բուժումը հիմնականում ներառում է ֆիզիկական վարժություններ և սննդային դիետա։ Արյան գլյուկոզի մակարդակի նվազման համար օգտագործում են դեղամիջոցներ (մեթֆորմին, ինսուլին)։

Այս բանջարեղենն է ինձ օգնել ազատվել 2-րդ տիպի շաքարաին դիաբետից․ Այս գանձը պահպանեք ձեզ մոտ​

Բամիա, կուտատուկ (Hibiscus esculentus), փիփերթազգիների (մոլոշազգիներ, տուղտազգիներ) ընտանիքի միամյա բույս։ Հայաստանում հիմնականում մշակվում է Արարատյան դաշտում։ Ցողունը ճյուղավորվող է, բարձրությունը՝ 30-200 սմ։ Տերևները երկարակոթուն են, խոշոր, թաթաձև-բլթակավոր կամ թաթաձև-բաժանված, թավոտ։ Ծաղիկները երկսեռ են, խոշոր։ Ծաղկում է ամռանը։ Պտուղը երկարավուն, կարճ մազմզուկներով ծածկված, բազմասերմ տուփիկ է։ Սերմերը կանաչ են, կլորավուն։ Չհասունացած տուփիկներն օգտագործվում են որպես սնունդ (թարմ, չորացրած, թթու դրած), սերմերը փոխարինում են սուրճին։

 

 



Բամիան մանրաթելերի, B խմբի վիտամինների, մագնեզիումի, ֆոլաթթվի և այլ վիտամինների հարուստ աղբյուր է:

Բամիայի պատիճների ներսում գտնվող մածուցիկ նյութը կազմված է էկզոպոլիսաքարիդներից և գլիկոպրոտեիններից և ունի մի շարք օգտակար հատկություններ։ Այն հարուստ է սննդային մանրաթելերով, պարունակում է վիտամին B6-ի և ֆոլաթթվի օրական արժեքի մոտ 10%-ը։

Բամիան հակաօքսիդանտներով հարուստ մթերք է, ինչը նշանակում է, որ այն կարող է պայքարել ազատ ռադիկալների ազդեցության դեմ, բարելավել սրտանոթային աշխատանքը և պաշտպանել սրտի կորոնար հիվանդությունից, 2-րդ տիպի շաքարախտից, մարսողական համակարգի հիվանդություններից և, նույնիսկ, քաղցկեղի որոշ տեսակներից: Բացի այդ, այն պարունակում է այլ օգտակար վիտամիններ և հանքանյութեր, այդ թվում՝ թիամին, ռիբոֆլավին (վիտամին B2) և ցինկ։

 

 

Ձեզ ենք ներկայացնում տնական բաղադրատոմս, որը կկարգավորի օրգանիզմում շաքարի մակարդակը:

Ձեզ անհրաժեշտ է 4 բամիա: Բամիայի պոչիկներն ու գլուխները կտրեք և վրան 2-3 բաժակ ջուր լցրեք: Թողեք մնա ամբողջ գիշեր: Ջուրը խմեք առավոտյան՝ նախաճաշից կես ժամ առաջ



Ամենաընթերցվածը