Գիտնականները ապացուցել են, որ այս բանջարեղենը կբուժի շաքարային դիաբետը
Սոխի օգտակարության մասին հայտնի է եղել վաղուց։ Սակայն վերջերս Նիգերիայից գիտնականները հետազոտություն են անցկացրել և պարզել, որ այս մթերքը օգնում է նվազեցնել խոլեստերինը և արյան շաքարը։
Դա ապացուցելու համար առնետների վրա փորձ է արվել։
Դրա համար մասնագետները փորձեր են անցկացրել դեղորայքային շաքարախտով հիվանդ կրծողների վրա:
Կենդանիներին բաժանել են երեք խմբի.
Նրանց մետֆորմին են ներարկել, սակայն կենդանիների մի մասին տվել են նաև սոխի էքստրակտի տարբեր չափաբաժիններ։
Առնետների մոտ, որոնց սոխի հավելում է տրվել, նրանց վիճակը բարելավվել է։
Այժմ գիտնականները նախատեսում են աշխատանքներ կատարել և պարզել, թե ինչպես է սոխն ազդում թերապիայի դեղերի վրա:
Միաժամանակ բժիշկները նշում են, որ արդեն հայտնի է, որ սոխի մզվածքն օգնում է անոթների ու սրտի, ինչպես նաև աղեստամոքսային տրակտի հիվանդություններին, օգնում է կանխել ճարպակալումը։