Այս աղանդերը առողջարար է և բուժիչ․ Այն խորհուրդ ենք տալիս հատկապես նրանց, ովքեր ցածր հեմոգլոբին ունեն և հակված են անեմիայի
Հնդկաձավարն իսկապես բարձրացնում է հեմոգլոբինի կոնցենտրացիան։ Ինչպես նաև ասկորբին և ֆոլաթթուների մակարդակը, որոնք ապահովում են երկաթի լավ կլանումը և նոսրացնում արյունը։ Դրական է ազդում արյունաստեղծման գործընթացի վրա, մաքրում է արյան անոթները խոլեստերինից, նորմալ է պահում շաքարի մակարդակը և պաշտպանում ամբողջ սրտանոթային համակարգը հիվանդություններից։
Իսկ բժիշկներն ասում են, որ առողջ հացահատիկային կերակրատեսակների կանոնավոր օգտագործումը ակտիվացնում է արյան կարմիր բջիջների արտադրությունը։ Դուք կնկատեք, թե ինչպես կբարելավվի ձեր հոգե-հուզական վիճակը դրա պատճառով, ձեր տեսքը կբարելավվի, և ձեր մաշկը թարմ կլինի:
Ահա հրաշալի բաղադրատոմսը.
1 բաժակ հնդկաձավարը մանրացրեք սրճաղացով։
Առանձին աղացրեք 1/3 բաժակ կտավատի սերմերը - լցնել դրանք 7 ճ.գ.դ. ջրի մեջ։
Վերցրեք 200 գրամ խուրմա, հանեք կորիզը (կամ անմիջապես գնեք առանց դրանց), ինչպես նաև մեկ ժամ թրջեք ջրի մեջ։
Այնուհետև միացրեք թրջած խուրմաները, աղացած հնդկաձավարը և կտավատի սերմերը և հարեք հարիչով մինչև հարթ լինի։
Ընթացքում խառնեք մի քանի ճաշի գդալ կակաոյի փոշի, աղ և մեղր՝ ըստ ճաշակի։
Ցանկության դեպքում «խմորի» մեջ կարելի է մի քիչ վանիլ լցնել։ Զանգվածը թողնում ենք թրմվի, իսկ հետո տեղափոխում թաղանթի վրա և փաթաթում երշիկի տեսքով։ Պահեք սառնարանում, և կարող եք շրջանաձև կտրել և փորձել:
Նման աղանդերի մեջ ցանկացած ընդեղեն նույնպես գեղեցիկ տեսք կունենա, դրանք նաև հավելյալ առավելություններ կտան ուտեստին։
Որպեսզի արյունը թանձր չլինի, մասնագետը բացատրել է, թե ինչով ջուր խմել առավոտյան
Առավոտյան մեկ բաժակ մաքուր ջուր խմելու սովորությունն օգնում է «արթնացնել» մարսողական համակարգը, սկսել ստամոքսի, աղիքների, երիկամների և այլ օրգանների աշխատանքը։ Արդյունքում՝ նյութափոխանակությունն արագանում է, տոքսինները վերանում են, ասում են բժիշկները։ Բացի այդ, տաք ջուրը «օգնում է նոսրացնել արյունը»։ Խիտ արյունը ավելի վատ է մղվում անոթների միջով, մեծացնում է արյան մակարդման վտանգը:
Հաճախ կարող եք լսել, որ լավ է օրը սկսել մեկ բաժակ կիտրոնով ջրով։ Արդյո՞ք դա ճի՞շտ է, բացատրեց Եկատերինա Անտիպովան՝ Ռոսպոտրեբնադզորի համաճարակաբանության կենտրոնական գիտահետազոտական ինստիտուտի մոլեկուլային ախտորոշման կենտրոնի փորձագետ:
Կիտրոնով ջուրը (այն հարուստ է B վիտամիններով, ինչպես նաև D, E և PP, մակրո և միկրոէլեմենտներ, արժեքավոր թթուներով) օգտակար կլինի առողջ մարդուն, հատկապես եթե ավելացվի մի փոքր նաև անանուխ, կոճապղպեղ կամ քրքում: Այնուամենայնիվ, մի մոռացեք, որ կան հակացուցումներ.
Եթե առկա են աղեստամոքսային տրակտի հիվանդություններ (խոլելիտիաս, գաստրիտ, ստամոքսի խոց, այրոց), ապա չպետք է ձեր օրը սկսել նման ըմպելիքով։
Բացի այդ, ավելի լավ է փորձեր չանել, եթե կան սրտանոթային համակարգի պաթոլոգիաներ, այտուցի հակում, ատամի էմալի զգայունության բարձրացում, ջրի «առավոտյան հավելումների» նկատմամբ ալերգիկ ռեակցիաներ (դա նաև տեղի է ունենում):
Ավելի վաղ սննդաբան Ալեքսեյ Կալինչևը բացատրել էր, որ ջուրը պետք է խմել օրվա ընթացքում՝ 30-50 միլիլիտր մեկ կիլոգրամ քաշի համար։ Ընդ որում, հաշվի չի առնվում մրգերի ու պատրաստի կերակուրների մեջ պարունակվող հեղուկը՝ ապուրներ, հյութեր։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։