Այս ճարպը ուտելը կարող է այրել մարմնի ճարպը. Ահա որն է դա

Դիտումներ 534

Այս ճարպը ուտելը կարող է այրել մարմնի ճարպը. Ահա որն է դա

Դիետոլոգներ. խոզի ճարպ ուտելը կարող է այրել ճարպը, բժիշկ Պոնոմարևան ասաց, թե որքան կարելի է ուտել, որպեսզի չվնասեք ձեզ.

Խոզի ճարպը պարունակում է մեծ քանակությամբ հագեցած ճարպեր, որոնք կարող են բարելավել սրտի և արյան անոթների աշխատանքը, եթե ճիշտ օգտագործվեն:
Այն նաև պարունակում է ճարպային լուծվող A, D, E, K վիտամիններ, որոնք անհրաժեշտ են օրգանիզմի բնականոն գործունեության համար։ Մասնագետները նշում են, որ խոզի ճարպը էներգիայի աղբյուր է, որը նպաստում է երկարաժամկետ հագեցմանը, որն իր հերթին կարող է օգնել վերահսկել ախորժակը և ամբողջ օրվա ընթացքում կալորիաների ընդունումը:

 


«Խոզի ճարպը յուղոտ խոզի միս է, որը հաճախ ասոցացվում է ռուսական խոհանոցի ուտեստների հետ: Այնուամենայնիվ, կարևոր է ուտել ճիշտ քանակությամբ: Եթե մարդը հետևում է օրական մոտավորապես 2000 կալորիաների ստանդարտ սննդակարգին, ապա հագեցած ճարպերի ընդունումը չպետք է գերազանցի օրական 20 գ-ը (2000 կալորիայի 10%-ը) Սա նշանակում է, որ շաբաթվա ընթացքում խոզի ճարպի ընդհանուր սպառումը չպետք է գերազանցի 154 գրամը», - ասում է սննդաբան Վասիլիսա Պոնոմարևան:

 



Պարզվում է, որ խոզի ճարպն ավելի առողջարար է, քան ձիթապտղի յուղը... Զարմանալի բացահայտումներ գիտնականների կողմից

Բժիշկները խորհուրդ են տալիս ուշադրություն դարձնել կենդանական ծագման մթերքներին, որոնք կարող են անվտանգ օգտագործվել հիվանդությունների կանխարգելման և վարակների դեմ պայքարելու համար: Այդ մթերքներից մեկը թարմ խոզի ճարպն է:

Շատ լեգենդներ կան ճարպերի վտանգի մասին, որոնք հաճախ վախեցնում են այս մթերքը սիրող մարդկանց։ Այսօր մենք կհասկանանք հարցի բոլոր բարդությունները և կվերացնենք առասպելների մեծ մասը։

Խոզի ճարպը, ինչպես մյուս մթերքները, բացասաբար է անդրադառնում մարդու օրգանիզմի վրա միայն չափազանց մեծ քանակությամբ օգտագործելու դեպքում:

 

 

Առողջ մարդկանց համար, ովքեր չեն տառապում աղեստամոքսային տրակտի, լյարդի և ենթաստամոքսային գեղձի հետ կապված խնդիրներից, ճարպը միայն օգուտ կտա։ Առողջ մարդու համար թարմ ճարպի օրական նորման օրական 10-30 գրամ է։

Ենթամաշկային ճարպը աներևակայելի օգտակար է մարմնի համար, քանի որ այն հալվում է մեր մարմնի ջերմաստիճանում: Հարկ է նշել, որ այն հակացուցված է լեղարտադրության հետ կապված խնդիրներով տառապող մարդկանց։



Բայց մի անհանգստացեք, եթե այս նյութի մեծ քանակություն պարունակող մթերք եք օգտագործել։ Բժիշկները վաղուց հաստատել են այն փաստը, որ արյան և հյուսվածքների մեջ խոլեստերինի քանակը քիչ է կախված նրանից, թե որքան եք ուտում:

Շատ ավելի կարևոր է խոլեստերինի նյութափոխանակությունը: Օրգանիզմը պետք է ստանա առավելագույն օգտակար նյութեր և դրանք ճիշտ վերամշակի։

 

 

Դրանում նրան կօգնեն թթուները, որոնք պարունակվում են ճարպի մեջ՝ լինոլիկ և արախիդոնիկ:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը