Այս նախաճաշը, որը շատերն են ուտում, առաջացնում է մարսողական խնդիրներ և փքվածություն․ Ահա որն է ԴԱ

Դիտումներ 694

Այս նախաճաշը, որը շատերն են ուտում, առաջացնում է մարսողական խնդիրներ և փքվածություն․ Ահա որն է ԴԱ

Գաստրոէնտերոլոգի խոսքով՝ առավոտյան նախաճաշը, որը բաղկացած է մածունից՝ մրգերով, կարող է առաջացնել մարսողական անհանգստություն։

«Մածունը մրգի հետ համադրելիս պետք է հաշվի առնել մի քանի բան:

 

 

Թեև սա ընդհանուր առմամբ համարվում է առողջարար պրակտիկա, ցիտրուսային մրգերի և մածունի համադրությունը կարող է առաջացնել մարսողական անհանգստություն՝ այս տեսակի մրգերի բարձր թթվային պարունակության պատճառով», - ասում է գաստրոէնտերոլոգ Ալեքսանդրա Ալիսովան։

Դուք պետք է հետևեք, թե ինչպես է ձեր մարմինը արձագանքում այս համադրությանը, եթե ունեք զգայուն ստամոքս կամ մարսողական խնդիրներ:



«Որոշ մարդիկ կարող են գազեր կամ փքվածություն զգալ, երբ միասին միրգ և մածուն ուտեն, բայց դա կարող է տարբեր լինել յուրաքանչյուր անձի մոտ»:

Ինչպես ցանկացած սննդի ընտրության դեպքում, ավելի լավ է լսել ձեր մարմնին և ճիշտ ընտրություն կատարել: Եթե ​​մածուն և մրգեր ուտելիս աղիքների հետ կապված խնդիրներ եք ունենում, ապա դա հավանաբար կաթնաշաքարի անհանդուրժողականության պատճառով է:

Կաթնաշաքարը կաթնամթերքի, օրինակ՝ յոգուրտի մեջ պարունակվող շաքար է, որի նկատմամբ որոշ մարդիկ կարող են անհանդուրժող լինել: Լակտոզայի անհանդուրժողականության նշանները ներառում են ստամոքսի անհանգստությունը, գազերը, փորլուծությունը, փորկապությունը կամ սրտխառնոցը՝ կաթնաշաքար պարունակող սնունդ կամ խմիչք ուտելուց հետո:

Նաև որոշակի տաբատներ և ջինսեր կրելը կարող է ցավ, այրոց և փքվածություն առաջացնել։

 

 

Եթե ​​ձեր ստամոքսը լավ է արձագանքում մածունի և մրգերի համադրությանը, ապա սա կարող է իսկապես առողջ նախաճաշ լինել: Հունական յոգուրտը պարունակում է մի շարք սննդանյութեր՝ սկսած վիտամին B12-ից մինչև կալցիում և յոդ:

Հունական յոգուրտը կարող է բարելավել ոսկորների առողջությունը, բարելավել արյան ճնշումը և նվազեցնել շաքարախտի վտանգը: 

Մրգերը սովորաբար ցածր կալորիաներ են պարունակում, նշում է Ալիսովան, ուստի դրանք լավ հավելում են, երբ փորձում եք պահպանել կամ հասնել առողջ քաշի:



«Եթե հետևում եք ձեր խոլեստերինի մակարդակին և ցանկանում եք նիհարել, ապա մրգերով, ընկույզով և հատապտուղներով վարսակը ձեզ համար նախաճաշի լավ տարբերակ է», - խորհուրդ է տալիս Ալիսովան: .

Նախաճաշին ձուն օգտակար է այն մարդկանց համար, ովքեր հետևում են իրենց սննդակարգում ածխաջրերի քանակին, օրինակ՝ շաքարախտով և նախադիաբետով հիվանդներին:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

 



Ամենաընթերցվածը