Այս ապրանքները երբեք չպետք է պահեք պլաստիկ տարաներում
Պլաստիկ տարան կատարյալ լուծում է մթերքները սառնարանում պահելու համար:
Այս մթերքները չպետք է պահվեն պլաստիկ տարաներում
Հում ձու. հում ձուն և ձվի ածանցյալները, ինչպիսիք են մայոնեզը, առանձնահատուկ նուրբ են՝ բակտերիաները վերցնլու վտանգի պատճառով, ինչպիսիք են սալմոնելոզը կամ էկոլին:
Վերամշակված միս. Հատուկ ուշադրություն պետք է դարձնել վերամշակված մսին, ինչպիսիք են աղացած միսը կամ աղացած ֆիլեն:
Շոգեխաշած մթերքները, որոնք սպառվում են բարձր ջերմաստիճանում, համատեղելի են պլաստիկի հետ, եթե դրանք շատ լավ սառչեն պահեստավորումից առաջ:
Եթե հաշվի առնվի ջերմաստիճանի այս անկումը, ապա պլաստիկի հետ շփումը գոլորշի չի առաջացնի, և դրա հյուսվածքն ավելի լավ կպահպանվի: Բացի այդ, մենք կնվազեցնենք պլաստիկ հավելումների արտազատման վտանգը։
Կաթ և կաթնամթերք. Լինի դա հեղուկ (օրինակ՝ կաթով սուրճ) կամ սոուս (սերուցքով), ամանը նպաստում է ջերմաստիճանի փոփոխությանը, ինչը կարող է նվազեցնել կաթի քանակը և առաջացնել մարսողության խանգարում։
Համեմված աղցաններ. աղցանները հարմար չեն պլաստիկ տարաների համար, հատկապես երբ համեմված են և սառնարանից դուրս, քանի որ կորցնում են ամենակարևորը:
Սուրճ կամ թեյ. առավոտյան սուրճը պահելու և օգտագործելու համար սովորական կտրված տարա է «խմիչքի տակառը»։ Այն ավելի լավ է լցնել, երբ հեղուկը շատ տաք չէ։