Այս «անվնաս» մթերքները կարող են վնասել լյարդին ոչ ավելի վատ, քան ալկոհոլը

Դիտումներ 630

Այս «անվնաս» մթերքները կարող են վնասել լյարդին ոչ ավելի վատ, քան ալկոհոլը

Այս օրգանի հիվանդությունների պատճառ կարող է լինել ոչ միայն ալկոհոլային խմիչքների օգտագործումը` վատ սնվելը հաճախ լյարդի ճարպակալման պատճառ է դառնում:

Վիճակագրությունն ասում է, որ գրեթե յուրաքանչյուր երրորդ մեծահասակ ռուսը ունի NAFLD՝ ոչ ալկոհոլային ճարպային լյարդի հիվանդություն: Այս պաթոլոգիան, ինչպես ենթադրում է նրա անունը, կապված չէ ալկոհոլի օգտագործման հետ, որը համարվում է օրգանի գլխավոր թշնամին։ Այս տեսակի ճարպային լյարդն առաջին հերթին առաջանում է անառողջ սննդակարգից: Մասնագետներն ընդգծում են, որ անվնաս թվացող մթերքները նույնքան կարող են վնասել լյարդին, որքան ալկոհոլը։ Բժիշկներն ամենավտանգավորներից են ֆրուկտոզայով հագեցած մթերքները։

«Ֆրուկտոզան մոնոսաքարիդ է, որն ավելի քաղցր է, քան գլյուկոզան կամ սախարոզը և բնականաբար պարունակվում է շատ մրգերի մեջ: Միաժամանակ, ֆրուկտոզան գրեթե ամբողջությամբ ներծծվում է լյարդի կողմից, որն ակտիվորեն վերածում է դրա ավելցուկը ճարպի»,- զգուշացրել են մասնագետները։

 

 

Բժիշկներն ընդգծում են, որ ավելացված ֆրուկտոզա պարունակող մթերքները վնասակար են լյարդի համար։ Դրանք սովորաբար ներառում են մի շարք պատրաստի հրուշակեղեն և թխուկներ, սոուսներ և քաղցր ըմպելիքներ: Մրգերը նույնպես պարունակում են ֆրուկտոզա, բայց ոչ ավելացված, այլ բնական: Վերը թվարկված մթերքներից այն անմիջապես ներթափանցում է արյան մեջ՝ առաջացնելով ինսուլինի և հարակից ճարպի կուտակման պատասխան արտազատում: Երբ մարդը մրգեր է ուտում, ֆրուկտոզայի արտազատումը տեղի է ունենում ավելի դանդաղ՝ դրանցում առկա մանրաթելերի պատճառով:

Բժիշկները խորհուրդ են տվել աղ օգտագործել օրական 5 գրամից ոչ ավելի։

Նաև լյարդի լավ վիճակը պահպանելու համար նրանք խորհուրդ են տալիս բավականաչափ շարժվել։



Կասեցնում է 2-րդ տիպի շաքարային դիաբետը և պաշտպանում է լյարդն ու ենթաստամոսային գեղձը․ Խմեք այս համեմունքով ըմպելիքը

Ազատում է արթրիտի ախտանիշները․
Կասեցնում է 2-րդ տիպի շաքարախտը.
Պայքարում է բորբոքումների դեմ.

 


Բազմաթիվ հիվանդություններ քրոնիկական բորբոքման արդյունք են։ Այնուամենայնիվ, այս համեմունքն ունի հզոր հակաբորբոքային հատկություն և ավելի լավ է պայքարում բորբոքման դեմ, քան որոշ հակաբորբոքային դեղեր:

Բարելավում է մարսողությունը։
Քրքումի կանոնավոր օգտագործումը բարելավում է մարսողությունը, քանի որ այն խթանում է լեղու արտազատումը:

Պաշտպանում է լյարդը։



Այս համեմունքն օգտակար է նաև առողջ լյարդի համար։ Այն կանխում է լյարդը թունավոր վնասից և վերականգնում է լյարդի վնասված բջիջները:
Խթանում է ուղեղի առողջացմանը:

«Ալկալիզացնում» է մարմինը.
Այս համեմունքը բավականին ալկալային է, ուստի այն դրական է ազդում օրգանիզմի վրա։ 

 

 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։

 



Ամենաընթերցվածը