Այս անգամ ոչ թե սմբուկով, այլ սնկով խավիարի բաղադրատոմս

Դիտումներ 276

Այս անգամ  ոչ թե սմբուկով, այլ սնկով խավիարի բաղադրատոմս

Ինչպես պատրաստել սնկով խավիար

Բաղադրությունը.

Շամպինիոններ - 1 կգ

Սոխ - 150 գ

Գազար - 250 գ

Բուսական յուղ - 70 մլ

Գինու քացախ - 1 ճ /գ.

Աղ - 0,5 թեյի գդալ

Պղպեղի խառնուրդ - 2 պտղունց

 



Պետք է գնել թարմ, խիտ, սպիտակ գլխարկով շամպինիոններ։ Ուշադրություն դարձրեք սնկի գլխարկի տակ գտնվող սպունգանման հատվածի գույնին, այն չպետք է լինի սեւ կամ շատ մուգ։ Սա ցույց կտա, որ սունկը երկար ժամանակ պառկած է, գերհասունացել և չորացել է։

Հնարավորության դեպքում ընտրեք վաճառքի օրը հավաքված սնկերը, դրանց մակերեսը կլինի գործնականում անվնաս, սպիտակ։

Լվացեք շամպինիոնները հոսող ջրի տակ, ուշադիր զննեք յուրաքանչյուր սունկ, կտրեք ցողունի մուգ հատվածը և լվացեք հողի հատիկները, եթե այդպիսիք կան: Եթե ​​գլխարկի վրա մուգ թաղանթ կա, հեռացրեք այն։

 



Կտրել սունկը բարակ շերտերով: Տեղադրել խորը ամանի մեջ։

Մաքրել սոխը, կտրատել բարակ կես օղակների կամ խորանարդի տեսքով: Բոլոր բանջարեղենները վերջում կխառնվեն, ուստի կարևոր չէ, թե ինչպես եք դրանք կտրատում:

Լվացեք գազարը, քերեք մանր քերիչով։

Տապակել սոխը միջին ջերմության վրա՝ բուսական յուղի ավելացումով։ Սոխը պետք է մի փոքր ոսկեգույն դառնա։

Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել բուսական յուղը սոխով տապակի մեջ։ Լցնել գազարները և խառնել: Տապակել 2 րոպե և անցնել պատրաստման հաջորդ քայլին։

Խառնել սունկը և տապակել մինչև փափկի:

Տապակած սնկերին ավելացնել աղ և պղպեղի խառնուրդ՝ ըստ ճաշակի։ Ամեն ինչ նորից խառնել, 1-2 րոպե թողնել մարմանդ կրակի վրա, ապա անջատել։

Տապակած սունկը բանջարեղենով տեղափոխել բլենդերի ամանի մեջ, ավելացնել գինու քացախը և հարել մինչև հարթ լինի։ Զանգվածը կարող եք անցկացնել մսաղացով, եթե չկա բլենդեր։

Պատրաստի սնկով խավիարը 2-3 օր պահել սառնարանում։ Մեկ կիլոգրամ սնկից ստացվում է 600 մլ խավիար։



Ամենաընթերցվածը