Այս անգամ ոչ թե սմբուկով, այլ սնկով խավիարի բաղադրատոմս
Ինչպես պատրաստել սնկով խավիար
Բաղադրությունը.
Շամպինիոններ - 1 կգ
Սոխ - 150 գ
Գազար - 250 գ
Բուսական յուղ - 70 մլ
Գինու քացախ - 1 ճ /գ.
Աղ - 0,5 թեյի գդալ
Պղպեղի խառնուրդ - 2 պտղունց
Պետք է գնել թարմ, խիտ, սպիտակ գլխարկով շամպինիոններ։ Ուշադրություն դարձրեք սնկի գլխարկի տակ գտնվող սպունգանման հատվածի գույնին, այն չպետք է լինի սեւ կամ շատ մուգ։ Սա ցույց կտա, որ սունկը երկար ժամանակ պառկած է, գերհասունացել և չորացել է։
Հնարավորության դեպքում ընտրեք վաճառքի օրը հավաքված սնկերը, դրանց մակերեսը կլինի գործնականում անվնաս, սպիտակ։
Լվացեք շամպինիոնները հոսող ջրի տակ, ուշադիր զննեք յուրաքանչյուր սունկ, կտրեք ցողունի մուգ հատվածը և լվացեք հողի հատիկները, եթե այդպիսիք կան: Եթե գլխարկի վրա մուգ թաղանթ կա, հեռացրեք այն։
Կտրել սունկը բարակ շերտերով: Տեղադրել խորը ամանի մեջ։
Մաքրել սոխը, կտրատել բարակ կես օղակների կամ խորանարդի տեսքով: Բոլոր բանջարեղենները վերջում կխառնվեն, ուստի կարևոր չէ, թե ինչպես եք դրանք կտրատում:
Լվացեք գազարը, քերեք մանր քերիչով։
Տապակել սոխը միջին ջերմության վրա՝ բուսական յուղի ավելացումով։ Սոխը պետք է մի փոքր ոսկեգույն դառնա։
Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել բուսական յուղը սոխով տապակի մեջ։ Լցնել գազարները և խառնել: Տապակել 2 րոպե և անցնել պատրաստման հաջորդ քայլին։
Խառնել սունկը և տապակել մինչև փափկի:
Տապակած սնկերին ավելացնել աղ և պղպեղի խառնուրդ՝ ըստ ճաշակի։ Ամեն ինչ նորից խառնել, 1-2 րոպե թողնել մարմանդ կրակի վրա, ապա անջատել։
Տապակած սունկը բանջարեղենով տեղափոխել բլենդերի ամանի մեջ, ավելացնել գինու քացախը և հարել մինչև հարթ լինի։ Զանգվածը կարող եք անցկացնել մսաղացով, եթե չկա բլենդեր։
Պատրաստի սնկով խավիարը 2-3 օր պահել սառնարանում։ Մեկ կիլոգրամ սնկից ստացվում է 600 մլ խավիար։