Այս «Տոնական կարտոֆիլը» ես մատուցեցի հյուրերին որպես հիմնական ուտեստ. Նրանք հիացած էին
Կարտոֆիլն այնքան համեղ էր, որ միանգամից կերան, և բոլորը շատ ավելին էին ուզում:
Այժմ ես եփում եմ այս կարտոֆիլը սովորական ընթրիքի համար: Իմ ընտանիքը սիրում է այն:
Բաղադրիչներ․
100 գ կարագ
8-9 կարտոֆիլ
2 ճաշի գդալ թթվասեր
70 գրամ քերած պանիր
4-5պճեղ սխտոր
աղացած սև պղպեղ
4-5 ճյուղ մաղադանոս (կարելի է նաև չորացրածլ)
Կեղևազատել և լվանալ կարտոֆիլը։ Եռացնել։ Եփելու ընթացքում պատրաստել սոուսը։
Առանձին տարայի մեջ հալեցնում ենք կարագը մինչև փափկի, ավելացնում ենք թթվասերը, քերած պանիրը, սխտորը (սխտորով մամլիչով), աղը, մանրացրած մաղադանոսը (ես չորացրած եմ օգտագործել) և ամեն ինչ խառնում ենք։
Այնուհետև սառեցրած կարտոֆիլը կիսով չափ կտրատեք և դրեք թխելու թղթով պատված սկուտեղի վրա: Կարտոֆիլին մի փոքր աղ և պղպեղ ենք անում։ Պատրաստի սոուսը գդալով լցնել կարտոֆիլի վրա։ Թխել կարտոֆիլը մինչև գեղեցիկ ոսկեգույն եզրեր ունենա՝ 180-200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։ Այսքանը: Ճաշատեսակը շատ հեշտ է պատրաստվում և չի պահանջում որևէ ֆինանսական ծախս կամ ահռելի ջանք։ Բայց դա այնքան համեղ է, որ ձեր հյուրերը պարզապես չեն ցանկանա լքել ձեզ: Համոզվեք, որ փորձեք:
Զարմացեք ձեր հյուրերին այս հավի ֆիլեի և կարտոֆիլի ջեռեփուկով, որը շատ հեշտ և արագ է պատրաստվումԶարմացեք ձեր հյուրերին այս հավի ֆիլեի և կարտոֆիլի ջեռեփուկով, որը շատ հեշտ և արագ է պատրաստվում
Շատ համեղ, շատ պարզ, շատ հեշտ ընթրիք՝ ամբողջ ընտանիքի համար: Այն շատ էլեգանտ տեսք ունի, ուստի այն կարելի է մատուցել ոչ միայն ճաշի կամ ընթրիքի, այլև տոնական սեղանի վրա։
Բաղադրամասեր․
Հավի ֆիլե 400 գր
Կարտոֆիլ չորս հատ:
Պանիր 150 գր
Լոլիկ 3 հատ:
Սոխ մեկ հատ:
Մայոնեզ
Բուսական յուղ
Աղ
Համեմունքներ
Կեղևավորված կարտոֆիլը կտրատել անմիջապես համապատասխան պատրաստման ամանի մեջ: Վրան մի քիչ բուսական յուղ քսել։ Շաղ տալ աղով և համեմունքներով: Ես ավելացրեցի մի քիչ չոր ռեհան և պապրիկա: Ամեն ինչ ճիշտ խառնեք ձևի մեջ։ Այնուհետև կարտոֆիլը հավասարաչափ տարածեք ամբողջ մակերեսին:
Շաղ տալ մի քիչ քերած պանիր։ Շերտերի միջև ավելացված պանիրը կհալվի և թխվելիս շերտերը կմիավորի իրար։ Դրա շնորհիվ պատրաստի ուտեստը չի քանդվի, երբ այն դնեք ափսեների վրա։
Հավի ֆիլեն մանր կտրատել և խոհանոցային մուրճով տափակեցնել։
Հարված հավի մսի վրա քսել մայոնեզ։
Կեղևազրկել սոխը, լվանալ սառը ջրով և մանր կտրատել։ Այնուհետև կտրատած սոխը դնել հավի ֆիլեի վրա։
Լոլիկները լվանում ենք և կտրատում։
Լոլիկի համար կարող եք ավելի շատ պանիր ավելացնել։ Բայց մի քիչ, որ ամբողջությամբ չծածկի լոլիկը։ Ամանը դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը մոտ 45-60 րոպե։
Պատրաստի ուտեստը կսկսի վերևից մի փոքր շագանակագույն դառնալ: Մսից ու բանջարեղենից մի քիչ հյութ դուրս կգա։ Հանեք ուտեստը ջեռոցից, մի փոքր սառչի և մատուցեք։ Բարի ախորժակ!
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։