Այս 7 մթերքները համարվում են ամենահզոր հակաօքսիդանտները, որոնք կանխում են շատ հիվանդությունների առաջացումը
Կախված այն սննդից, որը մենք օգտագործում ենք ամեն օր, մենք ստանում ենք որոշակի քանակությամբ սննդանյութեր, ինչպես նաև օգտակար տարրեր մեր օրգանիզմի համար:
Հակաօքսիդանտները միացություններ են, որոնք մարդուն անհրաժեշտ են օքսիդացման գործընթացը դանդաղեցնելու համար: Սա թթվածնի ազդեցության տակ մոլեկուլների փոխակերպման քիմիական գործընթաց է՝ տարբեր փոփոխություններ, որոնք արագացնում են մարմնի ծերացումը:
Դրանցից մի քանիսն են վիտամիններ A, E, C, ինչպես նաև հանքանյութեր, ինչպիսիք են երկաթը, պղինձը և ցինկը:
1. Կակաո
Այն շատ հզոր հակաօքսիդանտ է։ Կակաոն պետք է լինի մաքուր՝ առանց շաքարավազի, ինչպես նաև այլ հավելումների։ Արդյունքում դա կօգնի ձեր արյան շրջանառությանը եւ կբարելավի ձեր տրամադրությունը։
2. Կանաչ տերևավոր բանջարեղեններ
Բոլոր կանաչ տերևավոր բանջարեղենները հակված են հակաօքսիդանտների աղբյուր լինել: Ճաշի մեջ կարող եք ավելացնել կաղամբ, սպանախ, բրոկկոլի, նեխուր և այլն, դրանք կլավացնեն նաև ձեր տեսողությունը։
3. Խնձոր
Այս մրգի կեղևը շատ օգտակար նյութեր է պարունակում։ Ուստի, հաշվի առնելով դրա բաղադրությունը՝ խիստ խորհուրդ է տրվում ամեն օր 1-2 խնձոր ուտել։ Արդյունքում դրանք նվազեցնում են սիրտ-անոթային հիվանդությունների եւ դեգեներատիվ հիվանդությունների առաջացման վտանգը։
4. Կարմիր մրգեր և հատապտուղներ
Այս ցանկում ամենակարևորներից են մոշը, ելակը, կեռասը, հապալասը, ազնվամորիները։ Նրանց օգուտները պայմանավորված են անտոցիանիններով, որոնք նրանց տալիս են կապույտ, կարմիր կամ մանուշակագույն գունանյութ: Նրանք կարողանում են անմիջապես արգելափակել ազատ ռադիկալների գործողությունը։ Դուք կարող եք դրանք ուտել թարմ վիճակում կամ որպես հյութ։
5. Ընդեղեն
Օրական մի բուռ ընդեղեն պետք է ամեն օր ուտեն բոլորը։ Նուշ, ընկույզ, բրազիլական ընկույզ, պիստակ և այլն: Օգնում է կարգավորել շաքարի և խոլեստերինի մակարդակը: Արժե դրանք օգտագործել օրվա կեսին, և դրանք նաև կօգնեն վերահսկել ախորժակը։
6. Կանաչ թեյ
Բացի այն, որ այն հիանալի հանգստացնող միջոց է, այն ակտիվացնում է նյութափոխանակությունը, ինչը նաև օգնում է մեզ նիհարել և նվազեցնել որովայնի բորբոքումները: Մի բաժակ խմեք, երբ արթնանում եք կամ քնելուց առաջ։
7. Լոբազգիներ՝ լոբի, սիսեռ, մունգ լոբի և ոսպ:
Դրանք բնութագրվում են մանրաթելերի և սպիտակուցների մեծ տոկոսով, ինչպես նաև վիտամիններով և հանքանյութերով:
Այժմ դուք գիտեք, անկախ ձեր տարիքից և սեռից, դրանք պետք է ներառվեն ձեր ամենօրյա սննդակարգում: