Մթերքներ, որոնց շնորհիվ նույնիսկ 50-ն անց մարդիկ հեշտությամբ կազատվեն դեպրեսիայից

Դիտումներ 315

Մթերքներ, որոնց շնորհիվ նույնիսկ 50-ն անց մարդիկ հեշտությամբ կազատվեն դեպրեսիայից

Մթերքներ, որոնք նախատեսված են դեպրեսիայի դեմ պայքարելու համար, հատկապես արդյունավետ միջոցներ տրամադրությունը բարելավելու համար: Նրանք նաև հիանալի հավելում են դեպրեսիվ խանգարումների դեմ «ուժ» տալու համար, հատկապես տարեցների մոտ.

Ընկույզ
Ընկույզները հարուստ են սելենով, որը հզոր հակաօքսիդանտ է: Նրանք կարող են թեթևացնել դեպրեսիայի ախտանիշները՝ օգնելով նվազեցնել սթրեսը: Առաջարկվող օրական չափաբաժինները երկու-երեք ընկույզ կամ տասից տասներկու նուշ են: Երկուսն էլ ապահովում են 200 միկրոգրամ սելեն, որը կարևոր է սերոտոնինի արտադրության համար:



Ցիտրուսային մրգեր

Այս դասի մրգերը հարուստ են տրիպտոֆանով՝ ամինաթթուով, որն օգնում է սերոտոնինի նեյրոհաղորդիչի արտադրությանը: Պատասխանատու է տրամադրության, ախորժակի և այլ գործառույթների կարգավորման համար։ Ամեն օր խորհուրդ է տրվում օգտագործել 100-300 գրամ միրգ։ Դրանք բոլորն էլ հարուստ են ֆոլաթթվով, որը կապված է դեպրեսիվ ախտանիշների ավելի ցածր տարածվածության հետ:

Ինչպես նաև C վիտամինով հարուստ ցիտրուսային մրգերը, նպաստում են նյարդային համակարգի ավելի լավ աշխատանքին և էներգիայի ապահովմանը։ Արդյունքում նրանք օգնում են պայքարել սթրեսի և հոգնածության դեմ։

Յուղոտ ձուկ
Այն հարուստ է օմեգա-3-ով, որը լավացնում է դեպրեսիայի ախտանիշները, օգնում է իջեցնել խոլեստերինի մակարդակը։ Այն նաև պահպանում է արյան ճնշման կայուն մակարդակը և ամրացնում է իմունային համակարգը։ Դիետոլոգները խորհուրդ են տալիս օրական մեկից երկու չափաբաժին ընդունել, հիմնականում՝ ծովային ձուկ:

Ձկան սպիտակուցների մարսման գործընթացը ապահովում է ամինաթթու, որը հայտնի է որպես թիրոզին: Այն նաև կապված է դոֆամինի և ադրենալինի արտադրության հետ, նյութեր, որոնք խթանում են զգոնությունը և բարեկեցության զգացումը:

 



Մուգ կանաչ բանջարեղեն
Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ մուգ կանաչ բանջարեղենը հարուստ է ֆոլաթթուով, որը կարևոր վիտամին B համալիրում, B1 և B6: Առաջարկվող օրական չափաբաժինը երեքից հինգ չափաբաժին է:

Վարսակի ալյուր
Այս հացահատիկով պատրաստված հացաբուլկեղենը  B1, B6 վիտամիններով և ֆոլաթթվով, նյութերով հարուստ աղբյուր են։ Արդյունքում նրանք բարելավում են մարսողությունը և հավասարակշռում արյան շաքարի մակարդակը: Նրանք նաև կանխում են դեպրեսիայի ախտանիշների կրկնությունը՝ նպաստելով մարմնում սերոտոնինի հավասարակշռությանը:



Ամենաընթերցվածը