Թրոմբի առաջին նշանները

Դիտումներ 9333

Թրոմբի առաջին նշանները

Սրտանոթային և երակային հիվանդությունները զգալիորեն նվազեցնում են կյանքի որակը։

Դրանց զարգացման ռիսկային խումբը ներառում է 50 տարեկանից բարձր մարդիկ , սակայն վերջին տասնամյակում մինչև 45 տարեկան երիտասարդների տոկոսը, ովքեր ունեն սրտի կաթված, աճել է։

Այս խմբի հիվանդությունների զարգացման հիմնական պատճառներից մեկը արյան մակարդումն է։ Երբ արյունը խտանում է, այն դադարում է հաղթահարել իր հիմնական գործառույթը՝ սննդանյութեր և թթվածին տեղափոխել ամբողջ մարմնով և դրանցով մատակարարել բոլոր հյուսվածքներն ու օրգանները:

Մածուցիկ արյունը հոսում է ավելի դժվար և դանդաղ, և սիրտը ավելի շատ էներգիա է ծախսում այն ​​երակների միջով մղելու համար, ինչի հետևանքով առաջանում է սրտի հիվանդություն, ինչպես նաև արյան մակարդում և երակների վարիկոզ լայնացում:

 



Ամենից հաճախ դա տեղի է ունենում 50-ից բարձր մարդկանց մոտ, ովքեր հակված են ավելորդ քաշի, նստակյաց ապրելակերպի և խոլեստերինի բարձր մակարդակի:

Արյան թրոմբի նշաններ.

գլխացավ,

քնկոտություն,

անհանգստություն,

ծանրություն ոտքերում.

Այս վտանգավոր վիճակը կանխելու համար անհրաժեշտ է շարժական ապրելակերպ վարել և բավականաչափ հեղուկ խմել։

Արյան որակի վրա էապես ազդում է մարդու սնունդը։

Բժիշկները նշել են արյան խտացման 3 ամենակարևոր ապրանքները , որոնք մենք օգտագործում ենք ամեն օր.

  • շաքարավազ
  • սուրճ
  • սպիտակ հաց
  • շաքարավազ

Այս ապրանքը հանրաճանաչորեն կոչվում է «սպիտակ մահ» , բայց շատերի համար շատ դժվար է հրաժարվել դրանից:

Չնայած այն հանգամանքին, որ շաքարը էներգիայի աղբյուր է, որն օգտակար է ուղեղի աշխատանքի համար , դրա չարաշահումը լուրջ վնաս է հասցնում մարդու առողջությանը:

 

Մարդկանց մեծամասնությունը վարում է նստակյաց կենսակերպ և պարզապես չի օգտագործում այն ​​էներգիան, որը ստանում է քաղցր սննդից, ուստի արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը կտրուկ բարձրանում է, և սկսում են առաջանալ վնասակար լիպիդային միացություններ:

 

 

Սա նպաստում է արյան խտացմանը, ինչպես նաև վնասում է ատամների և աղիների վիճակը։

Վնասակար շաքարը սննդակարգում կարելի է փոխարինել բնական քաղցրավենիքներով՝ մրգերով, դրանք պարունակում են ֆրուկտոզա, որն արագ քայքայվում է մարսողության ժամանակ՝ չվնասելով:

Շաքարավազի մեկ այլ օգտակար փոխարինող մեղրն է, այն պարունակում է նյութեր, որոնք բարձրացնում են իմունիտետը և լավացնում արյան վիճակը։

 



Սուրճ

Մարդկանց մեծամասնության առավոտը սկսվում է այս բուրավետ ըմպելիքով։ Սակայն ոչ շատ մարդիկ գիտեն, որ կոֆեինը կախվածություն առաջացնող խթանիչ է :

Օրական մի քանի բաժակ սուրճ խմելն ավելի շատ սթրես է առաջացնում լյարդի և երիկամների վրա: Սա նպաստում է արյան մածուցիկության բարձրացմանը և միաժամանակյա անոթային սպազմին, այլ կերպ ասած՝ արյունը դառնում է ավելի հաստ, իսկ անոթները՝ նեղանում։

Հիպերտոնիայի և արյան մակարդման վտանգի դեպքում սուրճը պետք է անպայման բացառվի ձեր սննդակարգից:

Դուք կարող եք այն փոխարինել անվտանգ ըմպելիքներով, ինչպիսիք են կանաչ թեյը և եղերդակը: Նրանք ոչ միայն աշխուժացնում են, այլեւ հակադեպրեսանտներ են։

 

Հաց

 

 

Առավոտյան՝ սենդվիչ, ճաշին՝ ապուր մի կտոր հացով, իսկ ընթրիքին՝ այնքան հաճելի է թաթախել հացի կտորը թանձր մսի սոուսի մեջ։

Ցավոք սրտի, ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս, որ թխված ապրանքները, հատկապես նրանք, որոնք պատրաստված են բարձրակարգ ցորենի ալյուրից, նպաստում են քաշի ավելացմանը և խոլեստերինի մակարդակին:

Կան մի շարք հիվանդություններ, որոնց դեպքում սպիտակ հացը կտրականապես հակացուցված է, օրինակ՝ շաքարախտը ։ Այս մթերքը խտացնում է արյունը և առաջացնում սրտի և արյան անոթների հիվանդություններ։

Հարկ է նշել, որ ոչ բոլոր հացերն են հավասարապես վնասակար։ Օրինակ, հացահատիկի ալյուրից թխելը պարունակում է ավելի շատ վիտամիններ և ավելի քիչ վնաս է հասցնում օրգանիզմին։

Խելամիտ օգտագործման դեպքում առողջության վրա բացասական ազդեցությունների ռիսկը նվազագույնի է հասցվում:

 

Հետաքրքիր է, որ հենց սնուցման օգնությամբ մենք կարող ենք նոսրացնել մեր արյունը ՝ նվազեցնելով սրտանոթային համակարգի ծանրաբեռնվածությունը և երկար տարիներ պահպանելով առողջ երակները:

Օգնող մթերքները ներառում են հատապտուղներ, բանջարեղեն և խոտաբույսեր:



Ամենաընթերցվածը