Այս 3 մթերքները կարող են փոխարինել սուրճին

Դիտումներ 422

Այս 3 մթերքները կարող են փոխարինել սուրճին

Այս ըմպելիքի հանրաճանաչությունը մեծապես պայմանավորված է սուրճի խթանիչ ուժով, որն անմիջականորեն ազդում է նյարդային համակարգի վրա՝ ձեզ ավելի զգոն դարձնելով։

Սուրճի օգտագործումը կարող է ազդել նաև կորտիզոլի մակարդակի վրա: Սա խաթարում է որոշ հանքանյութերի, օրինակ՝ երկաթի կլանումը:

Այդ իսկ պատճառով մենք կառաջարկենք սուրճի մի քանի այլընտրանք, որոնք կարող են ձեզ էներգիա տալ առանց այդքան անցանկալի հետևանքների։



Մատչա

Ինչպես սուրճը, այնպես էլ մատչան հարուստ է կոֆեինով, բայց մի կարևոր տարբերությամբ. Երբ խմում եք մեկ բաժակ մատչա, կոֆեինն ավելի դանդաղ է ներծծվում՝ շնորհիվ ձեր բաղադրության մեջ պարունակվող ամինաթթվի:

Ի տարբերություն սուրճի, որը ձեզ էներգիա է տալիս խմելուց հետո, մատչան ապահովում է ավելի կայուն և երկարատև էներգիա: Ոչ միայն դա, մատչան նաև լի է հակաօքսիդանտներով և այս առումով համարվում է կանաչ թեյի գերազանցում:

Մատե

Այս բույսից պատրաստված թեյն ունի բազմաթիվ բուժիչ հատկություններ։ Օրինակ՝ խոլեստերինի և արյան գլյուկոզայի մակարդակի իջեցում: Այն ունի նաև հակատարիքային ազդեցություն և օգնում է քաղցկեղի որոշ տեսակների դեմ պայքարում և օգնում է նիհարել։

Հիշեք, որ այս բույսը նույնպես հարուստ է կոֆեինով, բայց սուրճի նկատմամբ մեծ առավելություն ունի։ Խոտաբույսերում առկա երկու միացություններ համագործակցում են կոֆեինի հետ՝ խթանող ազդեցություն ստեղծելու համար:

 



Կանաչ թեյ

Կանաչ թեյը նույնպես պարունակում է կոֆեին, բայց ավելի փոքր չափաբաժիններով: Նրանց համար, ովքեր զգայուն են կոֆեինի նկատմամբ, կանաչ թեյը կարող է հիանալի այլընտրանք լինել:

Բացի այդ, հակաօքսիդանտներով հարուստ թեյը պայքարում է բորբոքման դեմ և ապացուցված է, որ օգնում է կանխել արյան անոթների սեղմումը: Թեյի օգտագործումը կապված է ինսուլտի և սրտի հիվանդությունների, ինչպես նաև ուղեղի առողջության զգալիորեն ցածր ռիսկի հետ:



Ամենաընթերցվածը