Այս 3 մթերքները կարող են փոխարինել սուրճին
Այս ըմպելիքի հանրաճանաչությունը մեծապես պայմանավորված է սուրճի խթանիչ ուժով, որն անմիջականորեն ազդում է նյարդային համակարգի վրա՝ ձեզ ավելի զգոն դարձնելով։
Սուրճի օգտագործումը կարող է ազդել նաև կորտիզոլի մակարդակի վրա: Սա խաթարում է որոշ հանքանյութերի, օրինակ՝ երկաթի կլանումը:
Այդ իսկ պատճառով մենք կառաջարկենք սուրճի մի քանի այլընտրանք, որոնք կարող են ձեզ էներգիա տալ առանց այդքան անցանկալի հետևանքների։
Մատչա
Ինչպես սուրճը, այնպես էլ մատչան հարուստ է կոֆեինով, բայց մի կարևոր տարբերությամբ. Երբ խմում եք մեկ բաժակ մատչա, կոֆեինն ավելի դանդաղ է ներծծվում՝ շնորհիվ ձեր բաղադրության մեջ պարունակվող ամինաթթվի:
Ի տարբերություն սուրճի, որը ձեզ էներգիա է տալիս խմելուց հետո, մատչան ապահովում է ավելի կայուն և երկարատև էներգիա: Ոչ միայն դա, մատչան նաև լի է հակաօքսիդանտներով և այս առումով համարվում է կանաչ թեյի գերազանցում:
Մատե
Այս բույսից պատրաստված թեյն ունի բազմաթիվ բուժիչ հատկություններ։ Օրինակ՝ խոլեստերինի և արյան գլյուկոզայի մակարդակի իջեցում: Այն ունի նաև հակատարիքային ազդեցություն և օգնում է քաղցկեղի որոշ տեսակների դեմ պայքարում և օգնում է նիհարել։
Հիշեք, որ այս բույսը նույնպես հարուստ է կոֆեինով, բայց սուրճի նկատմամբ մեծ առավելություն ունի։ Խոտաբույսերում առկա երկու միացություններ համագործակցում են կոֆեինի հետ՝ խթանող ազդեցություն ստեղծելու համար:
Կանաչ թեյ
Կանաչ թեյը նույնպես պարունակում է կոֆեին, բայց ավելի փոքր չափաբաժիններով: Նրանց համար, ովքեր զգայուն են կոֆեինի նկատմամբ, կանաչ թեյը կարող է հիանալի այլընտրանք լինել:
Բացի այդ, հակաօքսիդանտներով հարուստ թեյը պայքարում է բորբոքման դեմ և ապացուցված է, որ օգնում է կանխել արյան անոթների սեղմումը: Թեյի օգտագործումը կապված է ինսուլտի և սրտի հիվանդությունների, ինչպես նաև ուղեղի առողջության զգալիորեն ցածր ռիսկի հետ: