Այս 2 մշտապես օգտագործվող բաղադրիչներով շիլան վնասակար է սրտային հիվանդություններով տառապող մարդկանց համա
Շիլաները, որոնց ավելացնում են աղ կամ կարագ, կարող են վնասել սրտի հիվանդություններ ունեցող մարդկանց օրգանիզմին, ասաց սրտաբանը։
Սրտաբան Շեհյանը ասում է, որ շիլա պատրաստելու որոշ եղանակներ այս ընդհանուր լավ ուտեստը վատ են դարձնում սրտի համար: Մասնավորապես, բժիշկը սրտային հիվանդություններով մարդկանց համար վնասակար է անվանել ձավարեղենի համը բարելավելու ցանկությունը՝ կարագ ավելացնելով։
«Ցավոք, կա կարագով ձավարեղեն եփելու, տապակելու մշակույթ: Սա նրանց շատ ավելի քիչ օգտակար է դարձնում: Միջուկի համար ճիշտ շիլան պետք է լինի առանց խոլեստերինի, այսինքն՝ առանց կարագի»,- ասաց բժիշկը։
Գրանթ Շեհյանը հավելեց, որ ճարպերի ընդունման կրճատումն օգնում է նվազեցնել արյան անոթների պատերը ծածկող ատամնափառը: Արդյունքում առաջանում է անոթային բուժում։
Նաև սրտաբան Շեհյանը նշել է, որ աղով շիլան վնասակար է սրտային հիվանդություններով տառապող մարդկանց համար։ Բժիշկը կարծում է, որ ավելի լավ է ընտելանալ
աղ չպարունակող մթերքներին։ Որպես համի ուժեղացուցիչ՝ կարող եք ավելացնել քնջութի սերմեր կամ խոտաբույսեր:
Բացի այդ, սրտաբան Շեհյանը խորհուրդ է տալիս հացահատիկները չօգտագործել որպես կողմնակի ճաշատեսակներ՝ դրանք պետք է դիտարկել որպես հիմնական ուտեստ։ Հատկապես վնասակար է ձավարեղենը տապակած և յուղոտ մսի հետ համատեղելը։
«Ճիշտ սնվելու միայն մեկ խորհուրդ կա՝ ուտել քիչ տապակած, յուղոտ, ավելի շատ շոգեխաշած»,- ընդգծեց փորձագետը։
Այս համեմունքը ունակ է բուժել սրտային հիվանդությունները, քաղցկեղը և նիհարեցնում է շատ արագորեն
Բացի սննդի մեջ գործածվող համեմունք լինելուց քրքումը (Куркума, Cúrcuma) հայտնի է որպես հզոր հակաօքսիդանտ, բնական հակաբիոտիկ, հակաբորբոքային և հակաքաղցկեղային և ճարպաթելերի աճը կանգնեցնող միջոց։
Սրտի հետ կապված խնդիրների, արյան բարձր ճնշման դեպքում կարող եք օգտագործել քրքում: Արյան մեջ խոլեստերինի բարձր քանակը և արյան բարձր ճնշումը մեր օրգանիզմում առաջ են բերում բորբոքային պրոցեսներ, որոնց դեմ կարող է պայքարել քրքումը:
Օրգանիզմում բորբոքային պրոցեսները նվազեցնելով`քրքումն օգնում է կարգավորել սրտանոթային ֆունկցիան և արյան շրջանառությունը: Քրքումը նաև ամրացնում է արյան անոթների պատերը, մաքրում դրանք ավելորդ մնացորդներից և խցանումներից:
Պետք է նշել, որ հնդկուհիները արդեն 3000 տարի քրքումն օգտագործում են նիհարելու նպատակով։
Գիտականորեն ապացուցված է, որ քրքումն էֆեկտիվ է քաղցկեղի դեմ պայքարում, և հզոր հակաօքսիդանտ է։
Քրքումի բույրն ու համը ապահովող քրքումինը կանգնեցնում է ուռուցքների զարգացումը։
Այսպիսով, այն մարդիկ, որոնց սննդակարգում՝ որպես համեմունք, քրքում շատ է կիրառվում, քիչ են հակված քաղցկեղով հիվանդանալուն։
8 շաբաթ տևողությամբ կլինիկական թեստավորումը ցույց տվեց, որ քրքումինի օգտագործումը կարող է օգտակար լինել ենթաստամոքսային գեղձի քաղցկեղի ծանր տեսակով տառապող հիվանդների համար։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։