Այրոցը կամ ալերգիան կարող են լինել բերանի այս տարածված խնդիրի պատճառ
շԽոսելով բերանի տհաճ հոտի պատճառների մասին՝ բժիշկ Կոզլովսկայան նշել է, որ դրա պատճառը կարող է լինել անբավարար ջուր խմելը, ինչը թույլ չի տալիս օրգանիզմին բավականաչափ թուք արտադրել։Այն լվանում է բերանի բակտերիաները, որոնք առաջացնում են բերանի տհաճ հոտ: Եթե այն շատ ցածր է, այդ բակտերիաները ակտիվանում են:
Բժիշկը բացատրեց, որ ալերգիա ունեցողները հաճախ չեն կարողանում շնչել քթով և ստիպված են շնչել բերանով։
Արդյունքում նրանց բերանը չորանում է՝ թույլ տալով, որ բակտերիաները, որոնք պատասխանատու են բերանի տհաճ հոտի համար, երկարաձգվում են։
Գաստրոէնտերոլոգ Կոզլովսկայան հայտարարել է, որ բերանի հոտի պատճառը կարող են լինել կաթնամթերքը, հացը, մակարոնեղենը։ Ածխաջրեր և շաքար պարունակող մթերքները նպաստում են բերանի խոռոչում բակտերիաների աճին, ներառյալ նրանք, որոնք թողնում են վերամշակված փտած բջիջները:
Բժիշկը զգուշացրել է, որ տհաճ հոտով շնչառությունը բերանի խոռոչի ֆլորայի խախտման արդյունք է։ Բերանի խոռոչում բակտերիաների նման անհավասարակշռությունը հաճախ հանդիպում է նրանց մոտ, ովքեր շատ սուրճ են խմում, հաճախ ալկոհոլ են ընդունում։
«Մեր բերանի խոռոչում ապրում են նորմալ, շատ աերոբ բակտերիաներ, որոնք կանխում են անաէրոբ փտած բակտերիաների աճը: Եթե չափից շատ սուրճ և/կամ ալկոհոլ եք խմում, դուք նպաստում եք աերոբի քայքայմանը և միևնույն ժամանակ անաէրոբ բակտերիաների ձևավորմանը»,- ասաց փորձագետը։
Սննդի մարսումը սկսվում է բերանից, որտեղ այն քայքայվում է, այնուհետև կերակրափողով անցնում ստամոքս: Այրոցով տառապող մարդկանց մոտ ստամոքսի խզված սֆինտերը հանգեցնում է նրան, որ մարսողական հյութերը նորից հոսում են կերակրափող և առաջացնում տհաճ թթու համ, որին հաջորդում է բերանի տհաճ հոտը:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։