Այրոց. դրա պատճառները և արդյունավետ կերպով վերացման 5 հիանալի միջոց
Այս մեթոդները կօգնեն ձեզ ընդմիշտ մոռանալ այրոցի մասին:
Այրոցը կրծքավանդակի ստորին հատվածում է առաջանում և շատ դեպքերում սկսում է բարձրանալ՝ հասնելով կոկորդին։
Որոշ գործոններ, որոնք առաջացնում են այրոց, կապված են յուղոտ միս ուտելու, ինչպես նաև ավելորդ քաշի, հղիության և ծխելու հետ:
Հաճախակի այրոցների դեպքում պետք է որքան հնարավոր է շուտ դիմել բժշկի, քանի որ այրոցը կարող է լինել լուրջ հիվանդության ախտանիշ։
Մթերքներից շատերը, որոնք մենք օգտագործում և խմում ենք, կարող են խթանել ստամոքսի թթվային արտազատումը` առաջացնելով այրոց: Եվ նաև առանց դեղատոմսի վաճառվող շատ դեղամիջոցներ կարող են առաջացնել այրոց:
Կերակրափողի ամենատարածված գրգռիչները ալկոհոլն է, ասպիրինը, գազավորված ըմպելիքները, թթվային հյութերը, շոկոլադը, թթվային մթերքները և պահածոյացված մթերքները:
Ծխելու սովորությունը և ճարպերով հարուստ սնունդ ուտելը հակված են ազդել կերակրափողի ստորին հատվածի աշխատանքի վրա: Արդյունքում՝ ստամոքսի թուլացում է նկատվում, ինչը թույլ է տալիս ստամոքսահյութերին հասնել կերակրափող։
Այրոցի մեկ այլ պատճառ էլ գիրությունն է, որն ավելացնում է ճնշումը որովայնում՝ առաջացնելով այրոց:
Բնական միջոցներ այրոցի դեմ։
Դրանց հազվադեպ առաջացման դեպքում ախտանշանները մեղմելու համար կարելի է օգտագործել բնական միջոցներ։
1. Ջուր
Ջուրն առաջինն է, որ պետք է վերցնել: Արդյունքում մենք արագ կթուլացնենք թթուն և կհեշտացնենք նրա վերադարձը ստամոքս։ Ցանկալի է օրական 5-ից 10 բաժակ ջուր խմել։ Սա հիանալի միջոց է բազմաթիվ առողջական խնդիրների վերացման համար։
2. Կարտոֆիլի հյութ
Կարտոֆիլի ակտիվ միացությունների օգնությամբ կարելի է կարգավորել ստամոքսահյութը։ Արդյունքում՝ այն օգնում է խուսափել այրոցից և այնպիսի խնդիրներից, ինչպիսիք են գաստրիտն ու խոցը։
3. Կոճապղպեղ
Կոճապղպեղն ունի հզոր ալկալային ազդեցություն, որը կարգավորում է ստամոքսի pH-ը։ Արդյունքում այն արդյունավետորեն վերահսկում է թթվային միացությունները՝ կանխելով այրոցը։
Ջուր տաքացրեք և երբ այն հասնի եռման կետին, կարող եք ավելացնել մեկ թեյի գդալ կոճապղպեղի արմատ:
Թող արգանակը մի փոքր թրմվի և սառչի։ Դրանից հետո այն պատրաստ է օգտագործման։ Խմեք փոքր չափաբաժիններով յուրաքանչյուր 30-40 րոպեն մեկ։
4. Թուրմ
Մի քանի ուսումնասիրություններ ցույց են տվել, որ թուրմի օգտագործումը շատ արդյունավետ է այրոցի դեմ, ինչպես նաև լավացնում է մարսողությունը: