Այրոց. դրա պատճառները և արդյունավետ կերպով վերացման 5 հիանալի միջոց

Դիտումներ 595

Այրոց. դրա պատճառները և արդյունավետ կերպով վերացման 5 հիանալի միջոց

Այս մեթոդները կօգնեն ձեզ ընդմիշտ մոռանալ այրոցի մասին:

Այրոցը կրծքավանդակի ստորին հատվածում  է առաջանում և շատ դեպքերում սկսում է բարձրանալ՝ հասնելով կոկորդին։

Որոշ գործոններ, որոնք առաջացնում են այրոց, կապված են յուղոտ միս ուտելու, ինչպես նաև ավելորդ քաշի, հղիության և ծխելու հետ:

Հաճախակի այրոցների դեպքում պետք է որքան հնարավոր է շուտ դիմել բժշկի, քանի որ այրոցը կարող է լինել լուրջ հիվանդության ախտանիշ։

Մթերքներից շատերը, որոնք մենք օգտագործում և խմում ենք, կարող են խթանել ստամոքսի թթվային արտազատումը` առաջացնելով այրոց: Եվ նաև առանց դեղատոմսի վաճառվող շատ դեղամիջոցներ կարող են առաջացնել այրոց:



Կերակրափողի ամենատարածված գրգռիչները ալկոհոլն է,  ասպիրինը, գազավորված ըմպելիքները, թթվային հյութերը, շոկոլադը, թթվային մթերքները և պահածոյացված մթերքները:

Ծխելու սովորությունը և ճարպերով հարուստ սնունդ ուտելը հակված են ազդել կերակրափողի ստորին հատվածի աշխատանքի վրա: Արդյունքում՝ ստամոքսի թուլացում է նկատվում, ինչը թույլ է տալիս ստամոքսահյութերին հասնել կերակրափող։

Այրոցի մեկ այլ պատճառ էլ գիրությունն է, որն ավելացնում է ճնշումը որովայնում՝ առաջացնելով այրոց:

Բնական միջոցներ այրոցի դեմ։

Դրանց հազվադեպ առաջացման դեպքում ախտանշանները մեղմելու համար կարելի է օգտագործել բնական միջոցներ։



1. Ջուր
Ջուրն առաջինն է, որ պետք է վերցնել: Արդյունքում մենք արագ կթուլացնենք թթուն և կհեշտացնենք նրա վերադարձը ստամոքս։ Ցանկալի է օրական 5-ից 10 բաժակ ջուր խմել։ Սա հիանալի միջոց է բազմաթիվ առողջական խնդիրների վերացման համար։

2. Կարտոֆիլի հյութ
Կարտոֆիլի ակտիվ միացությունների օգնությամբ կարելի է կարգավորել ստամոքսահյութը։ Արդյունքում՝ այն օգնում է խուսափել այրոցից և այնպիսի խնդիրներից, ինչպիսիք են գաստրիտն ու խոցը։ 

3. Կոճապղպեղ

Կոճապղպեղն ունի հզոր ալկալային ազդեցություն, որը կարգավորում է ստամոքսի pH-ը։ Արդյունքում այն ​​արդյունավետորեն վերահսկում է թթվային միացությունները՝ կանխելով այրոցը։

Ջուր տաքացրեք և երբ այն հասնի եռման կետին, կարող եք ավելացնել մեկ թեյի գդալ կոճապղպեղի արմատ:


Թող արգանակը մի փոքր թրմվի և սառչի։ Դրանից հետո այն պատրաստ է օգտագործման։ Խմեք փոքր չափաբաժիններով յուրաքանչյուր 30-40 րոպեն մեկ։

4.  Թուրմ
Մի քանի ուսումնասիրություններ ցույց են տվել, որ թուրմի օգտագործումը շատ արդյունավետ է այրոցի դեմ, ինչպես նաև լավացնում է մարսողությունը:

 



Ամենաընթերցվածը