Այն ամենը, ինչ դուք պետք է իմանաք ընթրիքի մասին․ Ընթրիքը պետք է բաղկացած լինի․․․

Դիտումներ 159

Այն ամենը, ինչ դուք պետք է իմանաք ընթրիքի մասին․ Ընթրիքը պետք է բաղկացած լինի․․․

Ընթրիքը պետք է բաղկացած լինի սպիտակուցից և բանջարեղենից։ Բանջարեղենը երկու անգամ ավելի շատ է, քան սպիտակուցը:

Սպիտակուցը պետք է լինի թեթև՝ ձուկ, ծովամթերք, կաթնաշոռ, պանիր, օրինակ՝ մոցարելլա, ձու, լոբի, ոսպ, սունկ։

Ընթրիքի լավ բանջարեղենը ներառում է ծաղկակաղամբ, կանաչիներ, բուլղարական պղպեղ, լոլիկ, բրոկկոլի, նեխուր, դդում, պրաս, ավոկադո, ինչպես նաև վարունգ, ցուկկինի:

Իդեալում, ընթրիքի բանջարեղենի կեսը պետք է հում լինի, մյուս կեսը՝ շոգեխաշած, ջեռոցում կամ խորոված:

Եթե ​​խոսենք գրամի մասին, ապա միջին ընթրիքի չափաբաժինը միջին կնոջ համար պետք է լինի 250 գ, տղամարդու համար՝ 350 գ։

 

Ընտրանիներ․

ջեռոցում բանջարեղենով թխած ձուկ, չզտված բուսական յուղով հագած կանաչ աղցան՝ քունջութով և ձիթապտուղով;

թռչնի մսով և բանջարեղենով աղցան;

ծովամթերք և բանջարեղենային աղցան;

ձվածեղ բանջարեղենով; 

կաթնաշոռի կտորներ բանջարեղենով;

շոգեխաշած բանջարեղեն եփած հավով, ձուկով, ծովամթերքով։



Այս ուտեստը նորություն է, որը կարող եք պատրաստել ընթրիքին

Բաղադրամասեր․

  • Սպիտակ կաղամբ 800 գ
  • Գազար 1 հատ
  • Սոխ 2 հատ
  • Շամպինիոններ 300 գ
  • Բուսական յուղ 2 ճ.գ
  • Հավի ֆիլե 350 գ
  • Աղացած պապրիկա 0,5 ճ.գդ
  • Չորացրած սխտոր 0,5 ճ.գդ
  • Քրքում 0,25 թեյի գդալ
  • Կարրի 0,5 ճ.գդ
  • Դափնու տերեւ 2 հատ.
  • Աղացած սև պղպեղ
  • Աղ         

 

 

Հավի ֆիլեն լավ լվանալ և չորացնել։ Կտրեք միջին կտորներով: Չի կարելի շատ մանր կտրատել, քանի որ հավը շոգեխաշելիս չոր կստացվի։ Իսկ մեծ կտորները պարզապես կեփվեն մնացած բաղադրիչների հետ միասին։

Կաթսայի մեջ տաքացնել ձեթը, ավելացնել հավը և եփել, մինչև այն սպիտակի։

Մինչ հավը եփվում է, մաքրեք սոխն ու գազարը։ Սոխը կտրատել փոքր խորանարդի մեջ, գազարը՝ փոքր ձողիկներ, կամ քերել։ Բանջարեղենը ավելացրեք հավի մսի մեջ և միասին եփեք մի քանի րոպե։

Լվացեք սունկը, չորացրեք և կտրեք ափսեների մեջ: Սունկն ավելացնել հավի և բանջարեղենի հետ կաթսայի մեջ և միասին եփել 5 րոպե։

Կաղամբը մանր կտրատել։

Պատրաստել համեմունքներ. Դուք կարող եք օգտագործել այն, ինչ ձեզ դուր է գալիս:

Հավի միսին և բանջարեղենին ավելացնել համեմունքներ, եփել միասին 1-2 րոպե, որպեսզի նրանք բացահայտեն իրենց համը։

 

Ավելացնել կաղամբ: Այսպիսով, խառնելով ավելացնել ամբողջ կաղամբը, լցնել կես բաժակ ջրի մեջ, եփել տակ թույլ կրակին, մինչև փափկի:

 

 



Պարբերաբար խառնել ուտեստը, անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել մի քիչ ջուր։

Աղ՝ ըստ ճաշակի, պատրաստման վերջում։ Ցանկության դեպքում կարող եք ավելացնել մի քիչ շաքարավազ և այլ համեմունքներ։

 

 

Եփած կաղամբը հանել կրակից, թողնել եփվի կափարիչի տակ ևս 15 րոպե, ապա մատուցել։

Ստացվում է աներևակայելի բուրավետ, ոսկեգույն և շատ համեղ շոգեխաշած կաղամբ հավով և սնկով։ Փորձեք այն, վստահ եմ, որ այն ձեզ դուր կգա:

Բարի ախորժակ!

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը