Այն ամենը, ինչ դուք պետք է իմանաք ընթրիքի մասին․ Ընթրիքը պետք է բաղկացած լինի․․․
Ընթրիքը պետք է բաղկացած լինի սպիտակուցից և բանջարեղենից։ Բանջարեղենը երկու անգամ ավելի շատ է, քան սպիտակուցը:
Սպիտակուցը պետք է լինի թեթև՝ ձուկ, ծովամթերք, կաթնաշոռ, պանիր, օրինակ՝ մոցարելլա, ձու, լոբի, ոսպ, սունկ։
Ընթրիքի լավ բանջարեղենը ներառում է ծաղկակաղամբ, կանաչիներ, բուլղարական պղպեղ, լոլիկ, բրոկկոլի, նեխուր, դդում, պրաս, ավոկադո, ինչպես նաև վարունգ, ցուկկինի:
Իդեալում, ընթրիքի բանջարեղենի կեսը պետք է հում լինի, մյուս կեսը՝ շոգեխաշած, ջեռոցում կամ խորոված:
Եթե խոսենք գրամի մասին, ապա միջին ընթրիքի չափաբաժինը միջին կնոջ համար պետք է լինի 250 գ, տղամարդու համար՝ 350 գ։
Ընտրանիներ․
ջեռոցում բանջարեղենով թխած ձուկ, չզտված բուսական յուղով հագած կանաչ աղցան՝ քունջութով և ձիթապտուղով;
թռչնի մսով և բանջարեղենով աղցան;
ծովամթերք և բանջարեղենային աղցան;
ձվածեղ բանջարեղենով;
կաթնաշոռի կտորներ բանջարեղենով;
շոգեխաշած բանջարեղեն եփած հավով, ձուկով, ծովամթերքով։
Այս ուտեստը նորություն է, որը կարող եք պատրաստել ընթրիքին
Բաղադրամասեր․
- Սպիտակ կաղամբ 800 գ
- Գազար 1 հատ
- Սոխ 2 հատ
- Շամպինիոններ 300 գ
- Բուսական յուղ 2 ճ.գ
- Հավի ֆիլե 350 գ
- Աղացած պապրիկա 0,5 ճ.գդ
- Չորացրած սխտոր 0,5 ճ.գդ
- Քրքում 0,25 թեյի գդալ
- Կարրի 0,5 ճ.գդ
- Դափնու տերեւ 2 հատ.
- Աղացած սև պղպեղ
- Աղ
Հավի ֆիլեն լավ լվանալ և չորացնել։ Կտրեք միջին կտորներով: Չի կարելի շատ մանր կտրատել, քանի որ հավը շոգեխաշելիս չոր կստացվի։ Իսկ մեծ կտորները պարզապես կեփվեն մնացած բաղադրիչների հետ միասին։
Կաթսայի մեջ տաքացնել ձեթը, ավելացնել հավը և եփել, մինչև այն սպիտակի։
Մինչ հավը եփվում է, մաքրեք սոխն ու գազարը։ Սոխը կտրատել փոքր խորանարդի մեջ, գազարը՝ փոքր ձողիկներ, կամ քերել։ Բանջարեղենը ավելացրեք հավի մսի մեջ և միասին եփեք մի քանի րոպե։
Լվացեք սունկը, չորացրեք և կտրեք ափսեների մեջ: Սունկն ավելացնել հավի և բանջարեղենի հետ կաթսայի մեջ և միասին եփել 5 րոպե։
Կաղամբը մանր կտրատել։
Պատրաստել համեմունքներ. Դուք կարող եք օգտագործել այն, ինչ ձեզ դուր է գալիս:
Հավի միսին և բանջարեղենին ավելացնել համեմունքներ, եփել միասին 1-2 րոպե, որպեսզի նրանք բացահայտեն իրենց համը։
Ավելացնել կաղամբ: Այսպիսով, խառնելով ավելացնել ամբողջ կաղամբը, լցնել կես բաժակ ջրի մեջ, եփել տակ թույլ կրակին, մինչև փափկի:
Պարբերաբար խառնել ուտեստը, անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել մի քիչ ջուր։
Աղ՝ ըստ ճաշակի, պատրաստման վերջում։ Ցանկության դեպքում կարող եք ավելացնել մի քիչ շաքարավազ և այլ համեմունքներ։
Եփած կաղամբը հանել կրակից, թողնել եփվի կափարիչի տակ ևս 15 րոպե, ապա մատուցել։
Ստացվում է աներևակայելի բուրավետ, ոսկեգույն և շատ համեղ շոգեխաշած կաղամբ հավով և սնկով։ Փորձեք այն, վստահ եմ, որ այն ձեզ դուր կգա:
Բարի ախորժակ!
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։