Այլևս երբեք չեմ գնի հազի այլ դեղամիջոց․ Ինչու ես այս մասին ավելի վաղ չեմ իմացել:

Դիտումներ 661

Այլևս երբեք չեմ գնի հազի այլ դեղամիջոց․ Ինչու ես այս մասին ավելի վաղ չեմ իմացել:

Այսօր դեղատներում կարելի է գտնել բազմաթիվ դեղամիջոցներ, որոնք ուղղված են գրիպի և հազի բուժմանը։ Ցավոք, դրանցից ոչ մեկն ի վիճակի չէ ապահովել ցանկալի արդյունքները, իսկ կողմնակի ազդեցությունները կարող են միայն վատթարացնել իրավիճակը: Այնուամենայնիվ, կա բնական և արդյունավետ մեթոդ.

Այս հրաշագործ նյութը ներառում է օգտակար դեղաբույսեր և բաղադրիչներ, որոնք կարելի է գտնել յուրաքանչյուր տանը: Շատ օգտակար է այս միջոցն ընդունել ցրտահարությունից առաջ, քանի որ ցուրտ սեզոնին օրգանիզմը աջակցության կարիք ունի՝ պաշտպանվելու համար։
Այս մեթոդը կօգնի վերացնել կոկորդի ցավը և կանխել գրիպն ու մրսածությունը

Կոճապղպեղը հիանալի միջոց է, որը կարող է բարձրացնել իմունիտետը։ Այն օգնում է պաշտպանել իմունային համակարգը և ունի հակաբորբոքային հատկություններ: Բացի այդ, կոճապղպեղը նաև օգտակար է կոկորդի և սրտխառնոցի դեմ:
Մեղրը հզոր հակաբակտերիալ հատկություն ունի։ Այն օգնում է հանգստացնել կոկորդի ցավը և բնական հազը զսպող միջոց է: Իսկ կիտրոնի հյութը հարուստ է վիտամին C-ով։

 

Ինչպե՞ս պատրաստել այս միջոցը։
Վերցրեք տապակը և մեջը լցրեք մեկ բաժակ շաքարավազ և կես բաժակ ջուր։ Այնուհետև վերցրեք կիտրոնը, կտրեք այն կիսով չափ և մեկ ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ ավելացրեք տապակի մեջ։ Այնուհետև ավելացրեք մեկ գդալ մեղր և կես թեյի գդալ աղացած կոճապղպեղ։ Վերջում ավելացրեք քառորդ գդալ աղացած մեխակ (դա կօգնի նվազեցնել խորխը)։ 

Տապակը լավ տաքացրեք։ Երբ այս խառնուրդը եռա, խառնեք և իջեցրեք կրակը։ Այն պետք է թուլանա 15-20 րոպե։ Մինչ դուք սպասում եք, վերցրեք սկուտեղը և դրեք դրա վրա թխելու թուղթը։ Ամբողջ խառնուրդը սառչելուց հետո (15-20 րոպե հետո) այն պետք է դառնա թանձր և մուգ գույնի։ Լցնել այն թղթի վրա և թողնել, որ սառչի 20 րոպե։ Այնուհետև այս խառնուրդին պետք է քսել շաքարի փոշի, դա թույլ չի տա, որ այն իրար կպչի: Դուք կարող եք այս խառնուրդը կտրել փոքր կտորների. դուք այժմ ունեք բնական հազի կոնֆետներ:
Կարող եք նաև մի քանի քաղցրավենիք ավելացնել մեկ բաժակ տաք ջրի մեջ, թողնել, որ դրանք լուծվեն և ընդունվեն որպես ըմպելիք։

 



Շոկոլադն օգնում է հաղթահարել հազը. Ես ձեզ կասեմ, թե ինչպես օգտագործել այն

Ալին Մորաիսի գլխավորությամբ գիտնականները 2 շաբաթ հետևել են հազով 168 հիվանդների՝ նրանց բաժանելով երկու խմբի։ Բացի հազի պատճառած հիվանդության ստանդարտ թերապիայից, նրանք նաև սիմպտոմատիկ բուժում են ստացել։ Խմբերի միջև տարբերությունն այն էր, որ ոմանք ընդունում էին շոկոլադի վրա հիմնված դեղամիջոցներ, իսկ մյուսները՝ պարզապես հաբեր:

 

 

Նշված ժամանակահատվածից հետո հետազոտողները նշել են, որ առաջին խումբն ունեցել է լավագույն առաջընթացը այս ախտանիշի բուժման հարցում։

Մինչ այդ Լոնդոնի Կայսերական քոլեջում ևս մեկ ուսումնասիրություն է եղել, որն ապացուցել է, որ շոկոլադն իսկապես օգտակար է հազի դեմ։ Այս գիտական ​​աշխատանքի համաձայն՝ շոկոլադի կակաոյի մեջ առկա է թեոբրոմին տարրը։

Ալին Մորաիսի ուսումնասիրության մեջ օգտագործվել են կակաոյի վրա հիմնված դեղամիջոցներ, այլ ոչ թե բուն շոկոլադը: Այնուամենայնիվ, հետազոտողը պնդում է, որ նույնիսկ սովորական շոկոլադե սալիկը կամ սալիկը կարող է կարճաժամկետ ազդեցություն ունենալ այս ախտանիշի վրա։



Շոկոլադի բաղադրությունը հաճախ ներառում է նաև որոշ յուղեր, որոնք նույնպես օգնում են։ Այս ամենը կակաոյի հետ միասին ստեղծում է հանգստացնող ազդեցություն։ Այն ծածկում է կոկորդի նյարդային վերջավորությունները, ինչը նվազեցնում է հազի ցանկությունը:

Դուք կարող եք օգտագործել այս մեթոդը, եթե ձեռքի տակ այլ հանգստացնող միջոց չկար։ Այնուհետև պարզապես խմեք մի բաժակ տաք շոկոլադ կամ ծամեք կոնֆետի սալիկը՝ ձեր հազը թեթևացնելու համար: Տաք հեղուկը նույնիսկ լրացուցիչ ազդեցություն կունենա։ Այնուամենայնիվ, պետք է հիշել, որ սա բուժման մեթոդ չէ։

 

 

Շոկոլադը միայն ժամանակավոր է գործում, բայց խնդիրը չի լուծում։ Հազի բուժումը պետք է նշանակվի մասնագետի կողմից և ներառի ավելի լուրջ դեղամիջոցներ: Սա անհրաժեշտ է բարդությունների ռիսկը նվազեցնելու համար։ Ավելին, կա մարդկանց մի խումբ, ում համար նման ժողովրդական միջոցը հակացուցված է։

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը