Այժմ իսկական ժամանակն է խնձորով կարկանդակ պատրաստելու համար․ Ահա բաղադրատոմսը

Դիտումներ 437

Այժմ իսկական ժամանակն է խնձորով կարկանդակ պատրաստելու համար․ Ահա բաղադրատոմսը

Բաղադրությունը․

Ցորենի ալյուր - 400 գ

Կարագ - 180 գ

Շաքարավազ - 180 գ

Խնձոր - 700 գ

Հավի ձու - 2 հատ

 

 

Փխրեցուցիչ - 1 ճ.գ

Դարչին - 1 ճ /գ

Աղ - 1 պտղունց

Վանիլի էություն - ընտրովի

 



Եթե ​​դուք չեք սիրում դարչին, ապա պարզապես բացառեք այն բաղադրիչներից։Ես օգտագործում եմ կարագ սենյակային ջերմաստիճանում։

Մի ամանի մեջ խառնել ալյուրը, նուրբ շաքարավազը, մի պտղունց աղ և փխրեցուցիչ։

Կարագն ալյուրի հետ ավելի արագ խառնելու համար այն պետք է կտրատել խորանարդի։

Չոր բաղադրիչներով ամանի մեջ ավելացնել կարագի խորանարդները:

 

 

Հաջորդը, ալյուրի խառնուրդը պետք է համակցվի կարագի հետ: Կա ընտրություն, թե ինչ ճանապարհով: Օրինակ, ես դա անում եմ սովորական ստենդային խառնիչով: Դուք կարող եք այն քսել ձեր մատներով, կամ կարող եք վստահել այս բիզնեսը կոմբայնին, եթե այդպիսին կա։

Ավելացնել ձուն և վանիլինը։

 



Խմորը բաժանեք մեծ ու փոքր մասերի: Մոտավորապես 2/3 և 1/3:

Խմորը փաթաթել թաղանթի մեջ և դնել սառնարանում մոտ մեկ ժամ։ Որպեսզի ավելի արագ սառչի։

Ջեռոցը նախօրոք միացրեք 180 աստիճանով։

Խնձորի կարկանդակի միջուկը պատրաստում ենք քերած խմորից։ Խնձորները մաքրել։

Բոլոր խնձորները քերել։ Ես ոչ մի միջնամաս և ցողուն չեմ կտրում, պարզապես ժամանակ չեմ ծախսում դրա վրա: Կեղևավորված խնձորը քսեք բոլոր կողմերից մինչև միջուկը, և վերջ:

Աղացած խնձորները դարչինով շաղ տալ և հարել։

Խմորի 2/3-ը քերել քերիչով և քսել կաղապարի հատակին։ Մի փոքր մաս թողեք առայժմ սառնարանում։

Վերևում հավասարաչափ քսել քերած խնձորի շերտը։ Եթե ​​խնձորները շատ հյութալի են, ապա մի փոքր քամում եմ։ Ես պարզապես վերցնում եմ մի բուռ և թույլ քամում, դրանով իսկ թույլ տալով, որ հյութը թափվի:

Վերցրեք խմորի մնացած մասը և քսեք խնձորի միջուկի վրա։ Տարածեք ամբողջ մակերեսով:

Դնել նախապես տաքացրած ջեռոցում և թխել մոտավորապես 40-45 րոպե։

Խնձորով կարկանդակ պատրաստ է։ Թող կարկանդակը մի փոքր սառչի։ Ի դեպ, համեղ է տաք-տաք ուտելը, մի գդալ պաղպաղակով։ Բարի ախորժակ բոլորին:



Ամենաընթերցվածը