Այժմ իսկական ժամանակն է խնձորով կարկանդակ պատրաստելու համար․ Ահա բաղադրատոմսը
Բաղադրությունը․
Ցորենի ալյուր - 400 գ
Կարագ - 180 գ
Շաքարավազ - 180 գ
Խնձոր - 700 գ
Հավի ձու - 2 հատ
Փխրեցուցիչ - 1 ճ.գ
Դարչին - 1 ճ /գ
Աղ - 1 պտղունց
Վանիլի էություն - ընտրովի
Եթե դուք չեք սիրում դարչին, ապա պարզապես բացառեք այն բաղադրիչներից։Ես օգտագործում եմ կարագ սենյակային ջերմաստիճանում։
Մի ամանի մեջ խառնել ալյուրը, նուրբ շաքարավազը, մի պտղունց աղ և փխրեցուցիչ։
Կարագն ալյուրի հետ ավելի արագ խառնելու համար այն պետք է կտրատել խորանարդի։
Չոր բաղադրիչներով ամանի մեջ ավելացնել կարագի խորանարդները:
Հաջորդը, ալյուրի խառնուրդը պետք է համակցվի կարագի հետ: Կա ընտրություն, թե ինչ ճանապարհով: Օրինակ, ես դա անում եմ սովորական ստենդային խառնիչով: Դուք կարող եք այն քսել ձեր մատներով, կամ կարող եք վստահել այս բիզնեսը կոմբայնին, եթե այդպիսին կա։
Ավելացնել ձուն և վանիլինը։
Խմորը բաժանեք մեծ ու փոքր մասերի: Մոտավորապես 2/3 և 1/3:
Խմորը փաթաթել թաղանթի մեջ և դնել սառնարանում մոտ մեկ ժամ։ Որպեսզի ավելի արագ սառչի։
Ջեռոցը նախօրոք միացրեք 180 աստիճանով։
Խնձորի կարկանդակի միջուկը պատրաստում ենք քերած խմորից։ Խնձորները մաքրել։
Բոլոր խնձորները քերել։ Ես ոչ մի միջնամաս և ցողուն չեմ կտրում, պարզապես ժամանակ չեմ ծախսում դրա վրա: Կեղևավորված խնձորը քսեք բոլոր կողմերից մինչև միջուկը, և վերջ:
Աղացած խնձորները դարչինով շաղ տալ և հարել։
Խմորի 2/3-ը քերել քերիչով և քսել կաղապարի հատակին։ Մի փոքր մաս թողեք առայժմ սառնարանում։
Վերևում հավասարաչափ քսել քերած խնձորի շերտը։ Եթե խնձորները շատ հյութալի են, ապա մի փոքր քամում եմ։ Ես պարզապես վերցնում եմ մի բուռ և թույլ քամում, դրանով իսկ թույլ տալով, որ հյութը թափվի:
Վերցրեք խմորի մնացած մասը և քսեք խնձորի միջուկի վրա։ Տարածեք ամբողջ մակերեսով:
Դնել նախապես տաքացրած ջեռոցում և թխել մոտավորապես 40-45 րոպե։
Խնձորով կարկանդակ պատրաստ է։ Թող կարկանդակը մի փոքր սառչի։ Ի դեպ, համեղ է տաք-տաք ուտելը, մի գդալ պաղպաղակով։ Բարի ախորժակ բոլորին: