Այժմ ամենաճիշտ ժամանակն է կաղամբը մարինացնելու համար․ Ամենալավ բաղադրատոմսը
Բաղադրամասեր․
- Սպիտակ կաղամբ մեկ կգ
- Բազուկ
- Գազար
- Ջուր մեկ լ
- Աղ
- Սխտոր 3 ատամ
- Չիլի պղպեղ
- Սամիթ (սամիթի սերմ)
Մաքրել սպիտակ կաղամբը վերևի կեղտոտ և չոր տերևներից, կտրատել մեծ կտորներով։
Լվացեք բազուկը, կեղևազատեք և կտրեք շերտերի կամ շրջանակների։
Լվացեք գազարը, մաքրեք կեղևը և բարակ շրջանակներով կտրատեք։
Լվացեք սխտորը։ Սամիթի սերմը կօգտագործենք որպես կաղամբի համեմունք, այն կարելի է անվանել այս ուտեստի հիմնական բաղադրիչներից մեկը, քանի որ հենց դա է նախուտեստին տալիս առանձնահատուկ հաճելի բուրմունք և համ։ Այն կարելի է հավաքել սամիթային հովանոցներից՝ ամռանը տեղում հասունանալու ընթացքում, կամ գնել խանութում։ Կծու պղպեղը պետք է զգուշորեն ավելացնել մարինադին, որպեսզի նախուտեստը շատ կծու չդառնա։
Տարայի հատակին դնել ճակնդեղի, գազարի և սխտորի կտորների շրջանակների մեկ երրորդը, լցնել սամիթի սերմի մեկ երրորդը և կծու պղպեղը։
Կաղամբը պետք է ամուր դնել բանկայի մեջ՝ փորձելով պահել այն խոշոր կտորներով՝ բաղկացած շերտերից։ Կրկին շարել ճակնդեղի, գազարի, սխտորի, սամիթի սերմերի և մի կտոր պղպեղի շերտ։ Հաջորդը, կաղամբի մնացորդները և ծածկեք մնացած բանջարեղենով և համեմունքներով:
Պատրաստել մարինադը. Ջուրը լցնել կաթսայի մեջ։ Ավելացնել աղ, խառնել։ Դնում ենք կրակի վրա և բերում եռման աստիճանի։ Ստացված մարինադով անմիջապես լցնել կաղամբը, որպեսզի այն ամբողջությամբ ծածկի բանկայի պարունակությունը։ Կափարիչով փակեք տարայի վերին մասը։ Կաղամբը թողնում ենք 5 օր սենյակային ջերմաստիճանում։ Մի բանկա կաղամբը պետք է դնել խորը տարայի մեջ, քանի որ խմորման ժամանակ մարինադը կարող է սկսել դուրս հոսել բանկաից։
Մի քանի օր դրեք սառնարան և վերջ։ Բարի ախորժակ!