Այ քեզ նորություն․ Տեսեք այսօրվանից ինչ գնով են վաճառում 1 կգ տավարի միսը
Վերջին 3 տարում շատ են գնային փոփոխություններ լինում և հատկապես մսի շուկայում։ Եվ այդ փոփոխությունները միշտ ի վնաս սպառողների։ 2020 թվականից ի վեր մոտ 50 տոկոսից ավելի թանկացել էր տավարի միսը։
Եվ այսօր նոր գնի ականատես եղա և դա ոչ հաճելի նորություն էր։
Տավարի մսի գինը սկսվում էր 3990 դրամից, այսինքն 4000 դրամից։ Եվ դա ոսկորով տարբերակը։ Իսկ փափկամսի տարբերակ կար, նույնիսկ գինը հասնում էր 9000 դրամ ՝ 1 կիլոգրամը։
Եվ այդ արժեքները մեզ հայտնի սուպերմարկետներից մեկում, որ գինը 3600-3700 էր տատանվում։ Հույս ունենաք կվերանայեն և կիջեցնեն մսի գինը։
Տավարի միսը հայտնի է իր օգտակարությամբ։ Սակայն այն պետք է եփել այնպես, որ ոչ միայն համեղ և փափուկ ստացվի, նաև պահպանի իր օգտակար հատկությունները։
Միս խաշելուց հարկավոր է մի քանի գաղտնիք կիրառել, որպեսզի այն շատ համեղ և կարևորը փափուկ ստացվի։Հաճախ երբ տավարի միս ենք խաշում, նույնիսկ երկար ժամանակ, միևնույն է այն շատ պինդ է ստացվում և հեշտ չի ծամվում։
Այստեղ ոչ թե միսն է վատ որակի, այլ սխալ ենք այն եփում։ Միսը պետք է խաշենք սառը ջրով։ Հանկարծ գոլ ջրի մեջ չլցնեք նոր կրակին դնեք, պետք է սառը ջրով սկսել։
Եվ շատ կարևոր է նաև, որ կրակը ուժեղ լինի։ Շատերը մտածում են մարմանդ կրակի վրա եփելն է ճիշտ, բայց այդպես չէ։
Մարմանդ կրակով եփելիս ապուրն է համեղ ստացվում, բայց միսը ոչ։ Իսկ ուժեղ կրակի վրա թե միսը, թե ապուրը հիանալի են ստացվում։