Գազարով, վարունգով և պղպեղով ախորժելի և առողջարար աղցան կորեական խոհանոցից
Բաղադրամասեր․
- Գազար
- Վարունգ
- Պղպեղ
- Քունջութ
- Քնջութի յուղ
- Սխտոր
- Սոյայի սոուս
Բուլղարական պղպեղը լվանալ, չորացնել, հեռացնել սերմերը և ցողունը։ Միջուկը երկայնքով կտրատել երկար ձողիկների։ Աղցանը վառ ու գեղեցիկ դարձնելու համար կարելի է տարբեր գույների պղպեղ վերցնել։
Լվացեք վարունգը, չորացրեք և կտրեք բարակ երկար շերտերով: Եթե վարունգը երկար է, ապա կարելի է կտրատել շերտերը մի քանի մասի։ Կեղևը, եթե կոշտ չէ, վնասված չէ և դառը չէ, վարունգից առանձնացնելու կարիք չկա։
Այժմ պատրաստեք բաղադրիչները սոուսի համար։ Քնջութի յուղը կարելի է փոխարինել ցանկացած բուսական յուղով։
Մի ամանի մեջ լցրեք քնջութի յուղը, սոյայի սոուսը և մանրացված սխտորը: Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնում ենք պատառաքաղով, որպեսզի ձեթն ու սոուսը միանան։
Թասի մեջ լցնել գազարը, կտրատած վարունգը և բուլղարական պղպեղը։ Լցնել սոուսը աղցանի վրա և խառնել: Աղցանը վրան ցանել քնջութի սերմերոշ և մատուցել։ Բարի ախորժակ!