Տեսեք ինչ լուրջ հիվանդություն կարող է առաջացնել աղի չարաշահումը

Դիտումներ 571

Տեսեք ինչ լուրջ հիվանդություն կարող է առաջացնել աղի չարաշահումը

Օրգանիզմում աղի ավելցուկը կարող է առաջացնել լուրջ հիվանդությունների զարգացում և նույնիսկ հանգեցնել ոսկորների և ատամների շուտ կոտրվելուն, զգուշացրել է բժիշկ Ելենա Պոպովան։ Նա պատմել է ամենահայտնի համեմունքի չարաշահման բոլոր հետևանքների մասին։

Նատրիումի քլորիդն անհրաժեշտ է օրգանիզմի ճիշտ աշխատանքի համար, մասնավորապես, մասնակցում է մկանների կծկման գործընթացին, օգնում է խուսափել ջրազրկումից և ապահովում է մարսողության ճիշտ ընթացքը, ասաց բժիշկը։ 

 

 

Այնուամենայնիվ, մեծ քանակությամբ այն ունի բարդ բացասական ազդեցություն առողջության վրա: Օրգանիզմում աղի ավելցուկը վտանգավոր է առաջին հերթին այն պատճառով, որ կարող է զարգացնել երիկամների, լյարդի, սրտի և արյան անոթների հիվանդություններ։ «Նաև նատրիումի մեծ քանակությունը հանգեցնում է կալցիումի տարրալվացման: Սա սպառնում է ոսկորների և ատամների շուտ կոտրվելուն»,- զգուշացրել է բժիշկը։



Բացի այդ, ըստ Պոպովայի, օրգանիզմում աղի ավելցուկը հանգեցնում է հեղուկի կուտակման և այտուցի, ինչպես նաև կանխում է ճարպերի քայքայումը, ինչը նպաստում է քաշի ավելացմանը։ 

 

 

Միաժամանակ նատրիումի քլորիդը մեծացնում է աղաթթվի արտադրությունը, որն իր հերթին սրում է աղեստամոքսային տրակտի հիվանդությունները և մեծացնում շաքարախտի առաջացման վտանգը։

 



Որպես առողջ մարդկանց ամենօրյա նորմ՝ Պոպովան նշել է օրական հինգ գրամ աղ։ Հիպերտոնիայով և սրտանոթային այլ հիվանդություններ ունեցող հիվանդների համար այս քանակությունը պետք է կրճատվի մինչև մեկ գրամ: Երիկամների լուրջ պաթոլոգիաների առկայության դեպքում բժիշկները կարող են առանց աղի դիետա նշանակել։



Ամենաընթերցվածը