Յուրահատուկ համեղ աղցան, որը պատրաստելու համար կպահանջվի ընդամենը 15 րոպե
Հյուրեր դռան շեմի՞ն։ Պատրաստեք աղցան ավոկադոյով, կարմիր ձկով և վարունգով աղցանն 15 րոպեում։ Հավատացեք, որ մենք ամենևին էլ խորամանկ չենք, այսքան ժամանակ կպահանջվի ձեզնից այս հրաշալի ուտեստը պատրաստելու համար։ Ի դեպ, նշում ենք, որ աղցանի մեջ ավոկադոյի, վարունգի և սաղմոնի համադրությունն այնքան հաջող է, որ այն կարելի է օգտագործել ոչ միայն նման նախուտեստի մեջ։
Օրինակ, խյուսը, այս ուտեստի հիմքը, քսել թեթև տապակած հացի վրա և վրան դնել ձկան կտորները: Որպես այլընտրանք, աղցանի բոլոր բաղադրիչները կտրեք խորանարդի մեջ և լցոնեք մի քիչ ձիթապտղի յուղ՝ խառնած կիտրոնի հյութով: Առաջին տարբերակն ավելի ներկայանալի է թվում, ուստի ավոկադոյով, կարմիր ձկով և վարունգով աղցան կարելի է մատուցել ցանկացած մակարդակի տոնական սեղանի վրա։
Բաղադրիչներ՝
350 գ․ ապխտած կամ թեթևակի աղացած սաղմոնի ֆիլե,
3 ավոկադո,
1 թ. գ. կիտրոնի հյութ,
1 փոքր սպիտակ սոխ,
2 միջին վարունգ,
5 ճյուղ սամիթ,
աղ, թարմ աղացած սև պղպեղ և ձևավորման համար միկրոկանաչիներ։
Պատրաստման եղանակը՝
Քայլ 1
Կարմիր ձկան աղցանի համար կտրատել ավոկադոն և կիսով չափ շրջել տարբեր ուղղություններով, հեռացնել կորիզը։ Գդալով հանում ենք միջուկը և լցնում բլենդերի ամանի մեջ, լցնում կիտրոնի հյութի, աղի և պղպեղի վրա, մանրացնում մինչև հարթ լինի։
Քայլ 2
Մաքրել սոխը և կտրատել շատ փոքր խորանարդի մեջ։ Սամիթը մանր կտրատել։
Քայլ 3
Ավոկադոյի պյուրեում ավելացնել մանր կտրատած սպիտակ սոխը, սամիթը և թարմ վարունգը։ Մանրակրկիտ խառնել պատառաքաղով։ Թողնել մինչև օգտագործելը զով տեղում (կարող եք դնել սառնարանում)։
Քայլ 4
Աղցանի համար ապխտած կամ թեթևակի աղած սաղմոնի ֆիլեն կտրատել շատ փոքր խորանարդի մեջ։ Ուշադիր դիտեք, որպեսզի մանր ոսկորները չընկնեն (ձուկը կտրատելու ընթացքում հեռացրեք դրանք):
Քայլ 5
Ափսեների վրա դնել 6-8 սմ երկարությամբ մատուցվող օղակներ, հատակին դնել ավոկադոյի խյուսի կեսը և հարթեցնել մակերեսը։ Հաջորդ շերտում քսել կարմիր ձուկը, հետո նորից ավոկադոյի խյուսը։ Օղակները ծածկել փայլաթիթեղով և հեռացնել նախուտեստը սառնարանում մատուցելուց առաջ։
Քայլ 6
Մատուցելուց առաջ ավոկադոյի, կարմիր ձկան և վարունգով աղցանի յուրաքանչյուր չափաբաժնի միջից զգուշորեն հանեք թաղանթը և մատուցվող օղակները։ Նախուտեստը կարելի է նաև զարդարել ըստ ցանկության՝ այն, ինչ Դուք եք սիրում։