Աղցան «Արքայական սիրավեպ». Թեթև և շատ համեղ
Բաղադրությունը:
պահածոյացված սաղմոն - մեկ բանկա: Կարելի է փոխարինել սկումբրիայի, սարդինայի, թունայի պահածոյով
միջին թարմ վարունգ - 1 հատ
բրինձ - 50-70 գրամ (հում)
սամիթ - 1 փունջ
գազար - 1 հատ
մայոնեզ - 100 գրամ
բուսական յուղ տապակելու համար - 1 ճաշի գդալ
կես կիտրոնի հյութ
սոխ - 1 միջին չափի սոխ
աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Աղցանը պատրաստելու համար գազարը մաքրել և քերել խոշոր քերիչով։ Տապակը դնել կրակի վրա և մեջը տաքացնել բուսայուղը։ Դրեք գազարը, աղը: Տապակել մարմանդ կրակի վրա մինչև փափկի: Այնուհետեւ գազարը դնել հարթ ափսեի վրա, որպեսզի սառչի։
Մաքրել սոխը և կտրատել քառորդ օղակներ: Տեղադրել սոխը փոքր ամանի մեջ: Կես կիտրոնի հյութը քամել սոխի մեջ։ Այնուհետեւ ավելացնել աղացած պղպեղը եւ հարել։ Սոխը մի քանի րոպե թողնում ենք, որ մարինացվի։
Մաքրել թարմ վարունգը: Այնուհետեւ կտրեք շերտերով: Տեղադրել մաքուր ափսեի վրա։ Սամիթը մանր կտրատել և դնել վարունգով ափսեի մեջ։ Մանրակրկիտ խառնելու համար։
Ձկան պահածոն դնել փոքր տարայի մեջ և տրորել պատառաքաղով։ Բրինձը եփել աղած ջրի մեջ և զովացնել մաքուր ափսեի վրա։
Երբ արտադրանքը պատրաստ է, կարող եք աղցան հավաքել շերտերով։ Դրա համար մի փոքրիկ ուտեստ պատրաստեք և ցանկության դեպքում շարեք հազարի տերևներով։
Հազարի տերևների վրա դնել բրինձը և հարթեցնել այն։ Ավելացնել աղացած պղպեղ: Մայոնեզի ցանց պատրաստեք:
Երկրորդ շերտը պահածոյացված սաղմոն է (կամ այլ ձուկ) ամբողջ մակերեսով: Մայոնեզի ցանց պատրաստեք:
Հաջորդը, դրեք թթու սոխը, որը նախկինում ազատվել է հեղուկից: Տարածեք այն աղցանի ամբողջ մակերեսով։ Մայոնեզի ցանց պատրաստեք:
Հաջորդ շերտերում տապակած և պաղեցրած գազարը քսել ամբողջ մակերեսին։ Այնուհետև մայոնեզի ցանց պատրաստեք:
Վերջին շերտը սամիթով խառնած վարունգն է։ Տարածեք աղցանի վրա և զարդարեք մայոնեզով։
Թողնում ենք, որ աղցանը մոտ 40 րոպե։ Եվ հետո այն կարելի է մատուցել սեղանին։