Աղացած մսով ընթրիք` ամբողջ ընտանիքի համար
Պատրաստում եմ զարմանալի ուտեստ՝ հետաքրքիր, համեղ և շատ հյութալի։ Ճաշատեսակը դժվար չէ պատրաստել։ Հիանալի լանչ կամ ընթրիք է ամբողջ ընտանիքի համար:
Բաղադրությունը.
Խմոր.
- 200 գրամ ալյուր
- 100 մլ եռման ջուր
- 0,5 թ.գ. աղ
- 1 ճ.գ. բուսական յուղ
____
Միջուկ.
- 400 գ աղացած միս
- 150 գ ցուկկինի
- կես փունջ կանաչ սոխ
- կես փունջ մաղադանոս
- աղ, պղպեղ, չիլի
200 գ ալյուրի մեջ ավելացնում եմ 1/2 թեյի գդալ աղ։ Խառնում եմ և ավելացնում 100 մլ եռման ջուր։ Ես արագ հունցում եմ խմորը։ Ապա լցնել 1 ճաշի գդալ բուսական յուղ։ Ես շարունակում եմ ձեռքերով խմորը հունցել։ Խմորը ամանի մեջ հավաքվում է գնդերի, ես դնում եմ սեղանի վրա հունցելու համար, մոտ 5 րոպե: Խմորը գեղեցիկ է, առաձգական և բավականին փափուկ։
Դրեցի տոպրակի մեջ, թողեցի մոտ քսան րոպե։ Կվերցնեմ աղացած միս՝ խոզի և տավարի միս։ Աղացած միսին ավելացնում եմ մանր կտրատած կանաչ սոխն ու մաղադանոսը։ Ավելացնում եմ ցուկկինին՝ խոշոր քերիչով անցկացնելուց հետո։ Ավելացրեք համեմունքներ ըստ ճաշակի (ես ունեմ աղ, սև աղացած պղպեղ և չիլի պղպեղ) և խառնել։ Սեղանն ու խմորը պատել ալյուրով։ Շերտը կտրեցի մեծ քառակուսիների։ Ապա վրան ավելացնում եմ միսը։
Թավայի մեջ մի քիչ բուսական յուղ եմ լցնում և շարում կարկանդակները։ Թեթև տապակել միջին ջերմության վրա։ Իսկ երբ հաճելիորեն ոսկեգույն են դառնում, տաք ջուրը լցնում ենք տապակի մեջ՝ մոտավորապես կարկանդակների բարձրության կեսին։ Ծածկեք կափարիչով և թույլ կրակի վրա մոտ 15 րոպե եռացրեք։ Շատ համեղ տաք ուտեստ է ստացվում։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։