Աղացած միսը խառնում եմ խնձորի հետ... իմ փափուկ կոտլետների բաղադրատոմսը
Տավարի աղացած միս
Տավարի կամ հորթի աղացած միսն ավելի փարթամ դարձնելու համար վրան մի խնձոր ավելացրեք՝ 1 հատը բավարար է 600 գ մսի համար։ Խնձորը քերել, ապա խառնել աղացած տավարի մսի հետ։ Փափկության համար խորհուրդ ենք տալիս միսը երկու անգամ անցկացնել մսաղացի միջով։
Հաճախ տավարի աղացած միսին ավելացնում են խոզի ճարպ կամ ձեթ։ Հենց այս սկզբունքով են պատրաստվում ամերիկյան հայտնի բուրգերների համար կոտլետներ։ Այս ուտեստը ինքներդ պատրաստելու համար վերցրեք 200 գ աղացած միս, խառնեք 1 թ.գ. կարագ, 1 ճ.գ. կենդանական ճարպ (խոզի կամ գառան) եւ 2 ճ.գ. ձիթապտղի յուղ, աղ և պղպեղ։ Մանրակրկիտ հունցել աղացած միսը և սովորականի պես տապակել կոտլետները։
Հավի միս
Աղացած հավով ուտեստները հյութալի դարձնելու համար սովորություն դարձրեք լոլիկի հյութ ավելացնելը՝ 500 մլ 500 գ մսին։ Հավի միսն ունի շատ նուրբ համ, ուստի չի խանգարի դրան ավելացնել կծու և ընդգծված համեմունքներ, օրինակ՝ կարրի, խնկունի, սև կամ կարմիր պղպեղ:
Խոզի աղացած միս
Աղացած խոզի միսը հաճախ պոկվում է իրարից՝ կոտլետներ պատրաստելու ժամանակ, և ձեզանից պահանջվում է ավելի շատ ձու ավելացնել: Այս իրավիճակում կարտոֆիլը կփրկի ձեզ՝ քերել 1 հատ կարտոֆիլ խոշոր քերիչով, ապա խառնել 500 գ աղացած մսի հետ։
Ինչպես պատրաստել կոտլետներ սովորական աղացած մսից, բայց այժմ կրիկնակի համեղ և հյութալի
Բաղադրությունը․
Աղացած միս - 500 գր
Աղ - 1 թ.գ
Օսլա - 1 ճ.գ.
Սև աղացած պղպեղ
Սոդա - ½ թեյի գդալ
Շաքարավազ - ½ թ/գդ
Սխտոր - 3 պճեղ
Թթվասեր - 2 ճ.գ.
Բուսական յուղ
Համը արտահայտիչ դարձնելու համար աղացած միսին ավելացնել աղ, օսլա, սոդա, սև պղպեղ և մի քիչ շաքարավազ։ Ավելացրեք թթվասեր՝ ֆարշի փափկության համար։
Ավելացնել մանրացված սխտորը, ապա լցնել քացախի մեջ, որպեսզի փափկեն։
Բարի ախորժակ!
Կիևյան կոտլետներ պատրաստելու գաղտնիքները. ուտեստը հաստատ չի փլվի ամենակարևոր պահին
Անկախ նրանից, թե որ տարբերակն եք ընտրում, մեր խորհուրդները օգտակար կլինեն իսկապես համեղ և ախորժելի ուտեստ պատրաստելիս։
Հավի մեկ ֆիլեից միջինը 2 կոտլետ է ստացվում։
Դա անելու համար միսը պետք է պատշաճ կերպով ծեծել այնքան, մինչև դրա հաստությունը լինի մոտ 0,5 սմ։
Դրանից հետո ֆիլեն թեք կտրեք. ապագա կոտլետը հարմար կլինի ծալել ստացված եռանկյունու տեսքի մեջ (կրուասան պատրաստելու ձևով):
Ռուլետները պատրաստ լինելուց հետո դրանք տեղափոխեք տախտակի վրա և 15 րոպեով ուղարկեք սառցախցիկ։
Այս պարզ քայլի շնորհիվ կարող եք վստահ լինել, որ կոտլետները չեն քանդվի։
Երրորդ խորհուրդն է՝ կոտլետները նորից դնել սառցախցիկում 15 րոպեով, այս անգամ ալյուրի, ձվի և պաքսիմատի մեջ եփելու գործընթացի ավարտից հետո։