Այսպես արեք և կհասկանաք՝ ունե՞ք վահանաձև գեղձի որևէ խնդիր, թե ոչ
Քչերը գիտեն այդ մասին, բայց 50 տարի առաջ Բրոդի գիտնական Օտտո Բարնսը հայտնաբերեց, որ մարմնի ջերմաստիճանը հիանալի ցուցանիշ է հասկանաու համար, թե ինչպես է աշխատում ձեր վահանաձև գեղձը:
Կա միայն մեկ նախազգուշացում՝ մարմնի ջերմաստիճանը պետք է չափել անմիջապես արթնանալուց հետո՝ դեռ անկողնում:
Բարնսը նկատել է, որ առավոտյան աննորմալ ջերմությունը վահանաձև գեղձի բորբոքային գործընթացի առաջին նշանն է։
Ահա թե ինչ պետք է անել.
- Հենց արթնանաք, ջերմաչափը անմիջապես դրեք թևատակին։ Թող մնա սովորականից ավելի երկար՝ 10 րոպե։
- Նրա նորմալ միջակայքը 36,5 C°-ից մինչև 36,8 C° է
Եթե ձեր ջերմաստիճանը 36,5 ° C-ից 36,8 ° C է, ապա վահանաձև գեղձի հետ ամեն ինչ կարգին է:
Եթե առավոտյան ձեր ջերմաստիճանը 36,5 C-ից ցածր է, ուրեմն հիպոթիրեոզ ունեք։ Սա նշանակում է, որ վահանաձև գեղձն այնքան ակտիվ չի աշխատում, որքան պետք է: Հավանաբար սա է պատճառը, որ դուք զգում եք քրոնիկական հոգնածության, դեպրեսիայի, հաճախակի մրսածության և հիշողության և կենտրոնացման հետ կապված խնդիրներ: Առավել առաջադեմ դեպքերում կարող է նկատվել նաև մազաթափություն։
Եթե առավոտյան ջերմաստիճանը 36,8 ° C-ից բարձր է, ապա դուք ունեք հիպերթիրեոզ: Սա այն դեպքում, երբ վահանաձև գեղձը գերակտիվ է: Ամենայն հավանականությամբ, մարմնում ինչ-որ ուժեղ բորբոքային գործընթաց կա:
Այս հյութը կօգնի ձեզ կանխել հիպոթիրեոզը, կբարձրացնի նյութափոխանակությունն օրգանիզմում և կկանխի վահանաձև գեղձի հիվանդությունների զարգացումը
Հիպոթիրեոզը լուրջ խնդիր է այս օրերին: Այս հյութը կօգնի ձեզ կանխել հիպոթիրեոզը, կբարձրացնի նյութափոխանակությունն օրգանիզմում և կկանխի վահանաձև գեղձի հիվանդությունների զարգացումը։
Վահանաձև գեղձի «անառողջ» ախտանիշները.
էներգիայի և ուժի ընդհանուր կորուստ
- դանդաղ նյութափոխանակություն
- ավելորդ քաշ
- քրոնիկ հոգնածություն
- ճանաչողական գործառույթների խախտում
- փորկապություն
- ցրտի նկատմամբ զգայունության բարձրացում
- սրտի բաբախյուն, արագ զարկերակ
- այտուցվածություն
- խռպոտ ձայն
- չոր մազեր
- սեռական ցանկության կորուստ
- դեպրեսիա
Հյութ, որն օգնում է հավասարակշռել վահանաձև գեղձի հորմոնները․
Բաղադրությունը․
- 1 բաժակ չքաղցրացրած 100% լոռամրգի հյութ
- 7 բաժակ ջուր
- 1/2 թեյի գդալ աղացած դարչին
- 1/4 թեյի գդալ աղացած կոճապղպեղ
- 1/4 թեյի գդալ աղացած մշկընկույզ
- 3/4 բաժակ թարմ քամած նարնջի հյութ
- 1/4 բաժակ թարմ քամած կիտրոնի հյութ
Ջուրը եռացնել, ավելացնել լոռամրգի հյութ, նվազեցնել կրակը։
Ավելացնել դարչին, կոճապղպեղ, մշկընկույզ, խառնել և թողնել եփ գա 20 րոպե, ապա թող սառչի սենյակային ջերմաստիճանում:
Ավելացնել կիտրոնի և նարնջի հյութ։
Ավելացրեք սառույց և վայելեք:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։