Աստված Ինքն է ուղարկել մեզ այս բույսը. Այսպես են ասել հնում, քանի որ այս կանաչին ամենաօգտակարներից է
Ռեհանը կանաչ ձվաձեւ տերևներով և յուրահատուկ բույրով կանաչի է։ Կան 6 տարբեր տեսակի ռեհաններ. Ռեհանն ունի հզոր հակաօքսիդանտ հատկություն։
Բետա-կարոտինը այս հակաօքսիդանտներից մեկն է, որը մարմնում վերածվում է վիտամին A-ի: Այն կանխում է խոլեստերինի օքսիդացումը և պաշտպանում է սիրտն ու արյան անոթները։
Այն նաև կանխում է ռևմատոիդ արթրիտը, ասթման, օստեոարթրիտը։
Ռեհանը չափազանց օգտակար է մեր առողջության համար։ Եկեք մանրամասն ուսումնասիրենք նրա օգտակար հատկությունները.
Բնական հակաբիոտիկ.
Ըստ գիտական ուսումնասիրությունների՝ ռեհանն ամրացնում է իմունային համակարգը։ Այն ունի հզոր հակասեպտիկ և հակաբակտերիալ հատկություններ և այդպիսով բուժում է տարբեր բակտերիալ վարակները:
Պաշտպանում է մեր սիրտն ու արյան անոթները.
Ռեհանը բույս է, որը հարուստ է վիտամին B6-ով և մագնեզիումով: Մագնեզիումը կանխում է սրտի կաթվածը և ամրացնում սրտանոթային համակարգը։
Վիտամին B6-ը կանխում է այնպիսի վնասակար տարրերի կուտակումը, ինչպիսին հոմոցիստեինն է։ Բացի այդ, այս բույսը նվազեցնում է առիթմիայի վտանգը և ապահովում է մկանների թուլացում։
Չորացրած ռեհանն անփոխարինելի համեմունք է աշխարհի շատ խոհանոցներում: Դա պայմանավորված է նրանով, որ այն հիանալի համադրվում է տարբեր ուտեստների հետ։
Այնուամենայնիվ, հարկ է հիշել, որ ռեհանը պետք է ճաշատեսակներում ավելացնել պատրաստման հենց վերջում, որպեսզի այն պահպանի իր համը: Ավելի ուժեղ համ ստանալու համար խորհուրդ է տրվում միշտ օգտագործել թարմ ռեհան։
Ռեհանի թեյը չափազանց համեղ է և առողջարար։ Այն պատրաստելը շատ հեշտ է: Ռեհանի թարմ տերևները մանր կտրատել, վրան տաք ջուր լցնել և ծածկել բաժակը։ Թողեք եփվի 8-10 րոպե։ Այնուհետև քամեք և վայելեք:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։