Արյան շաքարը վերահսկելու համար ձեզ հարկավոր է միայն մեկ խաշած ձու
Շաքարախտը հիվանդություն է, որն ազդում է արյան մեջ գլյուկոզայի (շաքարի տեսակ) օրգանիզմի մշակման վրա: Մարդկանց մեծ մասը տառապում է 2-րդ տիպի շաքարախտով: 2-րդ տիպի շաքարախտի դեպքում ձեր մարմինը չի կարող ճիշտ օգտագործել ինսուլինը:
Քանի որ այս հիվանդությամբ տառապողների թիվն ավելանում է, խորհուրդ է տրվում այցելել բժշկի՝ սովորական զննման համար։ Եթե դատարկ ստամոքսին արված արյան անալիզը ցույց է տալիս, որ արյան շաքարի մակարդակը 126 միլիգրամից ավելի է մեկ դեցիլիտրում (մգ/դլ) կամ օրվա ցանկացած ժամանակ այն հասնում է 200 մգ/դլ-ի, սա շաքարախտի նշան է։ Այս հիվանդությունից պաշտպանվելու համար դուք կարող եք նվազեցնել շաքարի մակարդակը պարզ եղանակով, այն է՝ խաշած ձվով։
Այսպիսով, ինչ պետք է արվի:
Կեսօրին անհրաժեշտ է մեկ ձու եփել։
Դրանից հետո մաքրել ու պատառաքաղով մի քանի անգամ ծակել։
Ձուն դնել մեծ տարայի մեջ և լցնել քացախի մեջ, որպեսզի ծածկի ամբողջ ձուն:
Թողնել ամբողջ գիշեր։
Առավոտյան կերեք այս ձուն մեկ բաժակ տաք ջրով։
Նախքան այս մեթոդը կիրառելը, դուք պետք է այցելեք բժշկի, որպեսզի անցնեք թեստեր, որոնց հետ դուք կարող եք համեմատել ձեր արյան շաքարի մակարդակը բուժումից հետո: