Արյան բարձր ճնշումից խուսափելու համար պետք է ուտել այս մթերքները

Դիտումներ 505

Արյան բարձր ճնշումից խուսափելու համար պետք է ուտել այս մթերքները

Սրտաբան Վարֆոլոմեև. Արյան բարձր ճնշումից խուսափելու համար պետք է ուտել այս մթերքները․ 

Եթե ​​դուք ճիշտ չեք սնվում, վարում եք անառողջ կենսակերպ և բավականաչափ ֆիզիկական վարժություններ չեք անում, դուք վտանգի տակ եք արյան բարձր ճնշման համար:

 

 

Դասական ապրելակերպի միջամտությունները, որոնք կարող են հանգեցնել արյան ճնշման զգալի նվազմանը, ներառում են քաշի կորուստ, աղի սահմանափակում, կանոնավոր ֆիզիկական ակտիվություն, ալկոհոլի սպառման նվազեցում, ծխելը դադարեցնելը և առողջ բուսական սննդակարգը: Կարևոր է նաև ավելացնել կալիումի ընդունումը:

Կալիումը կենսական նշանակություն ունի օրգանիզմի համար։

 

 



«Մագնեզիումի հետ միասին կալիումը էլեկտրականորեն կայունացնում է մեր սրտի բջիջները: Սա կարևոր է սրտի բաբախյունի համար: Սրտի պոմպային ակտիվությունը հիմնականում հիմնված է բջիջների ներսում և դրսում տարբեր էլեկտրական լիցքավորված մասնիկների փոխազդեցության վրա», - ասում է սրտաբան Օլեգ Վարֆոլոմեևը:

 

 

Սրտաբանը խորհուրդ է տալիս  օրական ավելի քան 3000 միլիգրամ կալիում օգտագործել։ Հետևաբար, դրանք նախ պետք է ստացվեն սննդից. «քանի որ մինչև 3000 մգ կալիումի ընդունումը կարելի է ձեռք բերել օրական մրգերի և բանջարեղենի միայն չորսից հինգ չափաբաժիններով»:



Կալիումի պարունակությունը 100 գրամի դիմաց.

Սոյայի հատիկներ՝ 1800 մգ

Չորացրած ծիրան՝ 1370 մգ

Չորացրած դեղձ՝ 1340 մգ

Պիստակի միջուկներ՝ 1020 մգ

Կաղամբ՝ 490 մգ

Բրյուսելյան կաղամբ՝ 450 մգ

Կարտոֆիլ՝ 443 մգ

Բանան՝ 382 մգ

Կալիումի ընդունման ավելացման վերաբերյալ առաջարկությունը չի տարածվում երիկամների խորացված քրոնիկ հիվանդություն ունեցող մարդկանց վրա:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը