Արթրիտը, հոդացավը, միզաթթվի ավելցուկը կվերացնեն այս թեյը:
Այս միջոցը դարեր շարունակ ապացուցել է իր բուժիչ ուժը։
Օպտիմալ առողջության համար ամենակարևորը բնության հետ համագործակցելն է:
Բուժիչ բույսեր ուտելը հիանալի միջոց է բնության հետ այդ կապը վերականգնելու համար: Այսօր եկեք խոսենք եղինջի մասին: Ամենաբուժիչ եղինջը վաղ գարնանն է, երբ ձմռանից հետո նոր է սկսում աճել։ Մոտ 5 սմ ցողունները կտրվում և չորանում են։
Եղինջի տերևները պարունակում են քիմիական նյութերի խառնուրդ, ինչպիսիք են հիստամինը, ացետիլխոլինը, սերոտոնինը և մկանաթթուն:
Այն նաև հարուստ է երկաթով, կալիումով, մանգանով, կալցիումով և A, C, D և K վիտամիններով: Ընդամենը մեկ բաժակ եղինջը ձեզ տալիս է զարմանալի 1790 IU վիտամին A, որը երեք օր առաջարկվող օրական ընդունում է:
Եղինջի ամենաշատ սպառվող մասերը տերևներն ու արմատներն են, քանի որ հասուն բույսի ցողունները բավականին կոշտ են։
Եղինջը ունի հետևյալ բուժական կիրառությունները.
երկաթի և քլորոֆիլի բարձր պարունակության շնորհիվ այն բուժում է անեմիան և հոգնածությունը, իսկ եղինջի արմատը նաև օգտակար է շագանակագեղձի մեծացման (շագանակագեղձի հիպերպլազիա կամ նաև BPH)
միզուղիների վարակների դեպքում :
թեթևացնում է սեզոնային ալերգիաները ,
միզամուղ միջոցը
թեթևացնում է արթրիտը, հոդացավերը, ինչպես նաև հեռացնում է միզաթթուն հոդերից,
քանի որ հեմոստատիկ (դադարեցնում է տեղային արյունահոսությունը) , իր հակահիստամինային հատկությունների շնորհիվ
լուծում է միզաքարերը՝ փեթակները, ցաները և մաշկի այլ գրգռումները (հատկապես խեցեմորթից), եղինջը հավասար է։ նշված է որպես աֆրոդիզիակ
Մարդկանց մեծ մասը եղինջի թեյ է պատրաստում, չնայած կան մարդիկ, ովքեր այն ուտում են հում վիճակում։
Հատկապես բուրավետ է թարմ եղինջից պատրաստված թեյը՝ հաղարջի և կեռասի ճյուղերով։ Թերմոսի մեջ դնել մանր կտրատած ճյուղերը և լցնել 1 լիտր եռման ջուր։ Թողեք եփվի 1 ժամ և ավելացրեք եղինջի տերևները՝ մոտ 1 ճաշի գդալ։ Թողեք մնա ևս մեկ ժամ, ապա քամեք։
Արդյունքում այս թեյը կվերականգնի ձեր առողջությունը, ուժն ու եռանդը: Այն կարելի է խմել օրը 2-3 անգամ, 1-ական բաժակ մեղրով և կիտրոնով։ Շատ համեղ բուրավետ, ինչպես նաև աներևակայելի բուժիչ թեյ: