Առողջության բազմազան աղբյուրներ պարունակում է այս կանաչին. Այն շատ համեղ է
Ոչ ոք չի կասկածում մարդու օրգանիզմի համար մաղադանոսի օգտակարության մասին։ Սակայն քչերը հավանաբար գիտեն, թե ինչով է հարուստ այս խոտաբույսը և ինչպես կարելի է այն օգտագործել բուժական նպատակներով։
Արտասովոր բաղադրիչները, որոնք մաղադանոսին դարձնում են առողջության եզակի աղբյուր, եթերային յուղերն են (լիմոնեն, միրիստիցին, էուգենոլ, ալֆա-թուջոն) և ֆլավոնոիդները: Ենթադրվում է, որ բույսում պարունակվող ապիգենինը, լյուտեինը և միրիստիցինը հուսալիորեն պաշտպանում են քաղցկեղից:
Գրիպ, սուր շնչառական վարակներ, կոկորդի ցավ, կարմրուկ, ջրծաղիկ:
1 թեյի գդալ մանրացրած արմատները լցնել 1 բաժակ եռման ջրի մեջ, փակել կափարիչը և թողնել 6-8 ժամ (կարելի է թողնել ամբողջ գիշեր)։ Քամել, ընդունել 1 ճ.գ. օրական 5-6 անգամ (երեխաները 1 թեյի գդալ օրական 3-4 անգամ ուտելուց առաջ):
Պրոստատիտի համար.
Մաղադանոսի արմատը մանր կտրատել։ 1 ճ.գ. վրա լցնել 1/2 բաժակ եռման ջուր և թողնել ամբողջ գիշեր (10 ժամ): Առավոտյան քամել, ընդունել 1 ճ.գ. օրական 4 անգամ ուտելուց կես ժամ առաջ։
Մետեորիզմ.
4 թեյի գդալ չոր կամ թարմ մաղադանոսի արմատները լցնել 2 բաժակ եռման ջրով։ Թողնել ամբողջ գիշեր (8-10 ժամ), ընդունել 1 ճ.գ. օրական 3 անգամ 20 րոպե` ուտելուց առաջ
Արթրոզ, արթրիտ.
1 թեյի գդալ չոր խոտաբույսերի և մաղադանոսի արմատների խառնուրդը լցնել 2 բաժակ տաք ջրի մեջ և թողնել 9 ժամ։ Ընդունեք 2-3 ճ.գ. ուտելուց առաջ 3 օր
Երիկամների և միզապարկի քարերի դեպքում.
1 թեյի գդալ մանր կտրատած արմատը խառնել 1 թեյի գդալ մանրացրած տերևների հետ, լցնել մեկ բաժակ եռման ջուր, թողնել 2-3 ժամ՝ փաթաթված սրբիչով։ Ընդունեք 1 բաժակ 2 բաժանված չափաբաժիններով ուտելուց առաջ փոքր կումերով:
Թուլության դեպքում՝ կատարողականի նվազում:
1 ճ.գ. սերմերը լցնել 1 բաժակ տաք ջրի մեջ և եռացնել 30-40 րոպե։ Թողեք սառչի, քամեք և ջրի ծավալը հասցրեք սկզբնական ծավալին։ Ընդունեք 2 ճ.գ. օրական 3-4 անգամ ուտելուց առաջ։
Եթե ուզում եք ունենալ ճերմակ և գեղեցիկ ատամներ, ուրեմն, ձեր սննդակարգի մեջ ներառեք այս կանաչին և միրգը
Ըստ ամերիկյան հետազոտողների՝ 22-45 տարեկան տղամարդկանց 58% առաջին հերթին դա են գնահատում և հետո նոր նայում աչքերին և կրծքին: Ահա, թե որ մթերքները կօգնեն ձեզ պահպանել էմալը, հեռացնել նստվածքը և միևնույն ժամանակ ինքնավստահություն կհաղորդեն:
Խրթխրթան մրգեր և բանջարեղեն
Պինդ մթերքները օգնում են ատամների էմալից հեռացնել նստվածքը և հետքերը, այդպիսով սպիտակացնելով դրանք: Դա կոչվում է փափուկ էքսպրես մաքրում: Առաջին հերթին խոսքը գնում է հում խնձորների, նեխուրի և գազարի մասին: Սրանք կատարյալին մոտ մթերքներ են՝ ունեն քիչ կալորեականություն, շատ սնուցող նյութեր:
Դրանք մերսում են լնդերը, ինչը նպաստում է արյան ավելի լավ շրջանառության և առողջ պահում բերանի խոռոչի հյուսվածքները: Բացի այդ այս խրթխրթան եռյակը մեծացնում է թքի արտադրությունը, ինչը կարևոր է կարիեսի պրոֆիլակտիկայի համար:
Ելակ
Բոլորիս կողմից այս սիրելի հատապտուղը հիանալի դաշնակից է անթերի ժպիտ ունենալու համար: Պատճառը դրա մեջ պարունակող բնական քաղցրացուցիչ քսիլիտն է, որը, ի տարբերություն շաքարավազի, չի վնասում ատամներին, այլ հակառակը՝ վերացնում է տհաճ նստվածք առաջացնող բակտերիաները:
Ռեհան
Բուրավետ իտալական կանաչին հայտնի բնական հակաբիոտիկ է: Այն ունի ֆենոմենալ հատկություն նվազեցնելու վնասակար բակտերիաների քանակը բերանի խոռոչում և կանխելու դրանց բազմացումը: Վստահորեն ավելացրեք այն ձեր աղցաններում և հաճախ ժպտացեք:
Ցիտրուսային մրգեր
Բոլոր ցիտրուսայինները՝ կիտրոնը, մանդարինը, նարինջը, անանասը նպաստում են առատ թքարտադրությանը, որի շնորհիվ ատամները ստանում են կալցիում, ֆոսֆոր և այլ հանքանյութեր․ սրանք բարձրացնում են կարիեսի հանդեպ պաշտպանությունը: Միայն պետք է հիշել, որ ամեն ինչում հարկ է չափը իմանալ՝ թթվայնության չարաշահումը կարող է վնասել էմալը:
Կոճապղպեղի արմատ
Կոճապղպեղի արմատն ունի հակաբակտերիալ և հակաբորբոքային հատկություններ, որոնք շատ կարևոր են պարոդոնտիտով տառապող մարդկանց համար: Լնդերի վերքերի լավացումը կօգնի ավելի լավ խնամել ատամները, օրինակ, ընտրել ոչ թե փափուկ խոզանակ այլ միջին կոշտության:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։