Առողջ պիցցայի բաղադրատոմս

Դիտումներ 378

Առողջ պիցցայի բաղադրատոմս

Եթե ​​փորձել եք քինոա, ապա արդեն գիտեք, որ այն բացառիկ հատիկավոր  է՝ առողջության համար մեծ օգուտներով։ Քանի որ այն հարուստ է սննդարար նյութերով, հատկապես՝ սպիտակուցներով:

Բացի այդ, քինուան չի անցնում սպիտակեցման գործընթաց և չի պարունակում գլյուտեն, ինչպես՝ ցորենի ալյուրը, ուստի այն առողջարար է և ունիվերսալ է տարբեր խմորներ պատրաստելու համար: Պարզապես համոզվեք, որ բավականաչափ ժամանակ թողել եք ջրի մեջ թրջվելու՝  առնվազն 6 ժամ կամ ամբողջ գիշեր, այնպես որ եփելը տևի 20-25 րոպե:

 



Այս պիցցայում օգտագործվում է խնձորի քացախ, որը խմորին ավելացնում է լրացուցիչ համ և: Դրա շնորհիվ պիցցան շատ փափուկ կլինի իր համով և կունենա անհավատալի հոտ, քանի որ քացախը խառնվում է համեմունքների հետ՝ թողնելով յուրահատուկ և օրիգինալ համ։

Կծու քացախի պատրաստում.

3 ճաշի գդալ խնձորի քացախին ավելացնել

մի թեյի գդալ կիտրոնի հյութ

մի քանի պտղունց սոխի փոշի

մի պտղունց կոճապղպեղի փոշի

մի պտղունց կայենյան պղպեղ
կես թեյի գդալ քրքում


Բազմաթիվ առողջարար օգուտների և համերի հետ մեկտեղ, կարող եք սովորական պիցցան փոխարինել առողջ պիցցայով իր օրիգինալ համով:

 Քինոայի սերմերի խմոր

բաղադրիչներ

1 բաժակ հում քինոայի սերմեր 
1/4 բաժակ ջուր
1/2 թեյի գդալ փխրեցուցիչ
3 ճաշի գդալ խնձորի քացախ՝ պատրաստված վերը նշված տարբերակով
1/2 թեյի գդալ ծովի կամ Հիմալայական աղ
1 թեյի գդալ  խմորիչ
2 պճեղ բոված սխտոր  (ըստ ցանկության ավելացնելու համար ավելի համով)



 

Պատրաստման եղանակ

Քինոան լավ ողողում ենք և թողնում  ջրի մեջ ամբողջ գիշեր թրջվի։
Դրանից հետո բոլոր բաղադրիչները լցնում ենք պրոցեսորի մեջ, մի երկու րոպե խառնում, մինչև այն դառնա իսկապես փափուկ և յուղալի։

Պիցցայի տապակի մեջ դնել յուղաթուղթ, որի վրա քսել կոկոսի յուղ՝ որպեսզի չկպչի և տեղադրել խմորը։
Եփել 15 րոպե։ Այնուհետև շրջել և եփել ևս 10-12 րոպե, մինչև դառնա խրթխրթան ու դարչնագույն:
Վրան ավելացնել ձեր սիրած բաղադրիչները: Կրկին դնել ջեռոցո ևս 3-5 րոպե կամ մինչև ստանաք  ցանկալի արդյունքը:

Բարի ախորժակ



Ամենաընթերցվածը