Նախաճաշին կերեք սա և կկարգավորվի խոլեստերինը, արյան շաքարը և ավելորդ քաշը
Նախաճաշը օրվա ամենակարևոր կերակուրն է և երբեք չպետք է բաց թողնել:
Կան շատ մարդիկ, ովքեր կարծում են, որ իրենք պահպանում են իրենց առողջությունը՝ բաց թողնելով նախաճաշը։
Սակայն, ըստ սննդաբան Սառա Էլդերի, օրգանիզմը էներգիայի մեծ պաշարներ է օգտագործում գիշերը աճելու և վերականգնվելու համար:
Այդ իսկ պատճառով նախաճաշը բարձրացնում է էներգիայի մակարդակը, ինչպես նաև գիշերվա ընթացքում կորցրած սպիտակուցի և կալցիումի քանակությունը։
Այն էներգիա է հաղորդում մարմնին, բարելավում է կենտրոնացումը և օգնում է օրգանիզմին այրել կալորիաները: Բացի այդ, ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ նախաճաշը կապված է հիշողության բարելավման և սրտի հիվանդությունների ռիսկի նվազեցման հետ:
Այսպիսով, երբ մենք բաց ենք թողնում նախաճաշը, մենք զգում ենք սննդի մեծ ցանկություն: Քանի որ օրգանիզմում շաքարի մակարդակը ցածր է, և մնացած օրվա ընթացքում մենք ստիպված ենք չափից շատ ուտել:
Հետևյալ նախաճաշի բաղադրատոմսը առողջ տարբերակ է օրը սկսելու համար։ Այն կաջակցի կալորիաների այրման գործընթացին, կնվազեցնի խոլեստերինը և կօգնի նիհարել:
Դրա հիմնական բաղադրիչներն են վարսակն ու չիայի սերմերը։ Չիայի սերմերը հարուստ են օմեգա-3 և օմեգա-6 ճարպաթթուներով:
Իսկ հզոր հակաօքսիդանտ և հակաբորբոքային հատկությունները բարելավում են սրտի առողջությունը, պայքարում են արթրիտի և դիվերտիկուլյոզի դեմ: 1 գրամ չիայի սերմերը պարունակում են 27% ֆոսֆոր, 18% կալցիում, 30% մանգան։
Մյուս կողմից, վարսակի ալյուրը բետա-գլյուկանի հարուստ աղբյուր է՝ լուծվող մանրաթել, որը նվազեցնում է բացասական խոլեստերինը:
Վարսակը պարունակում է նաև շատ մանգան, սելեն, ցինկ, մագնեզիում, երկաթ, թիամին և ֆոսֆոր։ Մեկ բաժակ խաշած վարսակի ալյուրը պարունակում է 150 կալորիա, 4 գրամ մանրաթել և 6 գրամ սպիտակուց։
Ահա թե ինչպես պատրաստել համեղ նախաճաշ.
Բաղադրությունը:
1 բաժակ վարսակ
4 ճաշի գդալ չիայի սերմեր
2 բաժակ ջուր
2 ճաշի գդալ մեղր
1 թեյի գդալ դարչին
Մի քիչ աղ
Ջուրը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել դարչինը և երբ ջուրը եռա, կրակը թուլացնել և ավելացնել վարսակը։ Եփել 5 րոպե և կաթսան հանել կրակից։ Ծածկեք և մի կողմ թողեք 5 րոպե։
Խառնել, ավելացնել չիայի սերմերը, մեղրը, աղը և վայելել: