Արժե՞ արդյոք դեղնուցն առանձնացնել սպիտակուցից․ Սա կարող է վտանգավոր լինել
Ձուն մթերք է, որը յուրաքանչյուր մարդ պետք է ներառի իր սննդակարգում։ Այն պարունակում է ոչ միայն կենդանական սպիտակուց, որը սննդակարգի էական բաղադրիչ է։
Այն պարունակում է վիտամիններ և հանքանյութեր, ճարպաթթուներ:
Այս ամենի մեջ մարդիկ տեսնում են օգուտը։ Բայց հիշում են նաև խոլեստերինը, որը վիճելի նյութ է, որն առատ է դեղնուցի մեջ։ Այս բաղադրիչի պատճառով է, որ վերջինս շատերի կողմից առանձնացված է սպիտակուցից։
Անմիջապես պետք է ասել, որ ձվի մեջ պարունակվող խոլեստերինն օգտակար է։ Այն կարող է նույնիսկ նվազեցնել վատ խոլեստերինի մակարդակը՝ դրանով իսկ նվազեցնելով աթերոսկլերոզի առաջացման վտանգը։
Ձվի խոլեստերինը կարող է փոխարինել արյան մեջ կալցիումի պակասին, որն օգտակար հատկություն է։ Առանց դեղնուցի սպիտակուցներից ստացված սպիտակուցները վատ են ներծծվում, ուստի ավելի լավ է այս երկու բաղադրիչները միասին ուտել:
Դեղնուցի բաղադրությունը պարունակում է խոլին, որը նորմալացնում է ճարպերի նյութափոխանակությունը։ Այն նաև պարունակում է մելատոնին, որը բարենպաստ ազդեցություն է ունենում էնդոկրին համակարգի աշխատանքի վրա, որն օգնում է նորմալացնել արյան ճնշումը։
Դեղնուցի մեջ կա նաև կալիում, որն օգնում է կանխել այտուցների առաջացումը՝ դրանով իսկ հեշտացնելով սրտի աշխատանքը։
Եթե դուք հիմնվում եք միայն սպիտակուցների վրա, ապա կարող եք սպառել այս բաղադրիչի պաշարը: Իսկ դրա պակասը հաճախ է լինում։ Դեղնուցը պարունակում է ոչ միայն առողջարար ճարպեր, այլեւ սպիտակուցներ։
Եթե այն ուտում եք սպիտակուցից առանձին, ապա վերջիններիս պակաս կարող է լինել, քանի որ դրանք բավարար քանակությամբ չեն գա, էլ չենք ասում, որ նորմալ չեն մարսվի։
Օրական 2 ձվից ոչ ավել պետք է ուտել։ Սա բավական կլինի դրանցից առավելագույն օգուտ քաղելու համար:
Բայց դրանից ավելի մեծ քանակություն չպետք է օգտագործվի, քանի որ այդ դեպքում այն հիմնականում բացասաբար կանդրադառնա օրգանիզմի վրա։