Արգելված մթերքներ լյարդի հետ կապված խնդիրների դեպքում. Ինչ չի կարելի և ինչ պետք է ուտել լյարդի առողջության համար

Դիտումներ 834

Արգելված մթերքներ լյարդի հետ կապված խնդիրների դեպքում. Ինչ չի կարելի և ինչ պետք է ուտել լյարդի առողջության համար

Մթերքներ, որոնք արգելված են լյարդի խնդիրների դեպքում

Շաքարավազ
Շաքարը կարող է հանգեցնել լյարդում ճարպի մակարդակի բարձրացման:

Տապակած սնունդ
Տապակած սնունդը շատ կալորիական է և նպաստում է քաշի ավելացմանը, անուղղակիորեն ճարպային լյարդի տեսքին:

Ալկոհոլ
Լյարդի ճարպակալման ամենատարածված պատճառը ալկոհոլն է։ Այն կարող է նաև նպաստել այլ հիվանդությունների, ինչպիսիք են լյարդի ցիռոզը:

Զտված հացահատիկ
Սպիտակ հացը, սպիտակ բրինձը և մակարոնեղենը վերամշակված հացահատիկներ են, որոնք այլևս չեն պարունակում բջջանյութ, ինչը նշանակում է, որ դրանց օգտագործումը կարող է հանգեցնել արյան շաքարի արագ բարձրացման:

Միս
Ե՛վ վերամշակված միսը, և՛ յուղոտ միսն առաջացնում են լյարդի ճարպակալում: Փոխարենը խորհուրդ է տրվում անյուղ միս, տոֆու և ձուկ:

Լյարդի առողջության համար առաջարկվող մթերքներ

Կանաչ տերևավոր բանջարեղեն
Կանաչ տերևավոր բանջարեղենները, ինչպիսիք են սպանախը, կաղամբը, բրյուսելյան կաղամբը, բրոկկոլին և այլն, խորհուրդ են տրվում, քանի որ դրանք կարող են բարձրացնել ֆերմենտների մակարդակը, որոնք զբաղվում են դետոքսիկացիայի հետ և օգնում են պաշտպանել լյարդը:

Գրեյպֆրուտ
Գրեյպֆրուտը պարունակում է երկու հակաօքսիդանտներ, որոնք բնականաբար պաշտպանում են լյարդը, և այդ պաշտպանիչ ազդեցությունը դրսևորվում է այս օրգանի բորբոքումը նվազեցնելով և նրա բջիջները պաշտպանելով։ Այս հակաօքսիդանտները կարող են նաև նվազեցնել լյարդի ֆիբրոզի զարգացումը, որը քրոնիկ բորբոքման հետևանքով առաջացած վիճակ է:

Լոռամիրգ, հապալաս
Հապալասը և լոռամիրգը պարունակում են անտոցիանին, որը հետազոտությունը ցույց է տալիս, որ կարող է նպաստել լյարդի առողջությանը և դանդաղեցնել ֆիբրոզի զարգացումը: Մի շարք թեստերի համաձայն՝ հապալասի քաղվածքն ունակ է ճնշել լյարդի քաղցկեղային բջիջների աճը։ Այս ազդեցություններին հասնելու համար լոռամիրգը և հապալասը օգտագործում են շաբաթական 3-4 անգամ։

Խաղող
Խաղողը պարունակում է օրգանիզմի համար օգտակար մի շարք միացություններ, հատկապես՝ մանուշակագույն և կարմիր։ Այս միացություններից մենք նշում ենք ռեսվերատրոլը, որն ազդում է արյան ճարպի մակարդակի և արյան ճնշման նվազեցման վրա։ Ե՛վ խաղողը, և՛ դրանից ստացված բնական հյութը հատկություն ունեն նվազեցնելու բորբոքումն ու կանխելու լյարդի վնասումը։ Հետազոտության ժամանակ, որի մասնակիցները 3 ամիս շարունակ խաղողի կորիզի քաղվածք են ընդունել, պարզվել է, որ նրանց լյարդի ֆունկցիան բարելավվել է:

Նուշ
Նուշը վիտամին E-ի լավ աղբյուր է և օգնում է պաշտպանել լյարդից: Որպես խորտիկ խորհուրդ է տրվում մի բուռ նուշ, կամ այն ​​կարելի է մանրացնել և ավելացնել հում աղցանների մեջ:

Յուղոտ ձուկ
Յուղոտ ձուկը պարունակում է Omega-3 ճարպաթթուներ, որոնց շնորհիվ կանխում է ճարպերի կուտակումը լյարդում և պայքարում բորբոքման դեմ։ Խորհուրդ է տրվում շաբաթական 2-3 անգամ ուտել սաղմոն, սկումբրիա, թունա և/կամ ծովատառեխ։

Բազուկի հյութ
Ճակնդեղը նաև նվազեցնում է լյարդի բորբոքումը և բարձրացնում է ֆերմենտների մակարդակը, որոնք օգնում են դետոքսիկացմանը:

Սուրճ
Ըստ հետազոտողների՝ սուրճը լավագույն ըմպելիքներից է, որն օգնում է պահպանել լյարդի առողջությունը: Օրական 3 բաժակ սուրճ խմելը նվազեցնում է ցիռոզի և լյարդի քաղցկեղի վտանգը։ Այն նաև հակաբորբոքային ազդեցություն ունի և կարող է նաև կանխել ճարպի կուտակումն այս կարևոր օրգանում։

Կանաչ թեյ
Կանաչ թեյը կարող է նվազեցնել օքսիդատիվ սթրեսը, ինչպես նաև լյարդում ճարպի կուտակումը:



Այս բանջարեղենը մաքրում է լյարդը, ինչպես սպունգը․ Միայն իմանաք ` որն է այդ համեղ բանջարեղենը

Լավագույն բանջարեղենը լյարդի համար. 

Մենք բոլորս լսել և կարդացել ենք դդումի օգտակար հատկությունների մասին: Իսկ ո՞րն է դրա օգուտը։ Իսկ ի՞նչ կարելի է բուժել, եթե կանոնավոր դդում եք ուտում։

 


 

Եթե պարբերաբար դդում եք ուտում, կարող եք զգալիորեն բուժել ձեր լյարդը։ Դդումը մաքրում է լյարդը և վերականգնում այն։ Ինչպե՞ս ուտել դդում օգուտ քաղելու համար: Անհրաժեշտ է թարմ աղցաններ ուտել դդմից և ձիթապտղի յուղից։

Աղցանն այսպես է պատրաստվում՝ դդումը կտրատում են, մեկ մեծ շերտ վերցնում ու անցկացնում խոշոր քերիչով։ Այնուհետև քերած դդումը լցնում են ձիթապտղի յուղով, խառնում և թրմում հինգ րոպե։



Այս աղցանը լավ է ուտել առավոտյան դատարկ ստամոքսին։ Դդումը կարելի է (և նույնիսկ պետք է) թխել ջեռոցում թարմ խոտաբույսերով։ 

Թխած դդումը պարունակում է շատ գլյուկոզա և շատ վիտամիններ։

 

 


Կիսվեք տեղեկություններ ընկերների հետ սոցիալական ցանցերում:

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը